Ανατριχιαστικό θέμα . Τι είχε ανακαλύψει η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος – ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΣΟΚ

1032

119748-newego_large_t_1101_54038942

Επισκεφτείτε την σελίδα μας στο Facebook  https://www.facebook.com/SafeInternetGr  για να ενημερώνεστε εύκολα και γρήγορα σε θέματα που αφορούν την ασφάλεια μας αλλά και την ασφάλεια των παιδιών στο διαδίκτυο . συμβάλουμε όλοι στην ενημέρωση των συνανθρώπων μας , μαθαίνουμε να χρησιμοποιούμε σωστά το διαδίκτυο , προστατεύουμε τα παιδιά μας και εμάς  . Η προστασία των χρηστών αποτελεί κοινή ευθύνη. Η χρήση των καλύτερων τεχνολογιών και τεχνικών ασφαλείας είναι προς όφελος όλων.

Και μόνο σαν θέμα είναι ανατριχιαστικό αλλά επιβάλλεται να είμαστε ενημερωμένοι για αυτό . Δείτε προσεκτικά το άρθρο . Μας αφορά όλους !

Υπάρχει ιστοσελίδα για παιδιά, ηλικίας από 3 έως 5 ετών, στην οποία την ώρα που το παιδί παίζει, ντύνοντας μια κούκλα για παράδειγμα, εμφανίζεται σε ζωντανό χρόνο κάποιος επιτήδειος που του μιλάει και το παροτρύνει σε διάφορες πράξεις. Είναι σοκαριστικό!

Το περιέγραψε ο προϊστάμενος της υπηρεσίας Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Μανώλης Σφακιανάκης μιλώντας στη ΝΕΤ για την παιδική πορνογραφία. Ο κ. Σφακιανάκης είπε ότι αυτό ακριβώς το θέμα ερευνά η υπηρεσία, μετά από πρόσφατες καταγγελίες.

Για το ειδεχθές θέμα της παιδικής πορνογραφίας ο κ. Σφακιανάκης είπε με σιγουριά ότι στην Ελλάδα δεν παράγεται υλικό παιδικής πορνογραφίας, αλλά διακινείται.

1

2

 

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ 

 

[youtube_sc url=”http://youtu.be/ti2VoQu7QeU”]

 

Πηγή :  enikos.gr

 

F3BA568830DD5625F76914ED91651542

 

Ο αριθμός των 80-100.000 παιδιών ανακοινώθηκε με τον άλλο τρόπο. Με το «ένα στα δέκα παιδιά» από τον γνωστότατο αξιωματικό της ΕΛ-ΑΣ Μάνο Σφακιανάκη προχθές για την Ελλάδα και με την επισημείωση-διαμαρτυρία του ότι από τους εκατοντάδες δράστες που έχουν συλληφθεί οι περισσότεροι ειναι έξω με παράθυρα του νόμου και μόνο μερικές δεκάδες κρατούνται αφού μάλιστα κάποιοι από αυτούς έχουν αποφυλακισθεί και ξανασυλληφθεί αφού ξανάκαναν το ίδιο.

Σύμφωνα με κάποια από τα στοιχεία που έδωσε ο κ.Σφακιανάκης, σε ό,τι έχει να κάνει με τους καταδικασθέντες για διακίνηση ή παραγωγή υλικού παιδικής πορνογραφίας, μια πρόσφατη έρευνα που διεξήχθη στην Πορτογαλία και προωθήθηκε στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ασφάλειας Αττικής έδειξε ότι το 93% αυτών που διακινούν και αγοράζουν τέτοιο είδους υλικό είναι εν δυνάμει βιαστές ανηλίκων!

Στη χώρα μας, μέχρι το 2007, αν δεν αποδεικνυόταν ότι οι διακινητές υλικού παιδικής πορνογραφίας κερδοσκοπούσαν από τις πράξεις τους, δεν τιμωρούνταν. Χρειάστηκε ολόκληρη σταυροφορία της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος που έφτασε μέχρι τη Βουλή για να αλλάξει τελικά ο νόμος και να αυστηροποιηθεί η νομοθεσία. Φυσικά και πάλι, πολλοί από αυτούς εκμεταλλεύονται ευνοϊκές διατάξεις, παραθυράκια και κενά για να μην κάνουν ούτε μία μέρα φυλακή.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του κ.Σφακιανάκη αυτή τη στιγμή ελεύθεροι ανάμεσά μας κυκλοφορούν 800 και πλέον παιδόφιλοι και σε πολλές περιπτώσεις οι βιαστές ήταν άτομα του στενού περιβάλλοντος. Κάθε μέρα γίνεται στην Ασφάλεια τουλάχιστον μία καταγγελία για σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκου, ενώ το 60% των παιδόφιλων στρέφεται σε αγοράκια ηλικίας από 7 μέχρι 16 ετών και το 40% σε κοριτσάκια ηλικίας από 8 έως 15 ετών.

