Σελίδες απάτη στο Facebook υπόσχονται κάρτες ανανέωσης για το κινητό σου

1477

Καταγραφή308

Επισκεφτείτε την σελίδα μας στο Facebook  https://www.facebook.com/SafeInternetGr  κάνοντας Like για να ενημερώνεστε εύκολα και γρήγορα για θέματα που αφορούν την ασφάλεια μας αλλά και την ασφάλεια των παιδιών στο διαδίκτυο καθώς και τεχνολογικά νέα . Συμβάλουμε όλοι στην ενημέρωση των συνανθρώπων μας , μαθαίνουμε για τα ψέματα και τις απάτες στο ίντερνετ , μαθαίνουμε να χρησιμοποιούμε σωστά το διαδίκτυο , προστατεύουμε τα παιδιά μας και εμάς  . Η προστασία των χρηστών αποτελεί κοινή ευθύνη. Η χρήση των καλύτερων τεχνολογιών και τεχνικών ασφαλείας είναι προς όφελος όλων . Για οποιαδήποτε απορία μπορείτε να κάνετε αίτημα φιλίας και στο προφίλ της σελίδας αυτής στο Facebook πατώντας ΕΔΩ

 

Μπαίνω στο Facebook και τι να δω … φάτσα κάρτα η απάτη μπροστά μου

Τελικά υπάρχουν ορισμένοι που μας αγαπάνε πολύ. Μας δωρίζουν κάρτες ανανέωσης 20 ευρώ αλλά πληρώνουν και διαφήμιση για να μας ενημερώσουν πως να κερδίσουμε τις κάρτες.

Ας το δούμε λίγο καλύτερα.

Πατάμε στη διαφήμιση και μεταφερόμαστε στη σελίδα http://www.humorbyanemosgr.com

Καταγραφή308

 

 

Εκεί διαλέγουμε το δίκτυο μας (για να πάρει τη μίζα του ο διαφημιστής) και ξαναμεταφερόμαστε σε νέα σελίδα, αυτή τη φορά της Data SMS Greece ΜΕΠΕ.

 

Καταγραφή309

 

Βλέπουμε ότι πρέπει να παίξουμε ένα παιχνίδι για να κερδίσουμε τις κάρτες ανανέωσης για το κινητό μας και με μεγάλη χαρά παρατηρούμε ότι το κέρδος μας δεν θα είναι 20 ευρώ, αλλά μπορεί να φτάσει τα 50 ευρώ. Ποιος δεν θα τα ήθελε.

Ας παίξουμε.

 

Καταγραφή311

 

Επειδή είμαι πολύ ασχετος όμως, δεν κατάφερα να απαντήσω σε καμιά από τις 8 γελοίες ερωτήσεις σωστά. Αλλά και πάλι κέρδισα ανανέωση 5 ευρώ με μηδέν πόντους. Αν απαντούσα σε 1-2 σωστά και είχα 1000 πόντους θα κέρδιζα 2 ευρώ. Χχχμμμ είδατε τι καλοί που είναι μαζί μου. Αλλά όχι εγώ θα ξαναπαίξω, θέλω περισσότερα. Δεν βάζω τον αριθμό μου και ξαναπαίξω.

 

Καταγραφή309b

 

Αυτή τη φορά έσκισα κ τα μάζεψα όλα. Βάζω το κινητό μου που είναι 9999999999 και ξαφνικά παρατηρώ εκεί που λέει να καταγραφεί το σκορ μου. Δηλαδή δεν θα μου έρθουν μονάδες άξιας 50 ευρώ;

Καταγραφή309c

 

Καλή η πλάκα, αλλά ας σοβαρευτώ όμως
Αυτό τον τρόπο βρήκαν για να παραπλανήσουν το κόσμο και να τον γράψουν σε συνδρομητική υπηρεσία με κόστος 24 ευρώ το μήνα, για να του στέλνουν SMS.  Ας ρίξουμε και μια ματιά στους όρους του διαγωνισμού. ΕΔΩ.

Φοβερό η εταιρία έχει 9 διαφορετικούς διαγωνισμούς για ένα 6μηνο και θα δώσει 1000 ευρώ σε οποίον συγκεντρώσει τους περισσότερους πόντους από όλους τους διαγωνισμούς αρκεί να είναι συνδρομητής τουλάχιστον για ένα μήνα. Βεβαίως μπορεί να ακυρώσει τους διαγωνισμούς οποιαδήποτε στιγμή και κάνει άλλους.

