Συνηθισμένα hoax μηνύματα (απάτες – μουφες )

3272

hoax

Θα αναφερω παλια αλλα και νεα μηνυματα που αφορουν απατες στο ιντερνετ .

Μερισιώτης

λέει πώς “Υπάρχει ένα παλικάρι 28 ετών στον Ευαγγελισμό που χρειάζεται 40 φιάλες αίμα. Σοβαρό ατύχημα με μηχανή, έχουν πειραχτεί ζωτικά όργανα. Τα στοιχεία είναι:.. Μερισιώτης Βαγγέλης, Ευαγγελισμός ΜΕΘ2, ώρες 8.30-14.00 και 15.00-19.00. Προωθείστε το όπου μπορείτε

( δεν θα το πιστέψετε, αλλά 6 χρόνια μετά,πανω απο ένα εκατομμύριο δημοσιεύματα στο ιντερνετ για την απάτη του μηνύματος με τον “Μερισιώτη”,)

Διονυσίου Σταθόπουλου

άγνωστοι χρησιμοποιώντας το όνομά του και τα τηλέφωνά του καλούν από το Διαδίκτυο τους πολίτες να προσφέρουν αίμα για την περίθαλψη δήθεν ενός ανύπαρκτου (!) τραυματία.

ΔΙΕΡΕΥΣΕ ΡΟΖ Video της πιο γνωστής ελληνίδας ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΡΙΑΣ ΠΡΩΙΝΗΣ ΕΚΠΟΜΠΗΣ! ( υπαρχουν και αλλα παρομια τετοια μηνυματα )

Βήμα 1ο:  Βλέπετε στο facebook τον τίτλο της ανάρτησης που είναι προβοκατόρικος και τσιμπάτε, αφού νομίζετε ότι θα δείτε τσόντα με καποια γνωστη (τα θέλει ο κώτσος σας!).

Βήμα 2ο: Κάνετε κλικ στο σύνδεσμο που είναι ο http:*********** που δημιουργήθηκε μόνο και μόνο για νας κλέψει τους κωδικούς (trojan).

Βήμα 3ο: Όταν κάνετε like, βλέπετε αυτό, αν έχετε σωστή εγκατάσταση

Έτσι, μόλις χάσατε το λογαριασμό σας στο facebook !

Άλλη φορά να μη σας τρώει η περιέργεια.

( τετοια μηνυματα τον τελευταιο καιρο εχουν αλλαξει και απλα τα αλλαζουν τιτλο )

ΜΗΝ ΑΓΓΙΖΕΤΕ ΤΟ ΓΑΛΑ ΤΗΣ ΦΑΓΕ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΕΛΤΑ

Το μήνυμα λέει “ΜΗΝ ΑΓΓΙΖΕΤΕ ΤΟ ΓΑΛΑ ΤΗΣ ΦΑΓΕ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΕΛΤΑ! ” και στηρίζεται σε μια υποτιθέμενη εγκύκλιο της υπαλλήλου του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης Κατερίνας Μουντή.

Το γεγονός ότι η κυρία Μουντή, έχει μηνύσει τους διακινητές του ψεύτικου μηνύματος, από τις 11/2/2009, δεν πτοεί τους διακινητές του μηνύματος, που δε λένε να κάνουν την παραμικρή έρευνα.

εξωδικο http://www.vivartia.com/assets/media/pdf_09/moudi.pdf

απαντηση απο οργανισμο γαλακτος http://www.vivartia.com/assets/media/pdf_09/elogak.pdf

μωράκι πάσχει απο καρκίνο στον ΕΓΚΕΦΑΛΟ. Με κάθε προώθηση οι γονείς του παίρνουν 5 cents ( τον τελευταιο καιρο εχουν αλλαξει λιγο το θεμα αλλα η ουσια και ο σκοπος ειναι ιδιος )

Πρόκειται φυσικά για ένα ακόμη ηλίθιο spam μήνυμα που κυκλοφορεί από το…2002 !

κανεις δεν δινει λεφτα στο ιντερνετ . Ξυπνηστε . Ουτε Facebook ουτε κανεις .

Αν ένα παιδί κλαίει στο δρόμο ( εχει παραλαχτει λιγο το μηνυμα )

Αν ένα παιδί που κλαίει στο δρόμο, σε οποιαδήποτε περιοχή, με μία διεύθυνση στο χέρι και σας πεί να το πάτε στην διεύθυνση που λέει (ακόμα κι αν είναι κοντά), πηγαίνετε το στην αστυνομία και όχι στην διεύθυνση.” Αυτή είναι η νέα μέθοδος που χρησιμοποιούν για απαγωγή, ληστείες και βιασμούς. Αντιγράψτε και επικολλήστε την παρούσα ανακοίνωση και στείλετε σε όσο περισσότερους φίλους σας. Μπορείτε να αποτρέψετε πολύ πόνο από οικογένειες… Αυτό το ανακοίνωσε η αστυνομία.”

