Ακόμα ένα νέο μήνυμα με φάρσα…με τον ‘’χειρότερο ιό που ανακοινώθηκε ποτέ’’

2340

fb-hoax

Έχουμε παρατηρήσει πολλές φορές το φαινόμενο, πραγματικά αξιοπρεπείς και καλοπροαίρετοι άνθρωποι να προσπαθούν να βοηθήσουν τους άλλους.Όμως η επιθυμία τους να βοηθήσουν τους άλλους ευνοεί τους κακόβουλους spammer αφού παρατηρούν την φάρσα τους να εξαπλώνετε.

Πάρτε, για παράδειγμα, την παρακάτω φωτογραφία που έχει μοιραστεί ευρέως στο Facebook και ισχυρίζεται είναι μια προειδοποίηση “Red Alert” για όλους τους χρήστες υπολογιστών. (Αν και μοιάζει με ένα κομμάτι του κειμένου, στην πραγματικότητα είναι φωτογραφία, όπως βλέπετε η γραμματοσειρά είναι πολύ μεγαλύτερη από αυτή του Facebook)

Φυσικά, η προειδοποίηση είναι ψευδής

fb-hoax
Δεν υπάρχει τέτοιος ιός, ο σκληρός σας δίσκος δεν πρόκειται να καεί από αυτόν, το CNN δεν έχει αναφέρει ποτέ κάτι τέτοιο και η Microsoft δεν έχει ταξινομήσει κανένα κακόβουλο λογισμικό ως “τον πιο καταστροφικό ιό που υπήρξε ποτέ”, ήμαρτον!

Ο καθένας με λίγο περισσότερο από τις βασικές γνώσεις σε υπολογιστή, καταλαβαίνει ότι υπάρχει κάτι δεν πάει καλά για την προειδοποίηση. Και όμως, στο screenshot της Sophos, δείχνει ότι περίπου 35.000 άνθρωποι το είχαν μοιραστεί με τους φίλους τους στο Facebook, προφανώς πιστεύοντας ότι είναι αληθινό.

Πολλοί από αυτούς δεν μπήκε καν στον κόπο να διαβάσει την προειδοποίηση. Πολλοί από αυτούς μοιράζονται γρήγορα τις πληροφορίες με τους φίλους τους, χωρίς καμία κριτική αξιολόγηση.

Ας δούμε τα μηνύματα, πρώτα η Ελληνική έκδοση, η παρακάτω έχει δημοσιευτεί μάλιστα και σε πολλά “αξιόπιστα” Ελληνικά sites!

O χειρότερος ιός που έχει ανακοινωθεί ποτέ,σύμφωνα με το CNN,είναι προ των πυλών και απειλεί χιλιάδες υπολογιστικά συστήματα σε όλο τον κόσμο! Ο ιός έρχεται σε μορφή e-mail,σε ένα μήνυμα με τίτλο συννημένη κάρτα από Hallmark, από όποιον χρήστη,φίλο ή γνωστό σας έρθει στα εισερχόμενα σας… Ο ιός ανοίγει μια εικόνα καρτ-ποστάλ, που «καίει» ολόκληρο το σκληρό δίσκο C του υπολογιστή σας! Ο ιός αποκαλύφθηκε από τα εργαστήρια διαδικτυακής ασφάλειας της McAfee, και μέχρι στιγμής δεν υπάρχει τρόπος αντιμετώπισης του,παρά μόνο η αποφυγή του ανοίγματος του e-mail… Μεγάλη προσοχή λοιπόν στα εισερχόμενα σας

και στα Αγγλικά !!!!!!!!!!

RED ALERT for YOUR COMPUTER Please circulate this notice to your friends, family and contacts! In the coming days, warning: do not open any message containing an attachment called Archive (Windows live) regardless of who sends you. This is a virus that burns the entire hard disk. This virus comes from a known person you have in your mailing list, which is why you should send this message to all your contacts. If you receive a message called “UPDATING WINDOWS LIVE”, even if is sent by a friend, do not open it and stop immediately. This is the worst virus announced by CNN. It has been classified by Microsoft as the most destructive virus that ever existed. The virus was discovered yesterday afternoon by McAfee, and there is no chance of repair for this type of virus. Simply destroys Sector Zero of the hard disk. Just copy and paste..

Μια πραγματική προειδοποίηση δεν θα περιείχε συνδέσεις που οδηγούν σε ένα αξιόπιστο δικτυακό τόπο, για να δίνει περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το ιό; Δεν θα έπρεπε να υπάρχουν οι συνδέσεις από τις δημοσιεύσεις του CNN, ή συμβουλές από κάποια εταιρεία ασφαλείας;

Στην πραγματικότητα, μια μικρή αναζήτηση στο διαδίκτυο θα αποκαλύψει ότι αυτά τα 35.000 άτομα έχουν μοιραστεί πάρα πολλές “προειδοποιήσεις για ιούς” στο παρελθόν, οι οποίες είναι εντυπωσιακά παρόμοιες και έχουν αποδειχτεί φάρσα.

Copyright © iGuRu.gr

 

Με 23 Χρόνια εμπειρία στο διαδίκτυο , γνωρίζω και τα καλά και τα κακά του διαδικτύου και μανιακός με την τεχνολογία , κατασκευές ιστοσελίδων , φιλοξενια ιστοσελίδων . Πολυετή εμπειρία πάνω στην ασφάλεια του Διαδικτύου και ειδικά στα Social Media . Εργάζομαι πάνω σε Ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις , Συστήματα Πυρανίχνευσης , Συστήματα Parking , Φωτισμούς ασφαλείας , Hotel Access , Συναγερμούς . Στον ελεύθερο μου χρόνο ασχολούμαι με την μεγάλη μου αγάπη τον Προσκοπισμό . Είμαι βαθμοφόρος - στέλεχος του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων και έχω καθήκοντα Υπαρχηγού Συστήματος στο 5ο Σύστημα Προσκόπων Βέροιας ( Www.Proskopoi.Gr ) ο οποίος Προσκοπισμός είναι μια εθελοντική, πολιτική , μη κομματική, παιδαγωγική κίνηση για νέους ανθρώπους, ανοικτή σε όλους χωρίς διακρίσεις που ιδρύθηκε στην Ελλάδα το 1910 , έχοντας αυτή τη στιγμή πάνω από 25,000 ενεργά μέλη σε 350 γειτονιές σε ολόκληρη την Ελλάδα . Συστάθηκε με το Νόμο 1066/1917 και αποτελεί Ίδρυμα Ιδιωτικού Δικαίου (Ν.Π.Ι.Δ.) . Έχει χαρακτήρα κοινωφελή μη κερδοσκοπικό και εποπτεύεται από το Υπουργείο Παιδείας , Έρευνας και Θρησκευμάτων . Αποστολή του Προσκοπισμού είναι να συμβάλλει στη διαπαιδαγώγηση των νέων μέσω ενός συστήματος Αξιών και να βοηθήσει στην οικοδόμηση ενός καλύτερου κόσμου, όπου οι άνθρωποι ολοκληρώνονται ως άτομα και διαδραματίζουν έναν εποικοδομητικό ρόλο στην κοινωνία .