Οι περιπτώσεις παιδιών που παγιδεύτηκαν στα δίχτυα «ηλεκτρονικών αρπακτικών», τα οποία όχι μόνο κακοποιήθηκαν σεξουαλικά και διασύρθηκαν στο Διαδίκτυο, αλλά έγιναν και αντικείμενα εμπορικής εκμετάλλευσης, είναι εκατοντάδες.

Ο κ.Σφακιανάκης αναφέρθηκε και σε περιπτώσεις, όπως αυτή της συναδέλφου μας δημοσιογράφου λέγοντας: «Τα τραύματα που προκαλούνται στις ψυχές αυτών των παιδιών τούς ακολουθούν για μια ολόκληρη ζωή και χρειάζεται τεράστια προσπάθεια και υπομονή από την οικογένεια και τους αρμόδιους φορείς για να τα κάνουν να σταθούν στα πόδια τους και να ζήσουν μια φυσιολογική ζωή. Εκείνο όμως που πραγματικά σοκάρει είναι, σύμφωνα με τις έρευνες, το γεγονός πως μόνο ένα από τα πέντε παιδιά που κακοποιούνται θα μιλήσει στην οικογένεια ή τις Αρχές για τη φρίκη που έζησε. Η ντροπή και οι ενοχές κρατούν τα στόματα ερμητικά κλειστά, πνίγουν τον πόνο και κρατούν στο σκοτάδι τις ανατριχιαστικές αποκαλύψεις. Κάτι που σημαίνει ότι ακόμη και τα νούμερα που παρουσιάζονται όχι μόνο ενδέχεται να είναι πλασματικά, αλλά και να πολλαπλασιάζονταν αν τα παιδιά μιλούσαν».

Να σημειώσουμε δυο χαρακτηριστικές παραμέτρους του βάθους πουέχει το πρόβλημα στην Ελλάδα:  

1. το τόσο σοβαρό πρόβλημα φαίνεται απο την ώρα που ανέλαβε τη θέση ο κ.Σφακιανάκης, και έχουμε βεβαιότητα ότι όταν αποστρατευθεί θα πάψουμε να ασχολούμαστε. Οπως παλιότερα με τα ναρκωτικά που τα έπιαναν κατά τόνους επι Ραχωβίτσα κλπ

2. η υπόθεση Άλεξ στη Βέροια συγκλόνισε την Ελλάδα. Έκλεισε ως υπόθεση φιλονικίας παιδιών αν και ήταν καραμπινάτη παιδεραστία και μάλιστα με θύματα και άλλα παιδιά και δράστες κύκλωμα επωνύμων υπεράνω υποψίας. Ως σήμερα δεν έχει βρεθεί ούτε τρίχα του παιδιού…

Υ.Γ. Ο κ.Σφακιανάκης αναφέρθηκε και στην Πορτογαλία. Και εκεί η μικρή Αγγλιδούλα, Μαντλίν, είναι εξαφανισμένη και ούτε ίχνος της…

 

Πηγή : katanixis.blogspot.gr

 

 

 

Με 23 Χρόνια εμπειρία στο διαδίκτυο , γνωρίζω και τα καλά και τα κακά του διαδικτύου και μανιακός με την τεχνολογία , κατασκευές ιστοσελίδων , φιλοξενια ιστοσελίδων . Πολυετή εμπειρία πάνω στην ασφάλεια του Διαδικτύου και ειδικά στα Social Media . Εργάζομαι πάνω σε Ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις , Συστήματα Πυρανίχνευσης , Συστήματα Parking , Φωτισμούς ασφαλείας , Hotel Access , Συναγερμούς . Στον ελεύθερο μου χρόνο ασχολούμαι με την μεγάλη μου αγάπη τον Προσκοπισμό . Είμαι βαθμοφόρος - στέλεχος του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων και έχω καθήκοντα Υπαρχηγού Συστήματος στο 5ο Σύστημα Προσκόπων Βέροιας ( Www.Proskopoi.Gr ) ο οποίος Προσκοπισμός είναι μια εθελοντική, πολιτική , μη κομματική, παιδαγωγική κίνηση για νέους ανθρώπους, ανοικτή σε όλους χωρίς διακρίσεις που ιδρύθηκε στην Ελλάδα το 1910 , έχοντας αυτή τη στιγμή πάνω από 25,000 ενεργά μέλη σε 350 γειτονιές σε ολόκληρη την Ελλάδα . Συστάθηκε με το Νόμο 1066/1917 και αποτελεί Ίδρυμα Ιδιωτικού Δικαίου (Ν.Π.Ι.Δ.) . Έχει χαρακτήρα κοινωφελή μη κερδοσκοπικό και εποπτεύεται από το Υπουργείο Παιδείας , Έρευνας και Θρησκευμάτων . Αποστολή του Προσκοπισμού είναι να συμβάλλει στη διαπαιδαγώγηση των νέων μέσω ενός συστήματος Αξιών και να βοηθήσει στην οικοδόμηση ενός καλύτερου κόσμου, όπου οι άνθρωποι ολοκληρώνονται ως άτομα και διαδραματίζουν έναν εποικοδομητικό ρόλο στην κοινωνία .