( αυτό, σε οποιοδήποτε μήνυμα δείχνει ότι είναι απάτη, το ζόρι δηλαδή να στείλετε την “ανακοίνωση” σε όσους περισσότερους γίνεται . Φυσικά, ποτέ η αστυνομία δεν ανακοίνωσε κάτι τέτοιο . Αλλά άμα είναι ακατοίκητο το γ@μημένο….διαδίδεις όποια μαλακία σου στέλνουν στο facebook…. πανω απο 2000 μαλάκες μέχρι στιγμής έχουν διαδώσει αυτή τη μαλακία στα blogs και μερικές δεκάδες χιλιάδες στο facebook ! Κανείς ομως φυσικά, δεν ζήτησε από αυτόν που του το ΄στειλε να του υποδείξει “πού είναι η ανακοίνωση της αστυνομίας ρε;”

ΔΕΙΤΕ ΣΟΚΑΡΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ πχ ”πως εκανε την γυναικα του οταν μεθυσε” , ”τι επαθε μετα απο ξενυχτι” και αλλα

Παγίδα στο facebook είναι κάποιες προτροπές να κάνετε κλικ κάπου, που συνοδεύονται από μια φωτογραφία που εξιτάρει την περιέργεια . Αν κάνετε κλικ, το μόνο σοκαριστικό που συμβαίνει είναι ότι αποκτούν τον έλεγχο του λογαριασμού σας, κλέβουν το e-mail σας και στέλνουν για λογαριασμό σας e-mails και μηνύματα σε όλες τις επαφές σας .

Βασική συμβουλή:Μην κάνετε ποτέ κλικ σε φωτογραφίες, που λένε “κάντε κλικ εδώ για να δείτε σοκαριστικές φωτο” κλπ. Όποιος θέλει να δείξει μια φωτογραφία, μπορεί πολύ απλά να την ανεβάσει στο facebook. Δεν σας παραπέμπει αλλού! Αν σας παραπέμπει αλλού, προσπαθώντας να επενδύσει στην περιέργειά σας, είναι απατεώνας. Δεν θέλει πολύ κλικ-κλικ, απλό είναι !

Μάθε ποιοι παρακολουθούν εσένα

“Φοβερό! Το προφίλ μου είχε 83 επισκέψεις ΣΗΜΕΡΑ ΜΟΝΟ. Φαίνεται με “κατασκοπεύουν” αρκετοί! Μάθε ποιοι παρακολουθούν εσένα από εδώ: …” λέει το μήνυμα απάτη

Τι ακριβως γινεται με αυτό ;

Κάνοντας κλικ στον σύνδεσμο, εγκαθιστάτε μια εφαρμογή από την ιστοσελίδα http://www.************ η οποία και μπορεί πλέον -επειδή εσείς την εξουσιοδοτείτε!- να κάνει αναρτήσεις στο profile σας. Έτσι, ενώ εσείς δεν έχετε γράψει τίποτε, εμφανίζεται το παραπάνω κείμενο, σαν να το γράψατε εσείς.

Η εφαρμογή διαβάζει απλά την ip σας και πετάει στην τύχη, ένα μήνυμα, ότι το προφίλ σας το βλέπουν αυτή τη στιγμή “25 ή 50 ή 83 χρήστες”. Μάλιστα έχει -πάντα- ως έναν από αυτούς που βλέπει το profile σας μια φωτογραφία γυναίκας. Για να “τσιμπήσετε”.

Σκοπός της όλης ιστορίας είναι να σας φάει η περιέργεια, για το ποιοί επισκέφθηκαν τη σελίδα σας στο facebook, πράγμα που φυσικά δεν μπορεί να κάνει η εφαρμογή ARS10 (αυτό είναι το όνομά της). Ο αριθμός που λέει είναι ψεύτικος. Τυχαίος. Μετά σας λέει στο κέντρο, ότι “κερδίζετε ένα τηλέφωνο”, αν όμως συμπληρώσετε ένα ερωτηματολόγιο, για να προχωρήσετε και να δείτε ποιοί βλέπουν το profile σας. Φυσικά, ποτέ δεν θα μάθετε ποιοί είδαν το προφίλ σας, θα έχετε δώσει όμως το πολυπόθητο διαφημιστικό κλικ, στην εταιρεία http://www.********* από το οποίο εισπράττει 10 λεπτά του ευρώ περίπου.

