Οι πιο συνηθισμένες απάτες του facebook

1190

facebookapp-1-thumb-large

Μην ξεχνάτε να μας επισκεφτείτε στην σελίδα μας στο Facebook πατώντας στο https://www.facebook.com/Mpes.Sto.Internet.Me.Aleksisfairo  κάνοντας Like για να ενημερώνεστε εύκολα και γρήγορα για θέματα που αφορούν την ασφάλεια σας αλλά και την ασφάλεια των παιδιών σας στο διαδίκτυο αλλά και για να μαθαίνετε για τις απάτες και τα ψέματα που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο .  Συμβάλουμε όλοι στην ενημέρωση των συνανθρώπων μας , μαθαίνουμε για τα ψέματα και τις απάτες στο ίντερνετ , μαθαίνουμε να χρησιμοποιούμε σωστά το διαδίκτυο , προστατεύουμε τα παιδιά μας και εμάς  . Η προστασία των χρηστών αποτελεί κοινή ευθύνη. Για οποιαδήποτε απορία μπορείτε να κάνετε αίτημα φιλίας και στο προφίλ της σελίδας αυτής στο Facebook πατώντας ΕΔΩ αλλά και να μπείτε και στην ομάδα μας στο Facebook για απορίες , διάλογο κ.α πατώντας ΕΔΩ

 

Για μια ακόμη φορά η φιλική σελίδα Ελληνικά Hoaxes βγάζουν στην φόρα τις απάτες που βρίσκονται στο Facebook

Το παρακάτω κείμενο είναι από τα Ελληνικά Hoaxes

Πρέπει να γνωρίζετε ότι υπάρχουν πολλές απάτες . Οι απατεώνες αγαπούν τους πολλούς χρήστες γιατί μπορούν να βρουν ευκολότερα θύματα και το facebook έχει πολλούς χρήστες και ετσι η απάτη τους διαδίδεται πιο γρήγορα

Μερικές από αυτές τις απάτες προσπαθούν να ψαρέψουν προφίλ και τους κωδικούς, άλλες κάνουν έρευνες και μοιράζουν ψεύτικα δώρα, άλλες πουλάνε προϊόντα που ποτέ δεν θα παραλάβετε και άλλες προωθούν ιούς η κακόβουλα προγράμματα. Είναι πολύ σημαντικό να αλλάζεται συχνά κωδικούς και να έχετε προστασία μια σχετική προστασία για ιούς και κακόβουλα προγράμματα.

  • Παιχνίδια που κερδίζεις δώρα . Φυσικά τα δώρα με τον καιρό αλλάζουν με σκοπό να πέσει πιο εύκολα θύμα ο χρήστης . Οι απάτες αυτές σου κεντρίζουν το ενδιαφέρον με κάποια δώρα (μεγάλα ή μικρά) που ποτέ δεν θα κερδίσεις και σε εγγράφουν σε συνδρομητικές υπηρεσίες κινητής τηλεφωνίας με αρκετά μεγάλες χρεώσεις.

Καταγραφή1

 

  • Εφαρμογές που υπόσχονται ότι θα σας ενημερώνουν, ποιος επισκέπτεστε το προφίλ σας η βλέπει τις φωτογραφίες σας. Καμιά από αυτές τις εφαρμογές δεν μπορεί να λειτουργήσει γιατί το facebook δεν παρέχει πρόσβαση στις πληροφορίες που χρειάζονται για να λειτουργήσουν αυτές οι εφαρμογές.

tixgr

  • Απάτες που προσπαθούν να κλέψουν το λογαριασμό σας (Phishing). Οι επιθέσεις phishing είναι μία από τις πιο συνηθισμένες απάτες στο Facebook. Ο στόχος τους να αποκτήσουν το όνομά σας και το κωδικό του χρήστη στο facebook. Αν το καταφέρουν μπορούν να το χρεισημοποιήσουν για να εξαπλωθεί η απάτη στους φίλους σας
  • Νέα ή επιπλέον χαρακτηριστικά. Κουμπιά “Δεν μου αρέσει”, εφαρμογές για να αλλάξουμε την εμφάνιση του fb. Οι απατεώνες με αυτό τον τρόπο σας ξεγελούν και εγκαθιστάτε malware στα πρόσθετα του Web browser σας.
  • Δωρεάν Facebook Credits. Αυτή η απάτη, στοχεύει στους gamers στο Facebook. Τα credits που χρησιμοποιούνται για να αγοράσουν είδη σε Farmville, Cityville, κλπ. κοστίζουν πραγματικά χρήματα και δεν Θα λάβετε κανένα μεγάλο ποσό από αυτά, δωρεάν.

Καταγραφή1

  • Έρευνα με δώρο, δωροκάρτες, εισιτήρια κτλ. Αν ακούγεται πολύ καλό για να είναι αληθινό, ποτέ δεν πρόκειται να πάρετε δωρεάν εισιτήρια, και δωροκάρτες μόνο με τη συμπλήρωση μιας έρευνας.
  • Συγκλονιστικές, τρομερές, σοκαριστικές και αποκλειστικές ειδήσεις. Οτιδήποτε ξεκινάει με φοβερό, τρομερό, απίστευτο, σοκαριστικό κτλ πολλές φορές καταλήγουν σε φωτογραφίες ή βίντεο που δεν υπάρχουν και ζητάνε κοινοποίηση για να το δεις και δε παίζει και σου ζητάει να κάνεις μια σειρά ενεργειών για να δεις το βίντεο που δεν υπάρχει.
  • Like-farming. Διαβάστε για την απάτη like-farming ΕΔΩ

 

Χωρίς τίτλο23

  • Αγορές προϊόντων σε πολύ χαμηλές τιμές. Να είσαστε πολύ επιφυλακτικοί όταν δείτε ένα προϊόν να πωλείτε σε μια πολύ χαμηλή τιμή που κανονικά δεν θα έπρεπε. Δεν είναι λίγες οι φορές που οι χρήστες δεν έχουν παραλάβει τίποτα και έχουν χάσει τα χρήματα τους. Προτιμήστε την μέθοδο της αντικαταβολής για να πληρώσετε.

