Σελίδα απάτη στο ίντερνετ που υπόσχεται χρήματα

1340

Καταγραφή90

Επισκεφτείτε την σελίδα μας στο Facebook  https://www.facebook.com/SafeInternetGr  κάνοντας Like για να ενημερώνεστε εύκολα και γρήγορα για θέματα που αφορούν την ασφάλεια μας αλλά και την ασφάλεια των παιδιών στο διαδίκτυο . Συμβάλουμε όλοι στην ενημέρωση των συνανθρώπων μας , μαθαίνουμε να χρησιμοποιούμε σωστά το διαδίκτυο , προστατεύουμε τα παιδιά μας και εμάς  . Η προστασία των χρηστών αποτελεί κοινή ευθύνη. Η χρήση των καλύτερων τεχνολογιών και τεχνικών ασφαλείας είναι προς όφελος όλων.

 

Άρθρο από την σελίδα http://ellinikahoaxes.blogspot.gr

Βλέποντας διάφορες κοινοποιήσεις στο facebook, με ιστορίες ανθρώπων που κερδίζουν χιλιάδες δολάρια το μήνα, το ψάξαμε και πέσαμε σε μια καλοστημένη απάτη.

Κάποιοι επιτήδειοι, εκμεταλλεύονται την οικονομική κρίση και την ανάγκη πολλών ανθρώπων για εργασία, προσπαθούν με ψεύτικες ιστορίες και υποσχέσεις να μας πουλήσουν αέρα κοπανιστό. Εμφανίστηκαν διάφορες σελίδες παγίδα που δημοσιεύουν ιστορίες ανθρώπων που βγάζουν χιλιάδες δολάρια το μήνα, δουλεύοντας  με το ίντερνετ από το σπίτι.  Βεβαία οι ιστορίες  αυτές είναι ψεύτικες. Είναι η ίδια ιστορία, αλλάζοντας το όνομα και το ποσό που κέρδισε και μας παραπέμπουν σε σελίδα για να αγοράσουμε τον αέρα κοπανιστό. Ο αέρας κοπανιστός είναι ένα cd με βίντεο και οδηγίες για το πώς θα βγάλουμε χρήματα μέσο ίντερνετ, στην καταπληκτική τιμή των 38 ευρώ!

Ας αναλύσουμε την απάτη.

Όλες οι ιστορίες είναι ίδιες. Το μόνο που αλλάζει είναι το όνομα, το μέρος και το ποσό των χρημάτων που κέρδισαν.

Ας δούμε μερικές ιστορίες ΕΔΩ – ΕΔΩ.- ΕΔΩ και ΕΔΩ

1

2

3

4

 

Πουθενά δεν υπάρχει κάποια περιγραφή για την εργασία που κάνουν ή για το προϊόν που θα αγοράσεις. Το μόνο που υπάρχει είναι ψεύτικες ιστορίες πετυχημένων ανθρώπων.

Στις σελίδες, που δημοσιεύονται οι ιστορίες των “πετυχημένων Ελλήνων”, όπου και να πατήσεις (μενού φωτογραφίες κτλ) σε παραπέμπει στη σελίδα για να αγοράσεις το προϊόν. Την αρχική πατάς στη αγορά θα σε πάει. Φωτογραφία πατάς… τα ίδια. Το CNN κλικάρεις… (σωστά μαντέψατε) την παραγγελία του cd ανοίγει !!!

Μεγάλα ονόματα στις σελίδες αυτές, όπως facebook, google, cnn, bbc, abcπροσπαθούν να μας πείσουν για την εγκυρότητα της ιστορίας.

Φωτογραφίες με επιταγές για να μας πείσουν ότι λένε αλήθεια.

Οι σελίδες είναι σχεδιασμένες με τέτοιο τρόπο ώστε να κοροϊδέψουν τον επισκέπτη και να νομίζει ότι βλέπει ειδησεογραφική σελίδα, αλλά αν παρατηρήσεις τη διεύθυνση θα δεις ότι έχουν το ίδιο domain name. (onlinecareertrend.com) Βέβαια δεν υπάρχουν άλλες ειδήσεις και όπως είπαμε πιο πάνω όλα τα μενού της σελίδας σε πάνε στη αγορά του cd.

