Πώς να αναγνωρίζετε παράνομο περιεχόμενο στο Διαδίκτυο – Οδηγός παράνομου περιεχομένου SafeLine.Gr

2301

safeline_afisa-a3_3

Επισκεφτείτε την σελίδα μας στο Facebook  https://www.facebook.com/SafeInternetGr  κάνοντας Like για να ενημερώνεστε εύκολα και γρήγορα για θέματα που αφορούν την ασφάλεια μας αλλά και την ασφάλεια των παιδιών στο διαδίκτυο καθως και τεχνολογικα νεα . Συμβάλουμε όλοι στην ενημέρωση των συνανθρώπων μας , μαθαίνουμε για τα ψεματα και τις απατες στο ιντερνετ , μαθαινουμε να χρησιμοποιούμε σωστά το διαδίκτυο , προστατεύουμε τα παιδιά μας και εμάς  . Η προστασία των χρηστών αποτελεί κοινή ευθύνη. Η χρήση των καλύτερων τεχνολογιών και τεχνικών ασφαλείας είναι προς όφελος όλων

 

Με αφορμή την συμπλήρωση των 10 χρόνων λειτουργίας της και στο πλαίσιο ενημέρωσης του κοινού για θέματα παράνομου περιεχομένου στο Διαδίκτυο, η Ελληνική Ανοικτή Γραμμή Safeline προσφέρει στο κοινό έναν οδηγό παράνομου περιεχομένου, ο οποίος περιγράφει τις κατηγορίες των παράνομων δραστηριοτήτων, όπως:

  • Παιδική Πορνογραφία,
  • Προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειας μέσω Διαδικτύου,
  • Προσέλκυση παιδιών για γενετήσιους λόγους (grooming),
  • Προτροπή σε αυτοκτονία,
  • Εξύβριση, συκοφαντική δυσφήμιση,
  • Ρατσισμός/ξενοφοβία,
  • Παραβίαση Προσωπικών Δεδομένων,
  • Παραβίαση του Απορρήτου των Επικοινωνιών,
  • Οικονομική απάτη,
  • Παραβίαση Πνευματικής Ιδιοκτησίας,
  • Αποστολή μη ζητηθέντων ηλεκτρονικών μηνυμάτων (spam)

Στον Οδηγό Παράνομου Περιεχομένου μπορείτε να βρείτε επίσης πληροφορίες για τους τρόπους υποβολής καταγγελιών, τη διαδικασία επεξεργασίας που ακολουθεί η SafeLine για κάθε μεμονωμένη καταγγελία καθώς και άλλες χρήσιμες πληροφορίες.

Για να δείτε τον οδηγό παράνομου περιεχομένου πατήστε ΕΔΩ

Πηγή : Scoop.it

 

Με 23 Χρόνια εμπειρία στο διαδίκτυο , γνωρίζω και τα καλά και τα κακά του διαδικτύου και μανιακός με την τεχνολογία , κατασκευές ιστοσελίδων , φιλοξενια ιστοσελίδων . Πολυετή εμπειρία πάνω στην ασφάλεια του Διαδικτύου και ειδικά στα Social Media . Εργάζομαι πάνω σε Ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις , Συστήματα Πυρανίχνευσης , Συστήματα Parking , Φωτισμούς ασφαλείας , Hotel Access , Συναγερμούς . Στον ελεύθερο μου χρόνο ασχολούμαι με την μεγάλη μου αγάπη τον Προσκοπισμό . Είμαι βαθμοφόρος - στέλεχος του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων και έχω καθήκοντα Υπαρχηγού Συστήματος στο 5ο Σύστημα Προσκόπων Βέροιας ( Www.Proskopoi.Gr ) ο οποίος Προσκοπισμός είναι μια εθελοντική, πολιτική , μη κομματική, παιδαγωγική κίνηση για νέους ανθρώπους, ανοικτή σε όλους χωρίς διακρίσεις που ιδρύθηκε στην Ελλάδα το 1910 , έχοντας αυτή τη στιγμή πάνω από 25,000 ενεργά μέλη σε 350 γειτονιές σε ολόκληρη την Ελλάδα . Συστάθηκε με το Νόμο 1066/1917 και αποτελεί Ίδρυμα Ιδιωτικού Δικαίου (Ν.Π.Ι.Δ.) . Έχει χαρακτήρα κοινωφελή μη κερδοσκοπικό και εποπτεύεται από το Υπουργείο Παιδείας , Έρευνας και Θρησκευμάτων . Αποστολή του Προσκοπισμού είναι να συμβάλλει στη διαπαιδαγώγηση των νέων μέσω ενός συστήματος Αξιών και να βοηθήσει στην οικοδόμηση ενός καλύτερου κόσμου, όπου οι άνθρωποι ολοκληρώνονται ως άτομα και διαδραματίζουν έναν εποικοδομητικό ρόλο στην κοινωνία .