Ακόμα τρεις (3) περιπτώσεις εκδήλωσης αυτοκτονίας απετράπησαν απο την Δ.Η.Ε

455

apeilouse-mesw-diadiktuou-na-autoktonisei.w_l

Η σελίδα Safer-Internet.Gr ξεκίνησε 2/2013 και είναι μια ιδιωτική πρωτοβουλία με μοναδικό σκοπό την σωστή ενημέρωση των γονέων , παιδιών και εφήβων με άρθρα ασφαλούς πλοήγησης στο διαδίκτυο καθώς και η ενημέρωση για τις απάτες και τα ψέματα που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο αλλά και τεχνολογικα νέα . Περισσότερα για την σελίδα ΕΔΩΣτόχοι της σελίδας είναι : Η προστασία – ενημέρωση των ανήλικων χρηστών του Διαδικτύου από ακατάλληλο ή επιβλαβές για αυτούς περιεχόμενο που κυκλοφορεί και ειδικότερα στα κοινωνικά δίκτυα , Η ενημέρωση των γονέων για τους τρόπους με τους οποίους μπορούν να προστατευθούν αλλά και να προστατεύσουν αποτελεσματικά τα παιδιά τους από τους κινδύνους που εγκυμονούν από τη μη ορθή χρήση των διαδραστικών τεχνολογιών, όπως είναι το Διαδίκτυο ή το κινητό τηλέφωνο , Η ενημέρωση των χρηστών για τα ψέματα – απάτες – αλυσιδωτά μηνύματα που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο , Η βοήθεια των χρηστών πάνω σε διαδικτυακά θέματα . Εάν λοιπόν σας ενδιαφέρουν τα παραπάνω & θέλετε να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας για την ασφάλεια σας στο ιντερνετ , τις απάτες και τα ψέματα του ίντερνετ, γρήγορα και εύκολα, επισκεφτείτε τη σελίδα μας στο facebook πατώντας ΕΔΩ και ενισχύστε μας πατώντας Like (μου αρέσει) ή μπείτε στην ομάδα μας πατώντας ΕΔΩ . Για επικοινωνία με την σελίδα μας πατήστε ΕΔΩ . Συμβάλουμε όλοι στην ενημέρωση των συνανθρώπων μας κοινοποιώντας τα άρθρα  , μαθαίνουμε  για τα ψέματα και τις απάτες στο ίντερνετ , μαθαίνουμε να χρησιμοποιούμε σωστά το διαδίκτυο , προστατεύουμε τα παιδιά μας και εμάς  . Η προστασία των χρηστών αποτελεί κοινή ευθύνη. Η χρήση των καλύτερων τεχνολογιών και τεχνικών ασφαλείας είναι προς όφελος όλων μας

 

Ακόμα τρεις (3) περιπτώσεις εκδήλωσης αυτοκτονίας απετράπησαν από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, μέσω της καινοτόμου online διαδικασίας « CYBER ALERT », κατά το διήμερο (22-23/6/2015)

Πρόκειται για τις περιπτώσεις τριών (3) ατόμων που εκδήλωσαν πρόθεση αυτοκτονίας μέσω διαδικτύου και συγκεκριμένα: μιας 19χρονης, μιας 55χρονης και μιας 44χρονης

Από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας, με τη βοήθεια της καινοτόμου online διαδικασίας «CYBER ALERT», απετράπησαν ακόμα τρεις (3) περιπτώσεις εκδήλωσης αυτοκτονίας και κίνδυνου ζωής, που εκδηλώθηκαν μέσω διαδικτύου κατά τη διάρκεια του διημέρου (από 22/06-23/6/2015).

Πρόκειται για τις περιπτώσεις μιας 19χρονης, μιας 55χρονης και μιας 44χρονης . Σε όλες τις περιπτώσεις, εκδηλώθηκαν άμεσα και αποτελεσματικά όλες οι απαραίτητες ενέργειες από την Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, σε συνεργασία με τα αρμόδια Αστυνομικά Τμήματα, για το φυσικό εντοπισμό των ατόμων και τη διασφάλιση της σωματικής τους ακεραιότητας.

Ειδικότερα:

Στην πρώτη περίπτωση, η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ενημερώθηκε, πρωινές ώρες της 23.06.2015, μέσω μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ότι χρήστης του διαδικτύου, που διατηρεί προφίλ σε γνωστή σελίδα κοινωνικής δικτύωσης, εκδήλωσε την πρόθεση να αυτοκτονήσει.