Στο κάτω μέρος από τις σελίδες που δημοσιεύουν τις ψεύτικες ιστορίες συνήθως υπάρχουν απαντήσεις ανθρώπων που συμφωνούν με την ιστορία και την απάτη. Οι απαντήσεις αυτές είναι με τέτοιο  τρόπο φτιαγμένες ώστε να σας παραπλανήσουν και να πιστέψετε ότι  είναι απαντήσεις από το facebook. Αν προσπαθήσετε να κλικάρετε πάνω στα ονόματα θα δείτε ότι δεν υπάρχει το λινκ του ανθρώπου που γράφει το μήνυμα. Αν ψάξεις στο facebook δεν υπάρχουν ούτε οι άνθρωποι.

fb

 

Στη σελίδα της αγοράς υπάρχει ένας ψεύτικος έλεγχος διαθεσιμότητας, που ότι στοιχεία και να βάλεις η απάντηση είναι, συγχαρητήρια έχεις επιλεγεί. Μπορείτε να δοκιμάσετε ΕΔΩ . Βάλτε ότι όνομα θέλετε και ότι τηλέφωνο θέλετε ακόμα και σαν τηλέφωνο το 6900-123123 και για Email ότι θέλετε εσείς ακόμα και apati @ apati.tk

5

 

Η απάτη συνεχίζει και για να μας πείσει ισχυρίζεται ότι υπάρχει εγγύηση επιστροφής χρημάτων 60 ημερών. Μετά από τόσα και τόσα ψέματα, φαντάζεστε τη εγγύηση είναι αυτή.  Συνήθως αυτές οι εγγυήσεις δίνονται γιατί μέχρι να καταλάβεις την απάτη έχουν περάσει οι μέρες της εγγύησης. Παράδειγμα: Προσθέστε το χρόνο που χρειάζεται να παραλάβετε, ένα μήνα  που θα “εργαστείτε”, διάφορες άλλες  καθυστερήσεις και ο χρόνος για να παραλάβετε την επιταγή ξεπερνάνε τις 60 μέρες. Σε άλλες περιπτώσεις δεν σου επιστρέφουν όλα τα χρήματα γιατί στην παραγγελία που έκανες υπάρχει ο όρος ότι κρατάνε ένα μικρό ποσό για τα έξοδα κτλ. Στους χιλιάδες που πέφτουν στην παγίδα σε όλο τον κόσμο, αυτό το μικρό ποσό του καθένα, γίνετε ένα τεράστιο σύνολο.

6

 

Στη Ελλάδα εμφανίστηκε με το όνομα ONLINE SALARY SOLUTION, αλλά στο εξωτερικό υπάρχει με το όνομα ONLINE INCOME SOLUTION. Ποιος ο λόγος να αλλάξει όνομα; Άλλαξε όνομα γιατί στο εξωτερικό υπάρχει αρκετό καιρό και έχει γίνει γνωστή η απάτη.

Καταγραφή90

 

Δεν χρειάζεστε να το ψάξουμε παραπάνω. Όλα αυτά είναι αρκετά για να πειστούμε πως όλη η ιστορία είναι μια τεράστια ΑΠΑΤΗ!

Τι συμβαίνει με αυτές τις απάτες.

Πολλές από αυτές τις απάτες δεν σταματάνε στην αγορά του προϊόντος, αλλά έχουν και μηνιαία συνδρομή. Για την συγκεκριμένη δεν γνωρίζουμε γιατί δεν προχωρήσαμε σε παραγγελία και δεν υπάρχει πουθενά κάποια πληροφορία σχετικά με συνδρομή.

