Μήνυμα απάτη – Πληρώστε ή όλα τα δεδομένα σας στο Facebook θα γίνουν Δημόσια αύριο

980

hoax

 

Άλλο ένα εκβιαστικό hoax εμφανίστηκε στο δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο “πληρώσε ή θα χάσετε τον έλεγχο του λογαριασμού σας”. Αυτή τη φορά, οι κακόβουλοι χρήστες πίσω από το hoax εκβιάζοντας αναφέρουν ότι αν δεν καταβάλλετε ένα τέλος για να γίνετε «χρυσό» μέλος του Facebook, όλα τα δεδομένα σας θα γίνουν δημόσια.

Το Hoax Slayer περιγράφει την απάτη ως εξής: «Είναι επίσημο. Το FACEBOOK μόλις δημοσίευσε ότι ζητάει $ 9,99 για να γίνει κάποιος χρυσό μέλος και να κρατήσει της ρυθμίσεις προστασία της ιδιωτικής του ζωής ως έχουν.

Εάν επικολλήσετε αυτό στον τοίχο σας και θα είναι εντελώς δωρεάν. Διαφορετικά, αύριο όλα τα δεδομένα σας θα γίνουν δημόσια. Ακόμη και τα μηνύματα που έχετε διαγράψει ή τις φωτογραφίες που έχετε μόνο για εσάς

Κάντε το τώρα που δεν κοστίσει τίποτα, μόνο μια αντιγραφή και επικόλληση. ” Φυσικά, οι ισχυρισμοί του μηνύματος δεν είναι αλήθεια. Οι χρήστες που πέφτουν στην παγίδα απλώς συμβάλλουν στο να διαδοθεί  μια φάρσα.

Το Facebook εισήγαγε κάποια τέλη για ορισμένες υπηρεσίες, αλλά απευθύνονται σε εταιρείες που θέλουν να διαφημιστούν.

Το site κοινωνικής δικτύωσης δεν ζητά χρήματα από τα μέλη του.

Copyright © iGuRu.gr

Με 23 Χρόνια εμπειρία στο διαδίκτυο , γνωρίζω και τα καλά και τα κακά του διαδικτύου και μανιακός με την τεχνολογία , κατασκευές ιστοσελίδων , φιλοξενια ιστοσελίδων . Πολυετή εμπειρία πάνω στην ασφάλεια του Διαδικτύου και ειδικά στα Social Media . Εργάζομαι πάνω σε Ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις , Συστήματα Πυρανίχνευσης , Συστήματα Parking , Φωτισμούς ασφαλείας , Hotel Access , Συναγερμούς . Στον ελεύθερο μου χρόνο ασχολούμαι με την μεγάλη μου αγάπη τον Προσκοπισμό . Είμαι βαθμοφόρος - στέλεχος του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων και έχω καθήκοντα Υπαρχηγού Συστήματος στο 5ο Σύστημα Προσκόπων Βέροιας ( Www.Proskopoi.Gr ) ο οποίος Προσκοπισμός είναι μια εθελοντική, πολιτική , μη κομματική, παιδαγωγική κίνηση για νέους ανθρώπους, ανοικτή σε όλους χωρίς διακρίσεις που ιδρύθηκε στην Ελλάδα το 1910 , έχοντας αυτή τη στιγμή πάνω από 25,000 ενεργά μέλη σε 350 γειτονιές σε ολόκληρη την Ελλάδα . Συστάθηκε με το Νόμο 1066/1917 και αποτελεί Ίδρυμα Ιδιωτικού Δικαίου (Ν.Π.Ι.Δ.) . Έχει χαρακτήρα κοινωφελή μη κερδοσκοπικό και εποπτεύεται από το Υπουργείο Παιδείας , Έρευνας και Θρησκευμάτων . Αποστολή του Προσκοπισμού είναι να συμβάλλει στη διαπαιδαγώγηση των νέων μέσω ενός συστήματος Αξιών και να βοηθήσει στην οικοδόμηση ενός καλύτερου κόσμου, όπου οι άνθρωποι ολοκληρώνονται ως άτομα και διαδραματίζουν έναν εποικοδομητικό ρόλο στην κοινωνία .