9 τρόποι για να σβήσετε τη «ζωή» σας στο διαδίκτυο

1039

delete

Αν είσαστε από αυτούς που αναρωτιούνται πώς θα σβήσετε ύποπτα ίχνη, ενοχλητικές φωτογραφίες από το παρελθόν και σχόλια που δεν θέλετε να θυμάστε στα κοινωνικά μέσα δικτύωσης, αυτά είναι τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε.

  • Αν έχετε λογαριασμό στο facebook αλλάξτε όλες τις ρυθμίσεις στις καρτέλες προσωπικών δεδομένων σε «ιδιωτική» (private).
  • Βρείτε τις φωτογραφίες στις οποίες έχετε «επισημανθεί» (tag). Επιλέξτε την «αφαίρεση ετικέτας» και στη συνέχεια «θέλω untag».
  • Αν έχετε λογαριασμό Google Blogger διαγράψτε το προφίλ σας. Αυτόματα θα χαθούν αναρτήσεις και σχόλια.
  • Το ίδιο κάντε και με τους λογαριασμούς Tumblr και WordPress
  • Αν έχετε κάνει δημοσιεύσεις σε φόρουμ πηγαίνετε πίσω και ελέγξτε αν μπορείτε να τις διαγράψετε. Ζητήστε το ακόμη και στους διαχειριστές ευγενικά! Αν έχετε έναν πειστικό λόγο θα το κάνουν μόνοι τους.
  • Αφαιρέστε ό,τι φωτογραφία έχετε ανεβάσει στο Flickr και φυσικά στο Facebook. Δοκιμάστε την αναζήτηση του ονόματος στο Google Images.
  • Συνεχίστε να κάνετε αναζητήσεις με το όνομά σας και επικοινωνήστε με τους διαχειριστές όποιας σελίδας εξακολουθεί να το εμφανίζει.
  • Να είστε προετοιμασμένοι ότι κάθε σας ανάρτηση εκτός Facebook, Blogger ή WordPress μπορεί να συνεχίσει να εμφανίζεται.
  • Έχετε υπόψιν ότι ένας «ειδικός» στις έρευνες στο διαδίκτυο είναι πολύ πιθανό να καταφέρει και πάλι να βρει τα… ίχνη σας ή σχόλια και φωτογραφίες από άλλους χρήστες.

Πηγή : iefimerida.gr

Με 23 Χρόνια εμπειρία στο διαδίκτυο , γνωρίζω και τα καλά και τα κακά του διαδικτύου και μανιακός με την τεχνολογία , κατασκευές ιστοσελίδων , φιλοξενια ιστοσελίδων . Πολυετή εμπειρία πάνω στην ασφάλεια του Διαδικτύου και ειδικά στα Social Media . Εργάζομαι πάνω σε Ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις , Συστήματα Πυρανίχνευσης , Συστήματα Parking , Φωτισμούς ασφαλείας , Hotel Access , Συναγερμούς . Στον ελεύθερο μου χρόνο ασχολούμαι με την μεγάλη μου αγάπη τον Προσκοπισμό . Είμαι βαθμοφόρος - στέλεχος του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων και έχω καθήκοντα Υπαρχηγού Συστήματος στο 5ο Σύστημα Προσκόπων Βέροιας ( Www.Proskopoi.Gr ) ο οποίος Προσκοπισμός είναι μια εθελοντική, πολιτική , μη κομματική, παιδαγωγική κίνηση για νέους ανθρώπους, ανοικτή σε όλους χωρίς διακρίσεις που ιδρύθηκε στην Ελλάδα το 1910 , έχοντας αυτή τη στιγμή πάνω από 25,000 ενεργά μέλη σε 350 γειτονιές σε ολόκληρη την Ελλάδα . Συστάθηκε με το Νόμο 1066/1917 και αποτελεί Ίδρυμα Ιδιωτικού Δικαίου (Ν.Π.Ι.Δ.) . Έχει χαρακτήρα κοινωφελή μη κερδοσκοπικό και εποπτεύεται από το Υπουργείο Παιδείας , Έρευνας και Θρησκευμάτων . Αποστολή του Προσκοπισμού είναι να συμβάλλει στη διαπαιδαγώγηση των νέων μέσω ενός συστήματος Αξιών και να βοηθήσει στην οικοδόμηση ενός καλύτερου κόσμου, όπου οι άνθρωποι ολοκληρώνονται ως άτομα και διαδραματίζουν έναν εποικοδομητικό ρόλο στην κοινωνία .