Ημερίδες της ΕΛ.ΑΣ. για ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο σε διάφορες πόλεις της χώρας για γονείς και παιδιά

1020

40392

Ημερίδες για την Ασφαλή Πλοήγηση στο διαδίκτυο θα πραγματοποιηθούν από την Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, σε διάφορες πόλεις της χώρας

H Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος στο πλαίσιο αποφάσεων του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, υλοποιεί πρόγραμμα ημερίδων, με σκοπό την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών σχετικά με την ασφάλεια και τους κινδύνους που ελλοχεύουν κατά την πλοήγηση στο Διαδίκτυο.

Οι ημερίδες αυτές απευθύνονται κυρίως σε γονείς και παιδιά, αλλά και σε όσους ενήλικες επιθυμούν να μάθουν περισσότερα για το πώς μπορούν να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις του ψηφιακού κόσμου και να προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα.

Στόχος είναι οι γονείς να μπορέσουν να κατανοήσουν το διαδίκτυο και να προφυλάξουν τα παιδιά τους από τους νέους κινδύνους που εμφανίστηκαν στο προσκήνιο, με την ανάπτυξη των νέων τεχνολογιών, απολαμβάνοντας παράλληλα τα πολλαπλά οφέλη του διαδικτύου.

Οι ημερίδες – διαλέξεις, θα πραγματοποιηθούν σε διάφορες πόλεις της επικράτειας και συγκεκριμένα:

  • Την 18/05/2013 στην Καβάλα και ώρα 19.00, στο Δημοτικό κινηματογράφο Οscar.
  • Την 20/05/2013 στη Φλώρινα και ώρα 19.00, στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Δήμου Φλώρινας.
  • Την 29/05/2013 στη Ναύπακτο και ώρα 19.00, στην Παπαχαραλάμπειο αίθουσα.
  • Την 01/06/2013 στη Λευκάδα και ώρα 19.00, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Πνευματικού κέντρου.
  • Την 05/06/2013 στη Σαντορίνη και ώρα 19.00, στο Μπελλώνειο Πολιτιστικό κέντρο.
  • Την 09/06/2013 στα Κύθηρα και ώρα 19.00, στην αίθουσα του Κυθηραϊκού Συνδέσμου.
  • Την 12/06/2013 στη Σητείακαι ώρα 19.00 , στο Πολυκέντρο του Δήμου Σητείας.

Η υλοποίηση των ημερίδων θα πραγματοποιηθεί από κλιμάκιο εξειδικευμένων στελεχών της Υπηρεσίας Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος με επικεφαλή τον Ταξίαρχο Εμμανουήλ Σφακιανάκη.

Αντικείμενο των ημερίδων είναι:

  • Μέτρα προστασίας των παιδιών από τη σεξουαλική κακοποίηση μέσω διαδικτύου.
  • Cyberbullying.
  • Πρόληψη αυτοκτονιών που εκδηλώνονται μέσω διαδικτύου.

Επισημαίνεται ότι στο πλαίσιο των ημερίδων, κατά περίπτωση θα συμμετάσχει και η βουλευτής κ. Ράπτη Έλενα, ως η μόνη εκπρόσωπος της Ελληνικής Αντιπροσωπείας στο Δίκτυο ενάντια στην παιδική σεξουαλική κακοποίηση και επικεφαλής στην Ελλάδα για το συντονισμό των εθνικών ενεργειών ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των πολιτών με σκοπό την πρόληψη, αποτελεσματική αντιμετώπιση και εν τέλει την εξάλειψη της σεξουαλικής κακοποίησης των παιδιών, ως μέρος μιας μεγάλης πανευρωπαϊκής εκστρατείας του Συμβουλίου της Ευρώπης με τίτλο «ΕΝΑ στα ΠΕΝΤΕ».

Δελτίο τύπου Ελληνικής Αστυνομίας 

Με 23 Χρόνια εμπειρία στο διαδίκτυο , γνωρίζω και τα καλά και τα κακά του διαδικτύου και μανιακός με την τεχνολογία , κατασκευές ιστοσελίδων , φιλοξενια ιστοσελίδων . Πολυετή εμπειρία πάνω στην ασφάλεια του Διαδικτύου και ειδικά στα Social Media . Εργάζομαι πάνω σε Ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις , Συστήματα Πυρανίχνευσης , Συστήματα Parking , Φωτισμούς ασφαλείας , Hotel Access , Συναγερμούς . Στον ελεύθερο μου χρόνο ασχολούμαι με την μεγάλη μου αγάπη τον Προσκοπισμό . Είμαι βαθμοφόρος - στέλεχος του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων και έχω καθήκοντα Υπαρχηγού Συστήματος στο 5ο Σύστημα Προσκόπων Βέροιας ( Www.Proskopoi.Gr ) ο οποίος Προσκοπισμός είναι μια εθελοντική, πολιτική , μη κομματική, παιδαγωγική κίνηση για νέους ανθρώπους, ανοικτή σε όλους χωρίς διακρίσεις που ιδρύθηκε στην Ελλάδα το 1910 , έχοντας αυτή τη στιγμή πάνω από 25,000 ενεργά μέλη σε 350 γειτονιές σε ολόκληρη την Ελλάδα . Συστάθηκε με το Νόμο 1066/1917 και αποτελεί Ίδρυμα Ιδιωτικού Δικαίου (Ν.Π.Ι.Δ.) . Έχει χαρακτήρα κοινωφελή μη κερδοσκοπικό και εποπτεύεται από το Υπουργείο Παιδείας , Έρευνας και Θρησκευμάτων . Αποστολή του Προσκοπισμού είναι να συμβάλλει στη διαπαιδαγώγηση των νέων μέσω ενός συστήματος Αξιών και να βοηθήσει στην οικοδόμηση ενός καλύτερου κόσμου, όπου οι άνθρωποι ολοκληρώνονται ως άτομα και διαδραματίζουν έναν εποικοδομητικό ρόλο στην κοινωνία .