Αναπάντητες κλήσεις υψηλού κινδύνου . Διαβάστε πως γίνετε η απάτη με τις αναπάντητες

4658

kinito

Μην ξεχνάτε να μας επισκεφτείτε στην σελίδα μας στο Facebook πατώντας στο https://www.facebook.com/Mpes.Sto.Internet.Me.Aleksisfairo  κάνοντας Like για να ενημερώνεστε εύκολα και γρήγορα για θέματα που αφορούν την ασφάλεια σας αλλά και την ασφάλεια των παιδιών σας στο διαδίκτυο αλλά και για να μαθαίνετε για τις απάτες και τα ψέματα που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο .  Συμβάλουμε όλοι στην ενημέρωση των συνανθρώπων μας , μαθαίνουμε για τα ψέματα και τις απάτες στο ίντερνετ , μαθαίνουμε να χρησιμοποιούμε σωστά το διαδίκτυο , προστατεύουμε τα παιδιά μας και εμάς  . Η προστασία των χρηστών αποτελεί κοινή ευθύνη. Η χρήση των καλύτερων τεχνολογιών και τεχνικών ασφαλείας είναι προς όφελος όλων . Για οποιαδήποτε απορία μπορείτε να κάνετε αίτημα φιλίας και στο προφίλ της σελίδας αυτής στο Facebook πατώντας ΕΔΩ αλλά και να μπείτε και στην ομάδα μας στο Facebook για απορίες , διάλογο κ.α πατώντας ΕΔΩ

 

Έναν καινούργιο τρόπο για να κερδίζουν χρήματα, φουσκώνοντας τους λογαριασμούς των ανυποψίαστων χρηστών κινητής τηλεφωνίας στην Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο, έχουν εφεύρει οι επιτήδειοι.

Τους τελευταίους μήνες, ένας μεγάλος αριθμός συνδρομητών κινητής τηλεφωνίας σχεδόν όλων των εταιρειών στην Ελλάδα έχει δεχθεί αναπάντητες κλήσεις ή κάποιο SMS από κάποιον άγνωστο αριθμό του εξωτερικού. Το συνηθέστερο είναι οι αναπάντητες κλήσεις να γίνονται τις νυχτερινές ώρες, που ο ανυποψίαστος χρήστης στην Ελλάδα κοιμάται ή έχει το τηλέφωνο του κλειστό.

Οι κλήσεις αυτές, όπως εξηγούν στελέχη των εταιρειών κινητής τηλεφωνίας, γίνονται κατά κανόνα από κάποιον άγνωστο αριθμό υψηλής χρέωσης του εξωτερικού. Μόλις ο Έλληνας χρήστης εντοπίσει στο κινητό του την αναπάντητη κλήση, η πρώτη του κίνηση είναι να καλέσει πίσω για να δει ποιος τον έχει ζητήσει. Έτσι πέφτει στην παγίδα, αφού οι αριθμοί αυτοί συνήθως είναι εξαιρετικά υψηλής χρέωσης και λίγα δευτερόλεπτα κλήσης αρκούν για να τον χρεώσουν από 10 έως 25 ευρώ!

Η τελευταία λέξη της μόδας στον χώρο της ηλεκτρονικής παραπλάνησης!

Πόσες φορές δεν έχουμε χάσει κλήση από άγνωστο αριθμό και καλούμε αμέσως πίσω για να μάθουμε περί τίνος πρόκειται;

Ε, αυτή η επικοινωνιακή συνήθεια πρέπει να κοπεί άμεσα καθώς μπορεί να μας στοιχίσει πλέον ακριβά!

Την επόμενη λοιπόν φορά που θα δείτε αναπάντητη κλήση στην οθόνη του κινητού σας σκεφτείτε το δύο φορές αν θα καλέσετε πίσω, καθώς οι απατεώνες καραδοκούν βγάζοντας πλέον τα προς το ζην σε βάρος της τσέπης μας.

Η απάτη είναι απλή: η ύποπτη κλήση καλεί το νούμερό μας μόνο μία φορά και αυτομάτως κλείνει (υπάρχουν μάλιστα λογισμικά που δεν ακούγεται καν ο ήχος της κλήσης). Αυτή η μία φορά αρκεί για να εμφανιστεί η ειδοποίηση της χαμένης κλήσης στην οθόνη του smartphone και να μην προλάβουμε φυσικά να την απαντήσουμε.

Καλούμε λοιπόν πίσω και χρεωνόμαστε τον κούκο αηδόνι για κάθε λεπτό που θα καταφέρουν να μας κρατήσουν σε επικοινωνία.

Η απάτη της αναπάντητης, που κάνει πλέον θραύση παγκοσμίως, στηρίζεται ακριβώς στην επικοινωνιακή μας κουλτούρα. Και εξηγούμαστε: σήμερα, με τα SMS και τα emails να αποτελούν τον ακρογωνιαίο λίθο της επικοινωνιακής πράξης, αν κάποιος μας καλέσει στο τηλέφωνο είναι ενδεχομένως για κάτι επείγον ή σημαντικό (ή, έστω, εμπιστευτικό).