Η απάτες αυτές είναι μέσα στα πλαίσια τις νομιμότητας γιατί σου πουλάνε κάποιο άχρηστο προϊόν, που εσύ ο ίδιος έκανες την παραγγελία . Οπότε την πάτησες και δεν μπορείς να κάνεις καταγγελία,  και ποιος θα κάνει καταγγελία ή θα ξοδέψει το χρόνο του σε δικαστήρια για λίγα ευρώ; Αλλά και να βρεθεί κάποιος, του επιστρέφουν τα χρήματα και τέλος η ιστορία.

Εκμεταλλεύονται την άγνοια των χρηστών του ίντερνετ, δημιουργώντας πλαστές σελίδες που μοιάζουν με έγκυρες, για να τους εξαπατήσουν.

Θα πρέπει να είμαστε πολλοί προσεκτικοί στις διάφορες ιστορίες που μας υπόσχονται λαγούς με πετραχήλια.

Συνήθως υπάρχει μόνο ο λαγός (απατεώνας) που παίρνει τα χρήματα και εξαφανίζεται.

Η συγκεκριμένη σελίδα είναι μια από τις πολλές σελίδες απάτες που υπόσχονται χρήματα . Εσείς πρέπει να ειστε προσεκτικοί και να μην πιστεύετε σε τέτοιες σελίδες και σε ψεύτικα σχόλια απο Ελληνες που κέρδισαν λεφτά ( όπως οι φώτο που δείξαμε )

 

Συμβάλουμε όλοι στην ενημέρωση των συνανθρώπων μας, από τις απάτες και τα ψέματα κοινοποιώντας, και μαθαίνουμε να χρησιμοποιούμε σωστά το internet.

Μπορείτε να κοινοποιησετε το άρθρο πατώντας κάτω απο το άρθρο στην επιλογή SHARE το εικονίδιο του Facebook

 

Πηγή : http://ellinikahoaxes.blogspot.gr/

 

Με 23 Χρόνια εμπειρία στο διαδίκτυο , γνωρίζω και τα καλά και τα κακά του διαδικτύου και μανιακός με την τεχνολογία , κατασκευές ιστοσελίδων , φιλοξενια ιστοσελίδων . Πολυετή εμπειρία πάνω στην ασφάλεια του Διαδικτύου και ειδικά στα Social Media . Εργάζομαι πάνω σε Ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις , Συστήματα Πυρανίχνευσης , Συστήματα Parking , Φωτισμούς ασφαλείας , Hotel Access , Συναγερμούς . Στον ελεύθερο μου χρόνο ασχολούμαι με την μεγάλη μου αγάπη τον Προσκοπισμό . Είμαι βαθμοφόρος - στέλεχος του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων και έχω καθήκοντα Υπαρχηγού Συστήματος στο 5ο Σύστημα Προσκόπων Βέροιας ( Www.Proskopoi.Gr ) ο οποίος Προσκοπισμός είναι μια εθελοντική, πολιτική , μη κομματική, παιδαγωγική κίνηση για νέους ανθρώπους, ανοικτή σε όλους χωρίς διακρίσεις που ιδρύθηκε στην Ελλάδα το 1910 , έχοντας αυτή τη στιγμή πάνω από 25,000 ενεργά μέλη σε 350 γειτονιές σε ολόκληρη την Ελλάδα . Συστάθηκε με το Νόμο 1066/1917 και αποτελεί Ίδρυμα Ιδιωτικού Δικαίου (Ν.Π.Ι.Δ.) . Έχει χαρακτήρα κοινωφελή μη κερδοσκοπικό και εποπτεύεται από το Υπουργείο Παιδείας , Έρευνας και Θρησκευμάτων . Αποστολή του Προσκοπισμού είναι να συμβάλλει στη διαπαιδαγώγηση των νέων μέσω ενός συστήματος Αξιών και να βοηθήσει στην οικοδόμηση ενός καλύτερου κόσμου, όπου οι άνθρωποι ολοκληρώνονται ως άτομα και διαδραματίζουν έναν εποικοδομητικό ρόλο στην κοινωνία .