Επίλογος: Δεν υπάρχει καμία εφαρμογή που να σας πληροφορεί ποιοί βλέπουν το προφίλ σας στο facebook, ή τις φωτογραφίες σας και λοιπές υποχέσεις, που δίνουν οι απατεώνες, με σκοπό να σας αναγκάσουν να κάνετε κλικ στις διαφημίσεις τους και κυρίως να αποκτήσουν πρόσβαση αυτόματης δημοσίευσης στον δικό σας λογαριασμό. Μην σας τρώει η περιέργεια, αγνοήστε όλα τα παρόμοια μηνύματα, με “σκανδαλιστικό” περιεχόμενο.

Τέλος: κάντε κατευθείαν κλικ στην http://www.profile-creepers.co.uk/ και μετά επαναφόρτωση (F5) για να καταλάβετε την απάτη. Χωρίς καν να είστε το facebook, χωρίς καν να έχετε λογαριασμό, θα δείτε με βάση την ip σας, μήνυμα ότι “σας βλέπουν …αυτή την ώρα”. Το επόμενο δευτερόλεπτο, που θα κάνετε reload, θα δείτε άλλο νούμερο. Aν μπαίνετε από την Αθήνα, θα δείτε το μήνυμα “80 peoples from Athens…” κ.λ.π. Απάτη !

Υ.Γ. Αν πέσατε θύμα της εφαρμογής ars10, απεγκαταστήστε την από τις “ρυθμίσεις λογαριασμού / εφαρμογές”, στη σελίδα σας στο facebook.

…………………

αυτα προς το παρων . Φυσικα τον τελευταιο καιρο τα μηνυματα εχουν αλλαξει τιτλο με σκοπο την πιο ευκολη εξαπατηση του χρηστη .

Εαν δω καποιο αλλο μηνυμα απατη ή οταν θα εχω χρονο θα συνεχισω εδω με σκοπο την ενημερωση των χρηστων μιας και αυτα τα αλυσιδωτα μηνυματα εχουν κουρασει παρα πολυ .

UpDate 4 Νοεβριου 14:25

Μηνύματα με παραπλανητικό περιεχόμενο αποστέλλονται μέσω κινητού τηλεφώνου και Πρόκειται για παραλλαγή – εξέλιξη των «Νιγηριανών Απατών»

παραπλανητικό περιεχόμενο λαμβάνουν στο κινητό τους τηλέφωνο, το τελευταίο χρονικό διάστημα,αρκετος κοσμος.

Σκοπός των αποστολέων είναι η συλλογή προσωπικών δεδομένων των παραληπτών και η εξαπάτηση αυτών. Τα συγκεκριμένα μηνύματα είναι γραμμένα στην αγγλική γλώσσα και έχουν ως αποστολέα αριθμούς κινητού τηλεφώνου από το εξωτερικό.

Ειδικότερα, πρόκειται για παραλλαγή – εξέλιξη των νιγηριανών απατών, αφού αποστέλλονται μέσω κινητού τηλεφώνου και όχι μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή αλληλογραφίας, όπως παλιότερα.

Σε αυτά αναφέρεται ότι ο αριθμός κινητού τηλεφώνου του παραλήπτη έχει κερδίσει ενάμιση εκατομμύριο ευρώ. Το περιεχόμενο τους έχει ως εξής :

«Your Mobile Number has Won £1,500,000.00 in the Euro Millions Mobile Award. To Claim Funds,Kindly Email us: FNK424756,Your Name & Number to: mobilewin@msn.com»

  • αποφεύγουμε να ανοιγουμε μηνύματα, στα οποία φαίνεται ως αποστολέας άγνωστος προς αυτούς αριθμός από το εξωτερικό
  • είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί σε μηνύματα που τους υπόσχονται ότι θα κερδίσουν χρήματα,
  • δεν απανταμε στα μηνύματα αυτά και να μην δίνουμε τα προσωπικά μας στοιχεία
  • ενημερώνουμε άμεσα τη Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Υπηρεσίας Οικονομικής Αστυνομίας & Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος στο τηλέφωνο 11012 ή στις διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου11012@hellenicpolice.gr και ccu@cybercrimeunit.gr

 

Update 7 Νοεβριου 11:22

Προσοχή Νέα απάτη στο Facebook υπόσχεται δωρεάν iPad

Το ολοκαίνουργιο Mini iPad θα αρχίσει να κυκλοφορεί για τους τυχερούς την Παρασκευή. Τυχεροί γιατί αν δεν έχετε παραγγείλει ήδη ένα, θα είναι πολύ αργά.

Η Apple είναι ήδη sold out στο μικρό αδελφό του iPad, και ακόμα και αν η παραγγελία σας γίνει τώρα οι πιθανότητες είναι ότι θα πρέπει να περιμένετε μερικές εβδομάδες για την παράδοση της πολύ-αναμενόμενης συσκευής.