Και επειδή δεν θέλουμε με τίποτα να χάσουμε αυτή τη σπουδαία κλήση που θα μας αλλάξει τη ζωή, είτε πρόκειται για επαγγελματικό ραντεβού, είτε για συνέντευξη για δουλειά, είτε τέλος για την καυτή τύπισσα που γνωρίσαμε χθες το βράδυ στο μπαρ, καλούμε αυτομάτως πίσω τον άγνωστο αριθμό μην τυχόν και εξαφανιστεί η μία και μοναδική αυτή ευκαιρία.

Και υπάρχει και ένα ακόμα τυράκι στη φάκα της απάτης: το νούμερο μοιάζει οικείο! Φαίνεται δηλαδή σαν να είναι από την ίδια χώρα με το θύμα, παρά το γεγονός ότι οι κλήσεις προέρχονται πάντα από το εξωτερικό.

Τώρα λοιπόν ξέρετε: μην καλείτε πίσω έναν αριθμό αν δεν τον αναγνωρίζετε. Γι’ αυτό υπάρχουν εξάλλου και τα φωνητικά μηνύματα, για να ξέρουμε ποιος μας κάλεσε. Κι αν θέλετε να είστε σίγουροι, ψάξτε το νούμερο στο Google!

Και τέλος, αν το smartphone σας τρέχει λειτουργικό Android 4.4 KitKat, διαθέτει ενσωματωμένο σύστημα αναγνώρισης κλήσης, κάτι που θα αποκαλύψει μεμιάς τους ηλεκτρονικούς απατεώνες…

 

Πηγές : SecNews.Gr – Tanea.Gr

 

Βρήκατε αυτό το άρθρο χρήσιμο; Αν ναι, και θέλετε να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας για την ασφάλεια σας στο ιντερνετ , τις απάτες και τα ψέματα του ίντερνετ, γρήγορα και εύκολα, επισκεφτείτε τη σελίδα μας στο facebook πατώντας ΕΔΩ και ενισχύστε μας πατώντας Like (μου αρέσει) ή μπείτε στην ομάδα μας πατώντας ΕΔΩ ή ακόμα και αίτημα φιλίας στο προφίλ στο Facebook πατώντας ΕΔΩ

Παρακαλούμε να ενημερώσετε τους φίλους σας στο facebook για αυτό το άρθρο.Συμβάλουμε όλοι στην ενημέρωση των συνανθρώπων μας, από τις απάτες και τα ψέματα,κοινοποιώντας τα, και μαθαίνουμε να χρησιμοποιούμε σωστά το internet

 

 

Με 23 Χρόνια εμπειρία στο διαδίκτυο , γνωρίζω και τα καλά και τα κακά του διαδικτύου και μανιακός με την τεχνολογία , κατασκευές ιστοσελίδων , φιλοξενια ιστοσελίδων . Πολυετή εμπειρία πάνω στην ασφάλεια του Διαδικτύου και ειδικά στα Social Media . Εργάζομαι πάνω σε Ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις , Συστήματα Πυρανίχνευσης , Συστήματα Parking , Φωτισμούς ασφαλείας , Hotel Access , Συναγερμούς . Στον ελεύθερο μου χρόνο ασχολούμαι με την μεγάλη μου αγάπη τον Προσκοπισμό . Είμαι βαθμοφόρος - στέλεχος του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων και έχω καθήκοντα Υπαρχηγού Συστήματος στο 5ο Σύστημα Προσκόπων Βέροιας ( Www.Proskopoi.Gr ) ο οποίος Προσκοπισμός είναι μια εθελοντική, πολιτική , μη κομματική, παιδαγωγική κίνηση για νέους ανθρώπους, ανοικτή σε όλους χωρίς διακρίσεις που ιδρύθηκε στην Ελλάδα το 1910 , έχοντας αυτή τη στιγμή πάνω από 25,000 ενεργά μέλη σε 350 γειτονιές σε ολόκληρη την Ελλάδα . Συστάθηκε με το Νόμο 1066/1917 και αποτελεί Ίδρυμα Ιδιωτικού Δικαίου (Ν.Π.Ι.Δ.) . Έχει χαρακτήρα κοινωφελή μη κερδοσκοπικό και εποπτεύεται από το Υπουργείο Παιδείας , Έρευνας και Θρησκευμάτων . Αποστολή του Προσκοπισμού είναι να συμβάλλει στη διαπαιδαγώγηση των νέων μέσω ενός συστήματος Αξιών και να βοηθήσει στην οικοδόμηση ενός καλύτερου κόσμου, όπου οι άνθρωποι ολοκληρώνονται ως άτομα και διαδραματίζουν έναν εποικοδομητικό ρόλο στην κοινωνία .