Απάτη στο Facebook υπόσχεται νέο look στο timeline σας.

1406

facebook-scam

Προσοχή Νέο κακόβουλο  Scam στο Facebook υπόσχεται νέο look στο timeline σας.

To μήνυμα απάτη αναφέρει: Πείτε αντίο στο παλιό μπλε facebook! και καλωσορίστε το νέο ροζ facebook!

Αλλάξτε το χρώμα σας στο Facebook ή τα θέματα διάταξης εύκολα, πάρτε το δωρεάν από εδώ: http://apps.facebook.com/**************

blue-facebook

Γιατί είναι απάτη: Κάνοντας κλικ στο σύνδεσμο του scam θα σας ζητηθεί  να εγκαταστήσετε μια εφαρμογή του Facebook. Όταν δείτε τη διεύθυνση URL να ξεκινά με apps.facebook.com/και_το_όνομα_της_εφαρμογής_εδώ, θα πρέπει να γνωρίζετε ότι το Facebook δεν έχει αναπτύξει το app.

Οι απατεώνες συχνά προσπαθούν να ξεγελάσουν τους χρήστες, με την προώθηση εφαρμογών που υπόσχονται νέα χαρακτηριστικά στο Facebook χαρακτηριστικά, ή αναβαθμίσεις, κλπ.

Αν ένας ανυποψίαστος χρήστης εγκαταστήσει την εφαρμογή, αυτή θα στείλει μηνύματα spam σε όλους τους φίλους του. Είστε σίγουροι ότι θέλετε να αφήσετε ένα άγνωστο developer να έχει πρόσβαση στα στοιχεία σας στο Facebook; Αυτές οι απάτες είναι γνωστό ότι χρησιμοποιούν πολλαπλές εφαρμογές του Facebook για να εξαπλωθούν πολύ γρήγορα πριν τις ανακαλύψουν.

Κάθε φορά που εγκαθιστάτε μια εφαρμογή που δεν είναι ανεπτυγμένη από το Facebook, δίνεται πρόσβαση σε αυτή την εφαρμογή να “βλέπει” τα προσωπικά σας δεδομένα. Πάντα να είστε πολύ επιλεκτικοί σχετικά με τις εφαρμογές πρόκειται να εγκαταστήσετε. Κάντε το μόνο από γνωστές αξιόπιστες, πηγές.

Συνεχίζοντας με την εγκατάσταση σας ανακατευθύνει στην ακόλουθη απάτη έρευνα: facebook_theme_changer2

Συνιστούμε στους χρήστες να εγκαταστήσουν το BitDefender Safego, μια εφαρμογή που υπάρχει στο Facebook που θα σαρώσει όλα τα News Feed σας για να σας βοηθήσει να μείνετε ασφαλείς από απάτες όπως αυτή.

Αν κάνατε ήδη το λάθος και εγκαταστήσατε την εφαρμογή πρώτα καθαρίστε τον “τοίχο” σας σβήνοντας όλα αυτά που “έγραψε” η κακόβουλη εφαρμογή. Αμέσως μετά αφαιρέστε την εφαρμογή από το λογαριασμό σας στο Facebook. Ρυθμίσεις Λογαριασμού-> εφαρμογές.

Copyright © iGuRu.gr

Με 23 Χρόνια εμπειρία στο διαδίκτυο , γνωρίζω και τα καλά και τα κακά του διαδικτύου και μανιακός με την τεχνολογία , κατασκευές ιστοσελίδων , φιλοξενια ιστοσελίδων . Πολυετή εμπειρία πάνω στην ασφάλεια του Διαδικτύου και ειδικά στα Social Media . Εργάζομαι πάνω σε Ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις , Συστήματα Πυρανίχνευσης , Συστήματα Parking , Φωτισμούς ασφαλείας , Hotel Access , Συναγερμούς . Στον ελεύθερο μου χρόνο ασχολούμαι με την μεγάλη μου αγάπη τον Προσκοπισμό . Είμαι βαθμοφόρος - στέλεχος του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων και έχω καθήκοντα Υπαρχηγού Συστήματος στο 5ο Σύστημα Προσκόπων Βέροιας ( Www.Proskopoi.Gr ) ο οποίος Προσκοπισμός είναι μια εθελοντική, πολιτική , μη κομματική, παιδαγωγική κίνηση για νέους ανθρώπους, ανοικτή σε όλους χωρίς διακρίσεις που ιδρύθηκε στην Ελλάδα το 1910 , έχοντας αυτή τη στιγμή πάνω από 25,000 ενεργά μέλη σε 350 γειτονιές σε ολόκληρη την Ελλάδα . Συστάθηκε με το Νόμο 1066/1917 και αποτελεί Ίδρυμα Ιδιωτικού Δικαίου (Ν.Π.Ι.Δ.) . Έχει χαρακτήρα κοινωφελή μη κερδοσκοπικό και εποπτεύεται από το Υπουργείο Παιδείας , Έρευνας και Θρησκευμάτων . Αποστολή του Προσκοπισμού είναι να συμβάλλει στη διαπαιδαγώγηση των νέων μέσω ενός συστήματος Αξιών και να βοηθήσει στην οικοδόμηση ενός καλύτερου κόσμου, όπου οι άνθρωποι ολοκληρώνονται ως άτομα και διαδραματίζουν έναν εποικοδομητικό ρόλο στην κοινωνία .