Καταγραφή2

Σίγουρα δεν είναι ένας πλήρης κατάλογος από τις απάτες που κυκλοφορούν στο facebook αλλά είναι οι πιο συνηθισμένες απάτες και θα σας βοηθήσει να πάρετε μια ιδέα. Αυτές οι απάτες μπορούν να εξαπλωθούν από τοίχο σε τοίχο, μεταξύ των χρηστών με κοινοποιήσεις. Οι απατεώνες θα εκμεταλλευτούν οποιαδήποτε μέθοδο μπορούν, και τις περισσότερες φορές είναι έξυπνοι και δημιουργικοί.

Πηγή : http://ellinikahoaxes.blogspot.gr/2014/04/facebook.html 

 

 

Διαβάστε επίσης ( πατήστε πάνω στην πρόταση για να μεταβείτε στο άρθρο ) 

Οι απάτες του ίντερνετ . Τι να προσέξετε και τι πρέπει να γνωρίζετε

Συνεχίζονται οι απάτες στο Facebook

Τα Top 10 Facebook scams ( απάτες ) , τι πρέπει να προσέχετε

ESET : Στρατηγικές για (ασφαλή) επιβίωση στα Social Media

ΠΡΟΣΟΧΗ στους απατεώνες που υπόσχονται εύκολα δάνεια μέσω Facebook

Με ποιον τρόπο μπορείτε να παραμείνετε ασφαλείς στο διαδίκτυο

Ανατριχιαστικά βίντεο που θα σε κάνουν να σκεφτείς , την επόμενη φορά , πριν δημοσιεύσεις κάτι .

Η ψηφιακή απειλή στο παιδικό δωμάτιο . Τι πρέπει να προσέξουν οι γονείς

Οι Παιδεραστές εισβάλλουν και μέσω καμερών σε παιδικά δωμάτια – Συμβουλές προς τους γονείς

SOS ! Μην ανεβάζετε φωτογραφίες των παιδιών σας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

 

Βρήκατε αυτό το άρθρο χρήσιμο; Αν ναι, και θέλετε να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας για την ασφάλεια σας στο ίντερνετ , τις απάτες και τα ψέματα του ίντερνετ, γρήγορα και εύκολα, επισκεφτείτε τη σελίδα μας στο facebook πατώντας ΕΔΩ και ενισχύστε μας πατώντας Like ή μπείτε στην ομάδα μας πατώντας ΕΔΩ ή ακόμα και αίτημα φιλίας στο προφίλ στο Facebook πατώντας ΕΔΩ

 

 

Με 23 Χρόνια εμπειρία στο διαδίκτυο , γνωρίζω και τα καλά και τα κακά του διαδικτύου και μανιακός με την τεχνολογία , κατασκευές ιστοσελίδων , φιλοξενια ιστοσελίδων . Πολυετή εμπειρία πάνω στην ασφάλεια του Διαδικτύου και ειδικά στα Social Media . Εργάζομαι πάνω σε Ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις , Συστήματα Πυρανίχνευσης , Συστήματα Parking , Φωτισμούς ασφαλείας , Hotel Access , Συναγερμούς . Στον ελεύθερο μου χρόνο ασχολούμαι με την μεγάλη μου αγάπη τον Προσκοπισμό . Είμαι βαθμοφόρος - στέλεχος του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων και έχω καθήκοντα Υπαρχηγού Συστήματος στο 5ο Σύστημα Προσκόπων Βέροιας ( Www.Proskopoi.Gr ) ο οποίος Προσκοπισμός είναι μια εθελοντική, πολιτική , μη κομματική, παιδαγωγική κίνηση για νέους ανθρώπους, ανοικτή σε όλους χωρίς διακρίσεις που ιδρύθηκε στην Ελλάδα το 1910 , έχοντας αυτή τη στιγμή πάνω από 25,000 ενεργά μέλη σε 350 γειτονιές σε ολόκληρη την Ελλάδα . Συστάθηκε με το Νόμο 1066/1917 και αποτελεί Ίδρυμα Ιδιωτικού Δικαίου (Ν.Π.Ι.Δ.) . Έχει χαρακτήρα κοινωφελή μη κερδοσκοπικό και εποπτεύεται από το Υπουργείο Παιδείας , Έρευνας και Θρησκευμάτων . Αποστολή του Προσκοπισμού είναι να συμβάλλει στη διαπαιδαγώγηση των νέων μέσω ενός συστήματος Αξιών και να βοηθήσει στην οικοδόμηση ενός καλύτερου κόσμου, όπου οι άνθρωποι ολοκληρώνονται ως άτομα και διαδραματίζουν έναν εποικοδομητικό ρόλο στην κοινωνία .