Αρχική » Internet » Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος : Πλέον εντοπίζουμε σε 8 λεπτά τον χρήστη του ίντερνετ που θέλει να αυτοκτονήσει

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος : Πλέον εντοπίζουμε σε 8 λεπτά τον χρήστη του ίντερνετ που θέλει να αυτοκτονήσει

sfa

Μην ξεχνάτε να μας επισκεφτείτε στην σελίδα μας στο Facebook πατώντας στο https://www.facebook.com/Mpes.Sto.Internet.Me.Aleksisfairo  κάνοντας Like για να ενημερώνεστε εύκολα και γρήγορα για θέματα που αφορούν την ασφάλεια σας αλλά και την ασφάλεια των παιδιών σας στο διαδίκτυο αλλά και για να μαθαίνετε για τις απάτες και τα ψέματα που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο .  Συμβάλουμε όλοι στην ενημέρωση των συνανθρώπων μας , μαθαίνουμε για τα ψέματα και τις απάτες στο ίντερνετ , μαθαίνουμε να χρησιμοποιούμε σωστά το διαδίκτυο , προστατεύουμε τα παιδιά μας και εμάς  . Η προστασία των χρηστών αποτελεί κοινή ευθύνη. Η χρήση των καλύτερων τεχνολογιών και τεχνικών ασφαλείας είναι προς όφελος όλων . Για οποιαδήποτε απορία μπορείτε να κάνετε αίτημα φιλίας και στο προφίλ της σελίδας αυτής στο Facebook πατώντας ΕΔΩ αλλά και να μπείτε και στην ομάδα μας στο Facebook για απορίες , διάλογο κ.α πατώντας ΕΔΩ

 

Πλέον δεν υπάρχει ανωνυμία στο ίντερνετ. Αυτό διεμήνυσε ο Μανώλης Σφακιανάκης, που προειδοποίησε πως το «πάρτι» και οι εκβιασμοί μέσω του διαδικτύου τελείωσαν, ενώ παράλληλα ο διευθυντής της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος αναφέρθηκε στο ανησυχητικό φαινόμενο της εξάρτησης των παιδιών από τον ηλεκτρονικό υπολογιστή και στη χώρα μας.

Μιλώντας από το βήμα του 3ου Πανελληνίου Διεπιστημονικού Συνεδρίου με θέμα την πρόληψη και αντιμετώπιση διαδικτυακών συμπεριφορών υψηλού κινδύνου, ο ταξίαρχος Μανώλης Σφακιανάκης, αναφέρθηκε και στον κοινωνικό ρόλο της υπηρεσίας. Μάλιστα όπως σημείωσε, πλέον μέσα σε οκτώ λεπτά η Δίωξη μπορεί να εντοπίσει τον χρήστη του διαδικτύου που θέλει να αυτοκτονήσει. Πρόκειται για χρόνο ρεκόρ για τον οποίο μάλιστα βραβεύθηκε από το FBI.

Ιδιαίτερα ανησυχητικές διαστάσεις όμως λαμβάνει και το φαινόμενο της εξάρτησης των παιδιών από τον ηλεκτρονικό υπολογιστή. Οπως σημείωσε ο κ. Σφακιανάκης, 90 παιδιά νοσηλεύονται στο νοσοκομείο Παίδων με συμπτώματα εθισμού στο διαδίκτυο, ο οποίος σε Κίνα και Αμερική, σύμφωνα με τους ειδικούς, χαρακτηρίζεται ως διαταραχή, ενώ η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, δέχεται καθημερινά γονείς που αναφέρουν περιστατικά εθισμού.

Οι κύριες αιτίες εθισμού είναι τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. «Η φύση τους μπορεί να οδηγήσει στην επιθυμία των χρηστών να ελέγχουν συνεχώς αν έχει προκύψει νέο περιεχόμενο και αν έχει επικοινωνήσει κάποιος μαζί τους», είπε.

Στην Ελλάδα 3.966.380 άνθρωποι είναι χρήστες του Facebook, με σύνδεση περισσότερες από 2,5 ώρες ημερησίως κατά μέσο όρο, τη στιγμή που οι ειδικοί επιμένουν ότι η χρήση δεν θα πρέπει να ξεπερνά τη 1,5 ώρα. Δεύτερη αιτία εθισμού είναι η ενασχόληση με ένα διαδικτυακό παιχνίδι, ενώ ο εθισμός δεν αποτελεί μόνο πρόβλημα για τα παιδιά αλλά και για τους ενήλικες.

Το έγκλημα στο διαδίκτυο είναι μεγάλο και σοβαρό, είπε ο κ. Σφακιανάκης, εστιάζοντας ιδιαίτερα στα παιδιά και αναφέροντας την αποπλάνηση ανηλίκου και το Cyberbullying. Η ΕΛ.ΑΣ. παρενέβη σώζοντας συνολικά 810 άτομα, ενώ έχει συλλάβει 818 παιδόφιλους από το 2006. «Η παιδοφιλία στην Ελλάδα δεν έχει μέλλον», είπε ο κ. Σφακιανάκης.