Αυτό που σίγουρα δεν πρέπει να κάνετε είναι να εμπιστεύεστε μηνύματα από φίλων σας στο Facebook σχετικά με το πώς μπορείτε να λάβετε ένα iPad Mini δωρεάν αναφέρει η Sophos.

Το ακόλουθο μήνυμα εξαπλώνεται τις τελευταίες μέρες στο Facebook, αναφέροντας ότι οι φίλοι της Apple μπορούν να λάβουν δωρεάν ένα iPad Mini.

Παρά τη χρήση του παγκοσμίου φήμης λογότυπου της Apple, τα μηνύματα δεν έχουν καμία σχέση με την εταιρία του Cupertino. Η εφαρμογή του Facebook ζητάει πρόσβαση στις λεπτομέρειες των προσωπικών σας πληροφοριών, καθώς και τα ονόματα των φίλων σας και σαν αντάλλαγμα θα σας δώσει την ευκαιρία να κερδίσετε ένα iPad Mini.

Και γνωρίζεται τώρα μερικοί άνθρωποι δεν μπορούν να αντισταθούν. Το αποτέλεσμα είναι πάρα πολύ προβλέψιμο – η εφαρμογή απατεώνων δημοσιεύει αμέσως ένα μήνυμα στον τοίχο σας, με το όνομά σας, ενθαρρύνοντας τους φίλους σας για να κάνουν το ίδιο για να κερδίσουν ένα iPad Mini.

Εκμεταλλεύονται φωτογραφίες από παιδιά σε νοσοκομεία

Οπωσδήποτε θα το έχετε δει και εσείς. Πρόκειται για κάποιες φωτογραφίες παιδιών ή μωρών σε νοσοκομεία οι οποίες εμφανίζονται στη ροή ειδήσεων του Facebook με την παρατήρηση ότι για κάθε κοινοποίηση το παιδί αυτό θα πάρει ένα δολάριο ή κάποια σεντς για τη θεραπεία του.

Φυσικά πρόκειται για απάτη καθώς το Facebook δεν θα περίμενε να κοινοποιήσουν οι χρήστες του μια φωτογραφία προκειμένου να βοηθήσει ένα βρέφος.

Παρόλα αυτά η συγκεκριμένη απάτη αποτελεί μία μόνο εκδοχή μιας δημοφιλούς φάρσας του Facebook.

Όπως είναι γνωστό, κατά διαστήματα διάφοροι έφηβοι αναρτούν στο Facebook κάποια ανακοίνωση η οποία τραβά την προσοχή. Για παράδειγμα πριν κάποιο διάστημα υποστήριζαν ότι hackers μπαίνουν στο λογαριασμό μας και δημοσιεύουν πορνογραφικό περιεχόμενο. Ή ότι το Facebook θα γινόταν συνδρομητικό. Μια άλλη φάρσα υποστήριζε ότι κάποιο παιδάκι ζητάει να το πάμε σπίτι του δίνοντας ένα χαρτί με τη διεύθυνση του και όποιος προσπαθούσε να το βοηθήσει έπεφτε θύμα ληστείας. Δυστυχώς κάθε εβδομάδα υπάρχει κάτι καινούργιο.

Πώς όμως μπορούμε να είμαστε βέβαιοι ότι πρόκειται για απάτη ώστε να μην πέσουμε θύματα; Ο τρόπος είναι πολύ απλός. Αν η δημοσίευση ζητά να την κοινοποιήσουμε, τότε μπορούμε να είμαστε 100% βέβαιοι ότι κάποιος προσπαθεί να μας κοροϊδέψει.

Είμαι σιγουρος ότι αυτός που έκανε την αρχική δημοσίευση απλώς προσπαθεί να δει πόσα άτομα θα πέσουν θύματα της φάρσας του.Γι’ αυτό πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί σε ό,τι αφορά τις κοινοποιήσεις μας στο Facebook. Ας μην γινόμαστε κι εμείς ένας κρίκος στην αλυσίδα του κάθε φαρσέρ που διασκεδάζει διαδίδοντας ψευδείς πληροφορίες.Αντιθέτως μόλις δούμε κάτι αντίστοιχο, θα πρέπει αμέσως να κάνουμε αναφορά της συγκεκριμένης φωτογραφίας στο Facebook.

Ο τρόπος είναι πολύ απλός:

Κάνουμε κλικ στη φωτογραφίαΚάνουμε κλικ στο κουμπί “Επιλογές”Επιλέγουμε “Αναφορά φωτογραφίας” ==> «Ανεπιθύμητο περιεχόμενο ή απάτη»

Ακομα μια νέα απάτη στο Facebook

Πολλές είναι οι απάτες που κυκλοφορούν στο Facebook και κάθε μέρα βγαίνουν όλο και περισσότερες.

