Το Facebook θα ζητάει ταυτότητα από τους χρήστες

1126

Facebook

Στοιχεία ταυτότητας θα ζητά το επόμενο διάστημα από τους χρήστες το Facebook και το Instagram προκειμένου να διασφαλίσουν ότι δεν μπαίνουν ανήλικοι στο site και ότι τα προφίλ ανταποκρίνονται σε πραγματικούς χρήστες.

Με αυτόν τον τρόπο οι δύο υπηρεσίες προσπαθούν να διασφαλίσουν ότι οι χρήστες δεν παραβιάζουν τους όρους χρήσης και ότι χρησιμοποιούν τα πραγματικά τους στοιχεία.

Το Facebook θέλει να διαγράψει τους χιλιάδες ψεύτικους λογαριασμούς που υπάρχουν στο site και να μειώσει τον όγκο του spam που διακινείται από το site.

Έτσι έχει πάρει μια σειρά από μέτρα που όμως είναι σε δοκιμαστική φάση όπως η πληρωμή για αποστολή μηνυμάτων αλλά και η υποβολή στοιχείων της ταυτότητας.

Οι χρήστες δεν θα μπορούν να δημιουργήσουν ένα λογαριασμό στο Facebook χωρίς πρώτα να υποβάλλουν στοιχεία της ταυτότητας όπως το όνομα και η ηλικία τους.

Το site θα είναι σίγουρο ότι οι χρήστες δεν θα δημιουργούν λογαριασμό για κάποιον άλλο εκτός από τον εαυτό τους.

Οι χρήστες που το Facebook τους έχει ζητήσει να στείλουν ταυτότητα θα πρέπει να στείλουν μία φωτογραφία της ταυτότητάς τους στην οποία θα φαίνεται το όνομα και η ημερομηνία γέννησής καθώς και η φωτογραφία ενώ τα άλλα στοιχεία μπορούν να είναι σβησμένα.

Μια παρόμοια διαδικασία ακολουθεί και το Instagram με πιο χαλαρούς όρους αφού το site επιτρέπει τη χρήση της υπηρεσίας από ανώνυμους χρήστες.

Σε περίπτωση που κάποιος χρήστης θέλει να πιστοποιήσει το λογαριασμό του, θα πρέπει να συνδεθεί από έναν υπολογιστή και να υποβάλει την ταυτότητά του.
πηγή : e-go
Με 23 Χρόνια εμπειρία στο διαδίκτυο , γνωρίζω και τα καλά και τα κακά του διαδικτύου και μανιακός με την τεχνολογία , κατασκευές ιστοσελίδων , φιλοξενια ιστοσελίδων . Πολυετή εμπειρία πάνω στην ασφάλεια του Διαδικτύου και ειδικά στα Social Media . Εργάζομαι πάνω σε Ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις , Συστήματα Πυρανίχνευσης , Συστήματα Parking , Φωτισμούς ασφαλείας , Hotel Access , Συναγερμούς . Στον ελεύθερο μου χρόνο ασχολούμαι με την μεγάλη μου αγάπη τον Προσκοπισμό . Είμαι βαθμοφόρος - στέλεχος του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων και έχω καθήκοντα Υπαρχηγού Συστήματος στο 5ο Σύστημα Προσκόπων Βέροιας ( Www.Proskopoi.Gr ) ο οποίος Προσκοπισμός είναι μια εθελοντική, πολιτική , μη κομματική, παιδαγωγική κίνηση για νέους ανθρώπους, ανοικτή σε όλους χωρίς διακρίσεις που ιδρύθηκε στην Ελλάδα το 1910 , έχοντας αυτή τη στιγμή πάνω από 25,000 ενεργά μέλη σε 350 γειτονιές σε ολόκληρη την Ελλάδα . Συστάθηκε με το Νόμο 1066/1917 και αποτελεί Ίδρυμα Ιδιωτικού Δικαίου (Ν.Π.Ι.Δ.) . Έχει χαρακτήρα κοινωφελή μη κερδοσκοπικό και εποπτεύεται από το Υπουργείο Παιδείας , Έρευνας και Θρησκευμάτων . Αποστολή του Προσκοπισμού είναι να συμβάλλει στη διαπαιδαγώγηση των νέων μέσω ενός συστήματος Αξιών και να βοηθήσει στην οικοδόμηση ενός καλύτερου κόσμου, όπου οι άνθρωποι ολοκληρώνονται ως άτομα και διαδραματίζουν έναν εποικοδομητικό ρόλο στην κοινωνία .