Τέτοιους διαγωνισμούς κάνω και εγώ… θα μου δώσετε όλοι από ένα πενηντάρικο και οποίος κληρωθεί θα πάρει…..

 

Καταγραφή310

 

Καταγραφή310c

 

Καταγραφή310b

 

Καταγραφή310d

 

Καταγραφή310e

 

Ας δούμε όμως λίγο καλύτερα τον διαφημιστή της απάτης.

Η σελίδα http://www.humorbyanemosgr.com/ είναι γεμάτη παρόμοιες διαφημίσεις απάτη, αλλά από πού τσιμπάει θύματα;

Επισκεφτήκαμε τη σελίδα στο fb και παρατηρήσαμε ότι έχει λιγοστούς οπαδούς. Λίγους περισσότερους από δυο χιλιάδες Humor by anemos gr

 
Αλλά δεν είναι μόνο αυτή η σελίδα like-farming.

Έχει και την “{ Το ότι δεν είμαστε μαζί δεν σημαίνει πως δεν Σ’αγαπώ!!!}” με 60 χιλιάδες μέλη και φτιάχνει και την Τα καλύτερα πράγματα στη ζωή είναι δωρεάν και ποιος ξέρει πόσες ακόμα.

 

Καταγραφή317

 

Καταγραφή317b

 

Καταγραφή317c

 

Έτσι… για να καταλάβουμε τι είναι το like-farming και οι likewhore σελίδες και ποιος είναι ο σκοπός τους.

Την επόμενη φορά πριν πατήσετε Like σε κάποια σελίδα που θα δείτε σκεφτείτε το καλύτερα . Ίσως σε κάποια σελίδα βοηθάτε ένα απατεώνα να κερδίζει χρήματα

Ούτε κάρτες ανανέωσης θα κερδίσετε ούτε ταξίδια ούτε λαπτοπ ούτε τίποτα . 

 

Να ενημερώσουμε οτι η σελίδα μας συνεργαζετε στενά με την σελίδα ellinikahoaxes.blogspot.gr  με έναν και μοναδικό σκοπό . Aσφαλέστερο διαδίκτυο & Ξεσκεπάζουμε τις απάτες και τα ψέματα του ίντερνετ

Δεν έχουμε χορηγούς δεν ζητάμε λεφτά και οτι κάνουμε το κάνουμε επειδή μας αρέσει .

 

Πηγή Άρθρου : http://ellinikahoaxes.blogspot.gr/2013/08/facebook.html

Με 23 Χρόνια εμπειρία στο διαδίκτυο , γνωρίζω και τα καλά και τα κακά του διαδικτύου και μανιακός με την τεχνολογία , κατασκευές ιστοσελίδων , φιλοξενια ιστοσελίδων . Πολυετή εμπειρία πάνω στην ασφάλεια του Διαδικτύου και ειδικά στα Social Media . Εργάζομαι πάνω σε Ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις , Συστήματα Πυρανίχνευσης , Συστήματα Parking , Φωτισμούς ασφαλείας , Hotel Access , Συναγερμούς . Στον ελεύθερο μου χρόνο ασχολούμαι με την μεγάλη μου αγάπη τον Προσκοπισμό . Είμαι βαθμοφόρος - στέλεχος του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων και έχω καθήκοντα Υπαρχηγού Συστήματος στο 5ο Σύστημα Προσκόπων Βέροιας ( Www.Proskopoi.Gr ) ο οποίος Προσκοπισμός είναι μια εθελοντική, πολιτική , μη κομματική, παιδαγωγική κίνηση για νέους ανθρώπους, ανοικτή σε όλους χωρίς διακρίσεις που ιδρύθηκε στην Ελλάδα το 1910 , έχοντας αυτή τη στιγμή πάνω από 25,000 ενεργά μέλη σε 350 γειτονιές σε ολόκληρη την Ελλάδα . Συστάθηκε με το Νόμο 1066/1917 και αποτελεί Ίδρυμα Ιδιωτικού Δικαίου (Ν.Π.Ι.Δ.) . Έχει χαρακτήρα κοινωφελή μη κερδοσκοπικό και εποπτεύεται από το Υπουργείο Παιδείας , Έρευνας και Θρησκευμάτων . Αποστολή του Προσκοπισμού είναι να συμβάλλει στη διαπαιδαγώγηση των νέων μέσω ενός συστήματος Αξιών και να βοηθήσει στην οικοδόμηση ενός καλύτερου κόσμου, όπου οι άνθρωποι ολοκληρώνονται ως άτομα και διαδραματίζουν έναν εποικοδομητικό ρόλο στην κοινωνία .