Δεν είναι λίγες οι απάτες που υπάρχουν στο Facebook που παρουσιάζουν φωτογραφίες κοριτσιών, που κάνουν διάφορα πράγματα, προτρέποντας το χρήστη να πατήσει πάνω στο link για να δει περισσότερα.

Με βάση αυτό κυκλοφορεί μία νέα τέτοια απάτη στο Facebook.

Όταν ο χρήστης κάνει κλικ πάνω στο link, πηγαίνει σε μια ιστοσελίδα που περιέχει έναν player.

Στον οποίο player αν κάνει κλικ στο κουμπί Play, ανοίγει μια ακόμα σελίδα η οποία ζητάει να συμπληρώσει ορισμένα στοιχεία προκειμένου να εξακριβωθεί η ηλικία του πριν από την προβολή του βίντεο στο Facebook.

Φυσικά αν συμπληρώσει τα στοιχεία του, ανάμεσα στα οποία είναι και ο αριθμός του κινητού του, οι πληροφορίες συγκεντρώνονται από κάποιον τρίτο και στη συνέχεια το πιο πιθανό είναι να πουληθούν σε αμειβόμενες υπηρεσίες SMS. Γερή απάτη με λίγα λόγια.

συνεχιζεται…..

Update 9 Νοεβριου 10:35

ΠΡΟΣΟΧΗ !!! Αν κάποιος σας καλέσει από +375602605281, +37127913091 ή οποιοδήποτε αριθμό ξεκινώντας με τον αριθμό 375, ή 371

Αν κάποιος σας καλέσει από +375602605281, +37127913091 ή οποιοδήποτε αριθμό ξεκινώντας με τον αριθμό 375, ή 371.Κάνοντας ένα ”κουδούνισμα’ & μετα το κλείνουν, αφήνοντας ετσι μια αναπάντητη κλήση ‘η μήνυμα.

Αν καλέσετε μετα ένα από αυτούς τους αριθμούς που σας άφησαν αναπάντητη κλήση είναι..

θα χρεωθείτε $ 15 – $ 30 & μπορούν να αντιγράψουν τη λίστα επαφών σας σε 3 sec.

Αν έχετε στο τηλέφωνό σας τραπεζικά ή τα στοιχεία της πιστωτικής κάρτας, μπορούν να τα αντιγράψουν πάρα πολύ εύκολα.375 είναι ο κωδικός από τη Λευκορωσία και το Αφγανιστάν .371 είναι ο κωδικός για τη Λετονία …

Μην απαντήσετε ή να καλέσετε πίσω.

Παρακαλούμε ΠΡΟΩΘΗΣΑΤΕ & ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ αυτό στους φίλους και την οικογένειά σας. διαβάστε επίσης και τις επισημες ανακοινώσεις και οδηγίες προφύλαξεις από απάτη από την ιστοσελίδα της Ελληνικής αστυνομιας.”

Ήταν μια ακόμη απάτη, chain mail, μπούρδα, μούφα, που κυκλοφορούν κάτι λιγούρια που κάνουν blogs και profiles μπας και βγάλουν κανένα ευρωπουλάκι από διαφημίσεις στοιχηματζήδων.

Έκοψαν και την αυθεντική εικόνα από το site mid-day.com που πρωτοδημοσίευσε τη μούφα και περιμένουν τα κορόιδα να τσιμπήσουν.

Πρόκειται για ένα τεχνικό λάθος της Vodafone, το οποίο δημιουργήθηκε στις 26-6-2012, στη Μ.Βρετανία, η εταιρεία έβγαλε ανακοινώσεις και εξήγησε ότι δεν υπάρχει καμία εξτρά χρέωση, παρά μόνο η κανονική για call back για όσους κάλεσαν και φυσικά τα υπόλοιπα για “τραπεζικά ή τα στοιχεία της πιστωτικής κάρτας” είναι για πολύ, πάρα πολύ ηλίθιους.

Και φυσικά η ελληνική αστυνομία δεν έβγαλε ανακοινώσεις!

Τσιγάρα “Μακεδονία”. Η βλακεία συνεχίζει ακάθεκτη στο ιντερνετ…

Γράφει κάποιος μια μπούρδα, που είναι καταφανέστατη “μούφα”, από τους συνήθεις εξυπνάκηδες, που σπάνε πλάκα με τους δημοσιογραφίσκους των 200 ευρώ το μήνα, που…ψάχνουν λυσσαλέα το “πιασάρικο θέμα”, που θα φέρει τα πολυπόθητα κλικς και πάντα τσιμπάει ο άσχετος στο δόλωμα.

