Αρχική » Saferinternet.Gr

Saferinternet.Gr

saferinternet

 

http://www.saferinternet.gr/index.php

Η Δράση Ενημέρωσης Saferinternet.gr του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου και η εκστρατεία ενημέρωσης και επαγρύπνησης που διεξάγεται στη χώρα μας από το 2004, υλοποιούνται υπό την αιγίδα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στο πλαίσιο του προγράμματος Safer Internet. 

Οι κύριοι στόχοι της δράσης Saferinternet.gr είναι: 

  • Η προστασία των ανήλικων χρηστών του Διαδικτύου από ακατάλληλο ή επιβλαβές για αυτούς περιεχόμενο, ή από ακατάλληλη ή επιβλαβή συμπεριφορά.
  • Η ενημέρωση των γονέων για τους τρόπους με τους οποίους μπορούν να προστατευθούν αλλά και να προστατεύσουν αποτελεσματικά τα παιδιά τους από τους κινδύνους που εγκυμονούν από τη μη ορθή χρήση των διαδραστικών τεχνολογιών, όπως είναι το Διαδίκτυο ή το κινητό τηλέφωνο.
  • Η προώθηση των θετικών πλευρών των διαδραστικών τεχνολογιών, ως εργαλεία της καθημερινής μας ζωής.
  • Η εκπαίδευση των εκπαιδευτικών για την ασφαλή χρήση του Διαδικτύου και του κινητού τηλεφώνου, ενημερώνοντας τόσο για τα πολλαπλά οφέλη όσο και για τους πιθανούς κινδύνους, με στόχο τη δημιουργία πολλαπλασιαστικής δράσης μέσα στην τάξη.
  • Η ενθάρρυνση του διαλόγου μεταξύ ανηλίκων και γονέων σχετικά με τη χρήση του Διαδικτύου, η προώθηση του ψηφιακού αλφαβητισμού και της κριτικής σκέψης.
  • Η υποστήριξη, γονέων, εκπαιδευτικών, αλλά και ανήλικων χρηστών με κατάλληλο ενημερωτικό υλικό.


Για την επίτευξη των παραπάνω στόχων, το Saferinternet.gr υλοποιεί σειρά δραστηριοτήτων όπως διοργάνωση ενημερωτικών εκδηλώσεων για το κοινό, σεμινάρια προς εκπαιδευτικούς, προώθηση θεμάτων που σχετίζονται με την ασφάλεια στο Διαδίκτυο στα ΜΜΕ, δημιουργία πολυμορφικού online και έντυπου ενημερωτικού υλικού, καθώς και τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές καμπάνιες. Το Saferinternet.gr συνεργάζεται με εκπροσώπους του κράτους, της βιομηχανίας των νέων τεχνολογιών καθώς και με Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό με πρωταρχικό σκοπό την εξασφάλιση ενός ασφαλέστερου διαδικτυακού περιβάλλοντος.

Η δράση Saferinternet.gr αποτελεί τον εθνικό εκπρόσωπο του Πανευρωπαϊκού Δικτύου Εθνικών Κέντρων Ενημέρωσης και Επαγρύπνησης Insafe, με 30 μέλη σε όλα τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, την Ισλανδία, τη Νορβηγία και και τη Ρωσία. Στα πλαίσια του Insafe το Saferinternet.gr ανταλλάσει απόψεις, εμπειρίες, βέλτιστες πρακτικές και πληροφοριακό υλικό με τα άλλα Ευρωπαϊκά Κέντρα.

Το Saferinternet.gr αποτελεί μια από τις τρεις δράσεις του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου, δίπλα στην Γραμμή Καταγγελιών Safeline και τη Γραμμή Βοηθείας ΥποΣΤΗΡΙΖΩ. Υλοποιείται από την αστική μη κερδοσκοπική εταιρία Safer Internet Hellas.

Για ενημέρωση, συμβουλές και γενικές πληροφορίες σε σχέση με την προστασία των ανηλίκων από online παράνομο ή επιβλαβές περιεχόμενο ή από παράνομη ή επιβλαβή συμπεριφορά που δεν μπορείτε να βρείτε στον παρόν ιστοχώρο, μπορείτε να στείλετε e-mail στο info@saferinternet.gr. Θα σας απαντήσουμε το συντομότερο δυνατόν μέσω της ηλεκτρονικής μας διεύθυνσης support AT sihellas DOT org.

Για αναφορά ή καταγγελία παράνομου περιεχομένου ή παράνομης συμπεριφοράς καθώς και για αναφορά ψεύτικου προφίλ ή κλοπής κωδικών στο Facebook μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη φόρμα στη διεύθυνση www.safeline.gr/report, ή να στείλετε e-mail στο report@safeline.gr, ή SMS από το κινητό σας τηλέφωνο γράφοντας Safeline, αφήνοντας κενό, εισάγοντας τη καταγγελία σας, και αποστέλλοντας στο 54260, ή να τηλεφωνήσετε στο 2811 391615, εργάσιμες ημέρες και ώρες 09.00 – 16.00. 

Για τη Γραμμή Βοηθείας προς παιδιά, εφήβους και τις οικογένειές τους, μπορείτε να στείλετε e-mail στο help@saferinternet.gr ή να τηλεφωνήσετε στο 800 11 800 15, εργάσιμες ημέρες και ώρες 09.00 – 15.00.

Για οποιοδήποτε άλλο θέμα που αφορά την προστασία των ανηλίκων και που δεν καλύπτεται από τον ιστοχώρο μας ή από τις παραπάνω Γραμμές Safeline & ΥποΣΤΗΡΙΖΩ, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα. Θα σας απαντήσουμε το συντομότερο δυνατόν μέσω της ηλεκτρονικής μας διεύθυνσης support AT sihellas DOT org.