Πηγή: iefimerida.gr

Λίγα λόγια για τον Ταξίαρχο κο Μανώλη Σφακιανάκη 

Ο Ταξίαρχος Μανώλης Σφακιανάκης γεννήθηκε στα Χανιά Κρήτης. Μεγάλωσε σε μια οικογένεια με πολύ στενές σχέσεις με την Εκκλησία, αφού ο πατέρας, αλλά και η μητέρα του ήταν κληρικοί.

Το 1981, εισήχθη στη σχολή Ανάλυσης και Προγραμματισμού του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Ένα χρόνο αργότερα κατατάχθηκε στην Ελληνική Αστυνομία.

Η εκπαίδευση του συνεχίστηκε μετά τις σπουδές του, με διάφορα σεμινάρια και μετεκπαιδεύσεις στον τομέα των εγκλημάτων και της τρομοκρατίας στον Κυβερνοχώρο (Πλαστικό Έγκλημα, Πρόληψη Εγκλήματος), στο Λονδίνο και στο F.B.I.

Καριέρα

Η καριέρα του στην Ελληνική Αστυνομία ξεκίνησε το 1982, όταν ο Ταξίαρχος Μανώλης Σφακιανάκης εισήχθη στην Σχολή Ενομοταρχών. Από το 1995, έγινε μέλος της μονάδας της Δίωξης Οικονομικού και Ηλεκτρονικού Εγκλήματος .

Από το 2011 και μετά, που έγινε ο γενικός διευθυντής της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας, το σώμα έχει παρέμβει σε ένα τεράστιο αριθμό αυτοκτονιών σώζοντας συνολικά πάνω από 600 ζωές .

Επιπλέον κατά την διάρκεια της θητείας του στην δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας, το σώμα δημιούργησε μια ιστοσελίδα η οποία ονομάζεται Cyber-Kid με σκοπό να ενημερώσει και να προστατέψει τα παιδιά από οποιουδήποτε είδους απειλές που μπορεί να συναντήσει κάποιος στο Διαδίκτυο .

Ο Ταξίαρχος Μανώλης Σφακιανάκης, δημοσίευσε ένα βιβλίο στο οποίο αναφέρει με κάθε λεπτομέρεια τις απειλές τις οποίες μπορεί να διατρέχει κάποιος που χρησιμοποιεί το Διαδίκτυο. Επιπλέον έχει δώσει σειρά συνέντευξεων προσφέροντας συμβουλές σε οποιονδήποτε χρησιμοποιεί το Διαδίκτυο  ενώ από το 2011, είναι υπεύθυνος για τις ημερίδες και τα συνέδρια που έχει παραθέσει η δίωξη του ηλεκτρονικού εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας, υπό την αιγίδα του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, σε όλη την Ελλάδα .

Με αφορμή την εξαφάνιση ενός 13χρονου κοριτσιού, το οποίο έφυγε από το σπίτι της για να συναντήσει έναν 23χρονο νέο που γνώρισε μέσω της σελίδας κοινωνικής δικτύωσης Facebook, την ημέρα που βρέθηκε από την Ελληνική Αστυνομία , ο Ταξίαρχος Μανώλης Σφακιανάκης, έδωσε συνέντευξη τύπου σε διάφορες εφημερίδες και την τηλεόραση, κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου για μια ακόμη φορά στους γονείς των οποίων τα παιδιά χρησιμοποιουν το διαδίκτυο χωρίς επιτήρηση.

Λόγο της αποτελέσματικοτητάς του, ο ελληνικός τύπος τον έχει αποκαλέσει πολύ συχνά Πουαρο του διαδικτύου  και Φύλακα Άγγελο.

Βραβεία

  • Ελληνική Εταιρεία Νεφρού, για την διάσωση της ζωής ενός παιδιού από την καταποση υπνοτικων φαρμάκων
  • F.B.I. 
  • Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, για την συμβολή του στην καταπολέμηση του εγκλήματος
  • Υπουργείο Παιδείας, για τη διάσωση ενός παιδιού από απόπειρα αυτοκτονίας

 

 

Βρήκατε αυτό το άρθρο χρήσιμο; Αν ναι, και θέλετε να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας για την ασφάλεια σας στο ιντερνετ , τις απάτες και τα ψέματα του ίντερνετ, γρήγορα και εύκολα, επισκεφτείτε τη σελίδα μας στο facebook πατώντας ΕΔΩ και ενισχύστε μας πατώντας Like (μου αρέσει) ή μπείτε στην ομάδα μας πατώντας ΕΔΩ ή ακόμα και αίτημα φιλίας στο προφίλ στο Facebook πατώντας ΕΔΩ

Παρακαλούμε να ενημερώσετε τους φίλους σας στο facebook για αυτό το άρθρο.Συμβάλουμε όλοι στην ενημέρωση των συνανθρώπων μας, από τις απάτες και τα ψέματα,κοινοποιώντας τα, και μαθαίνουμε να χρησιμοποιούμε σωστά το internet

Αρθρογράφος Administrator

Δείτε επίσης

Myth Busted: 9 Μύθοι Κυβερνοασφαλείας

Ο Κυβερνοκόσμος είναι ένας αχανής τόπος, χωρίς αρχή και τέλος, ενώ τα μέρη  που μπορεί …