Στη συνέχεια, άλλοι αφελείς αναπαράγουν το θέμα κι έτσι γελοιοποιείται ολόκληρη η λεγόμενη ενημέρωση.Τον κύκλο της βλακείας κλείνουν οι ακραίοι που ουρλιάζουν για “προκλήσεις” σε ένα γελοίο θέμα-απάτη.Όπως γελοιοποιήθηκαν δηλαδή οι Σκοπιανοί δημοσιογράφοι, με το θέμα του Σαμαρτζίεφ και ψάχνουν τώρα εκδίκηση. Και βρίσκουν αρκετούς βλάκες δημοσιογραφίσκους στην Ελλάδα να κάνουν την πλάκα τους.

Όπως με αυτή την εικόνα των “τσιγάρων Μακεδονία”, που δήθεν κυκλοφόρησαν στα Σκόπια και μάλιστα ο δημοσιογράφος μας ενημερώνει ότι “σημειώνουν μεγάλες πωλήσεις” (!)Η είδηση συνοδεύτηκε από το γνωστό γελοίο ύφος των έκπληκτων από τις “προκλήσεις των Σκοπίων”.

Βεβαίως, ο -σκοπίμως;- βλαξ δημοσιογράφος, δεν πρόσεξε ότι αυτό που του έστειλαν δεν είναι φωτογραφία, αλλά ζωγραφιά που παραπέμπει σε προηγούμενες δεκαετίες;

Αν υπήρχαν τέτοια τσιγάρα, δεν θα έβρισκες ρε τσακάλι κι άλλες φωτογραφίες; Μυαλό θέλει;

Ή μήπως δεν ξέρεις ότι σε καμία χώρα του κόσμου, δεν επιτρέπεται η εμπορική χρήση του ονόματος της χώρας ως brand name. Δεν μπορεί να υπάρξει λοιπόν μάρκα τσιγάρων με το όνομα “Македониа”, ούτε “Γαλλία”, ούτε “Γερμανία”Επίσης δεν μπορεί σήμερα να κυκλοφορούν τσιγάρα με την ονομασία που βλέπετε, αφού το “μακεδονία” στη γλώσσα των Σκοπίων, γράφεται Македонија  !

η εικόνα είναι από περιπέτεια του γνωστού ήρωα κινουμένων σχεδίων Τεν-Τεν, του 1956. (The Calculus affair για όσους θέλουν να τα ξέρουν όλα).

Δείτε τη σκηνή, στο 12ο λεπτό.

http://www.dailymotion.com/video/xsxz9u_the-calculus-affair_shortfilms?start=5

η πολλή μούφα, κάνει το παιδί ….Малака

Συνεχιζεται….

 

Update 17 Νοεβριου 22:57

Αποτυχημένο, καραμπινάτη μούφα, αλλά θα …σας ζαλίσουν :

“Σε διάφορα μέρη σε πολυσύχναστα: πρατήρια βενζίνης, παρκινγκ, σούπερ μάρκετ κ.λ.π,  δίδονται μικρά δώρα – δωρεάν διανομή, φαινομενικά για προώθηση πωλήσεων όπως: Μπρελόκ, μασκότ, για αυτοκινήτα κ.λπ. ! ΜΗΝ ΤΑ ΑΠΟΔΕΧΤΕΙΤΕ Περιέχουν ένα ΤΣΙΠ για ανίχνευση προσώπου (κάποτε μόνο στις ταινίες…τα βλέπαμε).

Με αυτό οι κλέφτες γνωρίζουν τα πάντα για εσάς: πού βρίσκεστε, πού κινείστε, πότε είστε στο σπίτι, πού είναι το αυτοκίνητό σας σταθμευμένο, κλπ. Χωρίς εσάς .. μπορούν να κάνουν τα πάντα – να πάνε στο σπίτι σας όταν λείπετε, επίσης να σας επιτεθούν στην τράπεζα, να κλέψουν το αυτοκίνητό σας, κ.λ.π.

Είναι ένα ευρωπαϊκό δίκτυο εγκληματιών, που κατάγονται από τη Ρουμανία(έχουν εμπειρία στην σχεδίαση ηλ. κυκλωμάτων), μια νέα εγκληματική πρακτική!

Αξιωματούχοι στην Ολλανδία έχουν ενημέρωση το ολλανδικό πληθυσμό, για το φαινόμενο αυτό.

Ενημερώστε και τους φίλους σας.

