Νέα κακόβουλη εφαρμογή στο Facebook υπόσχεται ότι θα φανερώσει ποιοι κοιτάζουν το προφίλ σας

1088

Profile-Viewer-Scam1

 

Άλλη μια προειδοποίηση από το Hoax Slayer για μια ψεύτικη και κακόβουλη εφαρμογή στο Facebook που υπόσχεται ότι θα φανερώσει ποιοι κοιτάζουν το προφίλ σας κυκλοφορεί αυτή τη στιγμή στο κοινωνικό δίκτυο.

«WOW! Δοκίμασα το νεό app εδώ και βρήκα ποιοι επισκεφτήκαν το προφίλ μου αυτή την εβδομάδα, εσύ γνωρίζεις τη νέα εφαρμογή; Δείτε τώρα ποιος κοιτάζει το προφίλ σας «.
«WOW! I just tried this newest app here and I just f0und 0ut l0ts of users visited my pr0fle this week, h0w ab0ut u d0 u know now ab0ut this newest app? check 0ut n0w wh0 viewed ur pr0file.»

Οι χρήστες που κάνουν κλικ στις συνδέσεις που περιέχονται σε αυτές τις κακόβουλες δημοσιεύσεις οδηγούνται σε μια σελίδα του Facebook, απ” όπου λαμβάνουν οδηγίες για το τι πρέπει να κάνουν για να εγκαταστήσουν την εφαρμογή.

Μόλις ξεκινήσει η διαδικασία εγκατάστασης, οι χρήστες θα πρέπει να δώσουν πρόσβαση συην εφαρμογή να συνδεθεί στο προφίλ τους για να εξακριβώσει την ηλικία τους.

Κατά τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας επαλήθευσης της ηλικίας, τα θύματα στην πραγματικότητα παραδίνουν στους επιτιθέμενους τα  authentication tokens, τα οποία χρησιμοποιούν για να αποκτήσουν προσωρινή πρόσβαση στο λογαριασμό των θυμάτων, με ότι σημαίνει αυτό, δημοσιεύσεις με το όνομα τους κλπ.

Μετά από αυτό το θύμα οδηγείται, στην συμπλήρωση κάποιας έρευνας. Ενώ οι έρευνες μπορεί να φαίνονται αβλαβείς, οι απατεώνες κερδίζουν χρήματα κάθε φορά που κάποιος τις συμπληρώνει.

Επιπλέον, τα θύματα καλούνται να δώσουν κάποια προσωπικά στοιχεία, τα οποία οι απατεώνες μπορούν να τα καταχραστούν με διάφορους τρόπους.

Πηγή : toptech4u.gr

Με 23 Χρόνια εμπειρία στο διαδίκτυο , γνωρίζω και τα καλά και τα κακά του διαδικτύου και μανιακός με την τεχνολογία , κατασκευές ιστοσελίδων , φιλοξενια ιστοσελίδων . Πολυετή εμπειρία πάνω στην ασφάλεια του Διαδικτύου και ειδικά στα Social Media . Εργάζομαι πάνω σε Ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις , Συστήματα Πυρανίχνευσης , Συστήματα Parking , Φωτισμούς ασφαλείας , Hotel Access , Συναγερμούς . Στον ελεύθερο μου χρόνο ασχολούμαι με την μεγάλη μου αγάπη τον Προσκοπισμό . Είμαι βαθμοφόρος - στέλεχος του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων και έχω καθήκοντα Υπαρχηγού Συστήματος στο 5ο Σύστημα Προσκόπων Βέροιας ( Www.Proskopoi.Gr ) ο οποίος Προσκοπισμός είναι μια εθελοντική, πολιτική , μη κομματική, παιδαγωγική κίνηση για νέους ανθρώπους, ανοικτή σε όλους χωρίς διακρίσεις που ιδρύθηκε στην Ελλάδα το 1910 , έχοντας αυτή τη στιγμή πάνω από 25,000 ενεργά μέλη σε 350 γειτονιές σε ολόκληρη την Ελλάδα . Συστάθηκε με το Νόμο 1066/1917 και αποτελεί Ίδρυμα Ιδιωτικού Δικαίου (Ν.Π.Ι.Δ.) . Έχει χαρακτήρα κοινωφελή μη κερδοσκοπικό και εποπτεύεται από το Υπουργείο Παιδείας , Έρευνας και Θρησκευμάτων . Αποστολή του Προσκοπισμού είναι να συμβάλλει στη διαπαιδαγώγηση των νέων μέσω ενός συστήματος Αξιών και να βοηθήσει στην οικοδόμηση ενός καλύτερου κόσμου, όπου οι άνθρωποι ολοκληρώνονται ως άτομα και διαδραματίζουν έναν εποικοδομητικό ρόλο στην κοινωνία .