Ασφάλεια στο Διαδίκτυο : Πρωταθλητής στις καταγγελίες το Facebook

1162

G

 

Επισκεφτείτε την σελίδα μας στο Facebook  https://www.facebook.com/SafeInternetGr  κάνοντας Like για να ενημερώνεστε εύκολα και γρήγορα για θέματα που αφορούν την ασφάλεια μας αλλά και την ασφάλεια των παιδιών στο διαδίκτυο καθώς και τεχνολογικά νέα . Συμβάλουμε όλοι στην ενημέρωση των συνανθρώπων μας , μαθαίνουμε για τα ψέματα και τις απάτες στο ίντερνετ , μαθαίνουμε να χρησιμοποιούμε σωστά το διαδίκτυο , προστατεύουμε τα παιδιά μας και εμάς  . Η προστασία των χρηστών αποτελεί κοινή ευθύνη. Η χρήση των καλύτερων τεχνολογιών και τεχνικών ασφαλείας είναι προς όφελος όλων . Για οποιαδήποτε απορία μπορείτε να κάνετε αίτημα φιλίας και στο προφίλ της σελίδας αυτής στο Facebook πατώντας ΕΔΩ

 

Σχεδόν οι μισές καταγγελίες (ποσοστό 49%) που δέχτηκε η ελληνική ανοιχτή γραμμή καταγγελιών SafeLine κατά το πρώτο εξάμηνο του 2013, αφορούσαν αποκλειστικά στο Facebook, όπως ανακοίνωσε το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου, το οποίο επισημαίνει ότι το Facebook, ένα από τα δημοφιλέστερα κοινωνικά δίκτυα παγκοσμίως, έχει γίνει πόλος έλξης διαφόρων παράνομων δραστηριοτήτων.

Οι περισσότερες καταγγελίες αφορούν κλεμμένους κωδικούς πρόσβασης, που αποσπώνται με στόχο την παραβίαση του προφίλ των χρηστών. Παρουσιάζονται, επίσης, κρούσματα ηλεκτρονικού εκφοβισμού (cyber-bullying) με θύματα ανήλικους, αλλά και ενήλικους.

Συχνό φαινόμενο είναι και η αναδημοσίευση φωτογραφικού υλικού μελών, χωρίς την άδεια των τελευταίων, με αποτέλεσμα φωτογραφίες μελών να εμφανίζονται σε άλλες σελίδες χωρίς την έγκριση ή την άδεια των απεικονιζόμενων, αφού πρώτα έχουν κλαπεί από το Facebook.

Μετά τη λήψη μιας τέτοιας καταγγελίας, η SafeLine ακολουθεί μια συγκεκριμένη διαδικασία, έτσι ώστε να είναι αποτελεσματική η απομάκρυνση του περιεχομένου. Εφόσον γίνει εξακρίβωση του παράνομου περιεχομένου μετά την επεξεργασία της καταγγελίας, η SafeLine προωθεί το περιεχόμενο και την καταγγελία απευθείας στους διαχειριστές του Facebook. Έπειτα, εκείνοι, με τη σειρά τους, απομακρύνουν το παράνομο περιεχόμενο από τους διακομιστές τους, διαγράφοντας τις σελίδες παράνομου περιεχομένου και τα παραβιασμένα προφίλ χρηστών.

Επίσης, κάποιες από τις καταγγελίες αυτές προωθούνται στη Μονάδα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας.

 

Πηγή : imerisia.gr

 

Για να μεταβείτε στην σελίδα της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος πατήστε ΕΔΩ 

Για να μεταβείτε στην σελίδα στην Ελληνική Aνοικτή Γραμμή για το παράνομο περιεχόμενο στο Διαδίκτυο πατήστε ΕΔΩ

 

 

Βρήκατε αυτό το άρθρο χρήσιμο; Αν ναι, και θέλετε να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας, τις απάτες και τα ψέματα του ίντερνετ, γρήγορα και εύκολα, επισκεφτείτε τη σελίδα μας στο facebook (ΕΔΩ) και ενισχύστε μας πατώντας Like (μου αρέσει).

Παρακαλούμε να ενημερώσετε τους φίλους σας στο facebook για αυτό το άρθρο.Συμβάλουμε όλοι στην ενημέρωση των συνανθρώπων μας, από τις απάτες και τα ψέματα, κοινοποιώντας τα, και μαθαίνουμε να χρησιμοποιούμε σωστά το internet

 

Με 23 Χρόνια εμπειρία στο διαδίκτυο , γνωρίζω και τα καλά και τα κακά του διαδικτύου και μανιακός με την τεχνολογία , κατασκευές ιστοσελίδων , φιλοξενια ιστοσελίδων . Πολυετή εμπειρία πάνω στην ασφάλεια του Διαδικτύου και ειδικά στα Social Media . Εργάζομαι πάνω σε Ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις , Συστήματα Πυρανίχνευσης , Συστήματα Parking , Φωτισμούς ασφαλείας , Hotel Access , Συναγερμούς . Στον ελεύθερο μου χρόνο ασχολούμαι με την μεγάλη μου αγάπη τον Προσκοπισμό . Είμαι βαθμοφόρος - στέλεχος του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων και έχω καθήκοντα Υπαρχηγού Συστήματος στο 5ο Σύστημα Προσκόπων Βέροιας ( Www.Proskopoi.Gr ) ο οποίος Προσκοπισμός είναι μια εθελοντική, πολιτική , μη κομματική, παιδαγωγική κίνηση για νέους ανθρώπους, ανοικτή σε όλους χωρίς διακρίσεις που ιδρύθηκε στην Ελλάδα το 1910 , έχοντας αυτή τη στιγμή πάνω από 25,000 ενεργά μέλη σε 350 γειτονιές σε ολόκληρη την Ελλάδα . Συστάθηκε με το Νόμο 1066/1917 και αποτελεί Ίδρυμα Ιδιωτικού Δικαίου (Ν.Π.Ι.Δ.) . Έχει χαρακτήρα κοινωφελή μη κερδοσκοπικό και εποπτεύεται από το Υπουργείο Παιδείας , Έρευνας και Θρησκευμάτων . Αποστολή του Προσκοπισμού είναι να συμβάλλει στη διαπαιδαγώγηση των νέων μέσω ενός συστήματος Αξιών και να βοηθήσει στην οικοδόμηση ενός καλύτερου κόσμου, όπου οι άνθρωποι ολοκληρώνονται ως άτομα και διαδραματίζουν έναν εποικοδομητικό ρόλο στην κοινωνία .