Phd Σουγκάκης Αχιλλέας

Προιστάμενος Δ/νσης Πληροφορικής

Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας

Υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας,

Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύωv

 

Update 20 Νοεβριου 13:26

Warren Buffett: “Μπορώ να τελειώσω το δημόσιο χρέος σε 5 λεπτά”

“Θα το τελείωνα σε πέντε λεπτά. Απλώς περνάς έναν νόμο, που λέει ότι κάθε φορά όπου το έλλειμμα είναι περισσότερο από 3% του ΑΕΠ, όλα τα μέλη του Κογκρέσου χάνουν το δικαίωμα να θέσουν ξανά υποψηφιότητα” Πρόκειται για ένα ακόμη chain mail (απάτη δηλαδή), με συνέντευξη του πάμπλουτου Αμερικανού Γουόρεν Μπάφετ.

ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ:

 

Warren Buffett, in a recent interview with CNBC, offers one of the best quotes about the debt ceiling:

“I could end the deficit in 5 minutes,” he told CNBC. “You just pass a law that says that anytime there is a deficit of more than 3% of GDP, all sitting members of Congress are ineligible for re-election.The 26th amendment (granting the right to vote for 18 year-olds) took only 3 months & 8 days to be ratified! Why? Simple! The people demanded it. That was in 1971 – before computers, e-mail, cell phones, etc.Of the 27 amendments to the Constitution, seven (7) took one (1) year or less to become the law of the land – all because of public pressure.

Warren Buffet is asking each addressee to forward this email to a minimum of twenty people on their address list; in turn ask each of those to do likewise.In three days, most people in The United States of America will have the message. This is one idea that really should be passed around.

Congressional Reform Act of 2012

1. No Tenure / No Pension.

A Congressman/woman collects a salary while in office and receives no pay when they’re out of office.

2. Congress (past, present & future) participates in Social Security.

All funds in the Congressional retirement fund move to the Social Security system immediately. All future funds flow into the Social Security system, and Congress participates with the American people. It may not be used for any other purpose.

3. Congress can purchase their own retirement plan, just as all Americans do.

4. Congress will no longer vote themselves a pay raise. Congressional pay will rise by the lower of CPI or 3%.

5. Congress loses their current health care system and participates in the same health care system as the American people.

6. Congress must equally abide by all laws they impose on the American people.

7. All contracts with past and present Congressmen/women are void effective 12/1/12. The American people did not make this contract with Congressmen/women.

Η αλήθεια :

 

Πράγματι ο Μπάφετ είπε χαριτολογώντας το πρώτο απόσπασμα του e-mail.Τα παραπάνω είναι βγαλμένα από τη φαντασία των hoaxάκηδωνΗ συνέντευξη του Μπάφετ εδώ:

http://www.cnbc.com/id/43670783/Warren_Buffett_s_5_Minute_Plan_to_Fix_the_Deficit

περισσότερα για το chain mail

http://www.snopes.com/politics/quotes/buffett.asp

Update 15/1/2013 22:11

Νέο Ελληνικό hoax στο Facebook

Νέο hoax στο Facebook, αυτή τη φορά στα Ελληνικά.

Το μήνυμα που δημοσιεύεται αυτή τη φορά προτρέπει τους χρήστες του Facebook να ακολουθήσουν μια διαδικασία που περιγράφεται βήμα βήμα και την αναφέρει πολύ σημαντική για την ασφάλεια της ιδιωτικής τους ζωής. Και κάπου εκεί σε μια γωνιά, κάθεται ο φαρσέρ και γελάει βλέποντας το μήνυμα του να εξαπλώνεται.

Το μήνυμα και οι “χρήσιμες” συμβουλές του φυσικά και δεν ισχύουν, αφού αν κάνετε τις σωστές ρυθμίσεις στο προφίλ σας τίποτα από όλα αυτά που αναφέρει το μήνυμα δεν μπορεί να συμβεί. Ναι οι φίλοι σας βλέπουν τα “like” σας γιατί εσείς επιλέξατε να τους έχετε φίλους!!

Και κάτι άλλο που αφορά το τελευταίο κομμάτι του μηνύματος:

Αν θέλετε αντιγράψτε και επικολλήσετε αυτό το κείμενο στη σελίδα σας. Μόλις δω να το κάνετε αυτό στη δική σας σελίδα, θα κάνω το ίδιο και για σας. Αλήθεια τον εμπιστεύεστε ακόμη;

Διαβάστε το hoax

Γεια σας, φίλοι FB: Θα ήθελα να μείνω συνδεδεμένος μαζί σας σε ΙΔΙΩΤΙΚΗ μορφή. Έβαλα φωτογραφίες της οικογένειάς μου, τους φίλους μου και τον εαυτό μου, αλλά δεν θέλω ξένους να έχουν πρόσβαση σε αυτό! Με τις πρόσφατες αλλαγές στο FB ωστόσο, το “κοινό” βλέπει τώρα τα πάντα δημόσια. Αυτό συμβαίνει όταν ένας φίλος κάνει “Like” ή σχολιάσει μια φωτογραφία: Αυτόματα οι φίλοι σου άγνωστοι σε μένα (που μπορεί και να μην είναι φίλοι σου) μπορούν να διαβάσουν τα μηνύματα μου ή να δουν φωτογραφίες μου.

Δυστυχώς δεν μπορούμε να αλλάξουμε αυτή τη ρύθμιση με μη αυτόματο τρόπο … επειδή το Facebook έχει ρυθμιστεί με τον τρόπο αυτό. Κάντε μου μια χάρη λοιπόν: Τοποθετήστε το ποντίκι σας πάνω από το όνομά μου πάνω (μην κάνετε κλικ), εμφανίζεται ένα παράθυρο, πηγαίνετε με το ποντίκι στο “ΦΙΛΟΙ” (χωρίς να κάνετε κλικ), στη συνέχεια, μετακινηθείτε προς τα κάτω στην ενότητα “Ρυθμίσεις”, κάντε κλικ εδώ και μια λίστα θα εμφανιστεί. Καταργήστε την επιλογή “Φωτογραφίες” και”Σχόλια και το μου αρέσει.”

Με τον τρόπο αυτό, οι δραστηριότητες μου παραμένουν ορατές μόνο από τους φίλους μου και την οικογένειά μου. Αν θέλετε αντιγράψτε και επικολλήσετε αυτό το κείμενο στη σελίδα σας. Μόλις δω να το κάνετε αυτό στη δική σας σελίδα, θα κάνω το ίδιο και για σας. ΤΗΑΝΚS!

ακομα μια νεα μουφα ( hoax μηνυμα )

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΠΡΟΣΟΧΗ : Παρακαλούμε να είστε προσεκτικοί: ορισμένοι hackers έχουν βρει κάτι καινούργιο. Παίρνουν την εικόνα του προφίλ σας και το όνομά σας και δημιουργούν ένα νέο λογαριασμό FB. Στη συνέχεια, ρωτάνε τους φίλους σας για να τους προσθέσετε. Οι φίλοι σας πιστεύουν ότι είστε εσεις, έτσι σε αποδέχονται. Από εκείνη τη στιγμή μπορούν να πουν και να δημοσιεύσουν ό,τι θέλουν με το όνομά σας.

Παρακαλώ μην αποδεχθείτε ένα δεύτερο αίτημα φιλίας από μένα, έχω μόνο ένα λογαριασμό. Αντιγράψτε αυτό στον τοίχο σας για να κρατήσει τους άλλους ενημέρωση…!!!

 

Με 23 Χρόνια εμπειρία στο διαδίκτυο , γνωρίζω και τα καλά και τα κακά του διαδικτύου και μανιακός με την τεχνολογία , κατασκευές ιστοσελίδων , φιλοξενια ιστοσελίδων . Πολυετή εμπειρία πάνω στην ασφάλεια του Διαδικτύου και ειδικά στα Social Media . Εργάζομαι πάνω σε Ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις , Συστήματα Πυρανίχνευσης , Συστήματα Parking , Φωτισμούς ασφαλείας , Hotel Access , Συναγερμούς . Στον ελεύθερο μου χρόνο ασχολούμαι με την μεγάλη μου αγάπη τον Προσκοπισμό . Είμαι βαθμοφόρος - στέλεχος του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων και έχω καθήκοντα Υπαρχηγού Συστήματος στο 5ο Σύστημα Προσκόπων Βέροιας ( Www.Proskopoi.Gr ) ο οποίος Προσκοπισμός είναι μια εθελοντική, πολιτική , μη κομματική, παιδαγωγική κίνηση για νέους ανθρώπους, ανοικτή σε όλους χωρίς διακρίσεις που ιδρύθηκε στην Ελλάδα το 1910 , έχοντας αυτή τη στιγμή πάνω από 25,000 ενεργά μέλη σε 350 γειτονιές σε ολόκληρη την Ελλάδα . Συστάθηκε με το Νόμο 1066/1917 και αποτελεί Ίδρυμα Ιδιωτικού Δικαίου (Ν.Π.Ι.Δ.) . Έχει χαρακτήρα κοινωφελή μη κερδοσκοπικό και εποπτεύεται από το Υπουργείο Παιδείας , Έρευνας και Θρησκευμάτων . Αποστολή του Προσκοπισμού είναι να συμβάλλει στη διαπαιδαγώγηση των νέων μέσω ενός συστήματος Αξιών και να βοηθήσει στην οικοδόμηση ενός καλύτερου κόσμου, όπου οι άνθρωποι ολοκληρώνονται ως άτομα και διαδραματίζουν έναν εποικοδομητικό ρόλο στην κοινωνία .