Από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος πραγματοποιήθηκε άμεσα ενδελεχής αστυνομική-ψηφιακή έρευνα και αλληλογραφία με την ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης, με αποτέλεσμα να προκύψουν τα στοιχεία ταυτότητας 19χρονης ημεδαπής.

Τα στοιχεία της 19χρονης παρασχεθήκαν στο αρμόδιο Αστυνομικό Τμήμα και στο πλαίσιο επισταμένων ερευνών εντοπίστηκε και διασφαλίστηκε άμεσα η σωματική της ακεραιότητα.

Στη δεύτερη περίπτωση, πρωινές ώρες της 23.06.2015, το Συντονιστικό Επιχειρησιακό Κέντρο της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ενημερώθηκε από άτομο, μέσω της καινοτόμου online διαδικασίας « CYBER ALERT », ότι ημεδαπή γυναίκα γνωστή του, που διατηρεί προφίλ σε γνωστή σελίδα κοινωνικής δικτύωσης, εκδήλωσε την πρόθεση να αυτοκτονήσει.

Εξειδικευμένοι αστυνομικοί πραγματοποίησαν συστηματική έρευνα για την ταυτοποίηση των στοιχείων ταυτότητας και τόπου διαμονής του ατόμου αυτού, από την οποία προέκυψε ότι πρόκειται για 55χρονη ημεδαπή. Τα στοιχεία της γυναίκας δόθηκαν στο αρμόδιο Αστυνομικό Τμήμα του τόπου διαμονής της και άμεσα διασφαλίστηκε η σωματική της δραστηριότητα.

Στην τρίτη περίπτωση, βραδινές ώρες της 22-06-2015, διαβιβάστηκε στο Συντονιστικό Επιχειρησιακό Κέντρο της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος μέσω SIRENE , μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου διαχειριστή ιστοσελίδας διαδικτυακών παιχνιδιών, στο οποίο ανέφερε ότι χρήστης της συγκεκριμένης ιστοσελίδας, εκδήλωσε την πρόθεσή του να αυτοκτονήσει.

Στελέχη της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, διεξήγαγαν, άμεσα, ενδελεχή και εμπεριστατωμένη αστυνομική και ψηφιακή – διαδικτυακή έρευνα, στο πλαίσιο της οποίας εντοπίστηκε η διαδικτυακή σύνδεση, του επίμαχου χρήστη.

Αμέσως ενημερώθηκε το τοπικό Αστυνομικό Τμήμα και όπως πρόκυψε, το άτομο που εκδήλωσε την πρόθεση να αυτοκτονήσει είναι 44χρόνη ημεδαπή, η οποία εντοπίστηκε και διασφαλίστηκε η σωματική της δραστηριότητα.

Για όλες τις προαναφερόμενες περιπτώσεις, το προανακριτικό υλικό που συγκεντρώθηκε, θα υποβληθεί στις αρμόδιες Εισαγγελικές Αρχές, για τα κατά Νόμο.

Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος προκειμένου να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες ή επίμεμπτες πράξεις ή δραστηριότητες του τελούνται μέσω Διαδικτύου, στα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας:

  • Τηλεφωνικά: 111 88
  • Στέλνοντας e-mail στο: ccu@cybercrimeunit.gov.gr
  • Μέσω της εφαρμογής (application) για έξυπνα τηλέφωνα (smart phones), με λειτουργικό σύστημα ios – android : CYBER KID για συσκευές iOS πατώντας ΕΔΩ και για συσκευές Android πατώντας ΕΔΩ
  • Μέσω Twitter https://twitter.com/CyberAlertGR  στον λογαριασμό @cyberalertgr

Δείτε Ακόμα  :

Κατεβάστε την εφαρμογή για επικοινωνία σε πραγματικό χρόνο με την Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για συσκευές iOS πατώντας ΕΔΩ και για συσκευές Android πατώντας ΕΔΩ

Τα τελευταία άρθρα μας πατώντας ΕΔΩ

Για επικοινωνία με την σελίδα μας για τυχόν ερωτήσεις – απορίες – βοήθεια επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας πατώντας ΕΔΩ ή στην σελίδα μας στο Facebook πατώντας ΕΔΩ

Αν σας αρέσουν τα άρθρα μας και θέλετε να μας υποστηρίξετε ακολουθείστε μας στο Facebook και κοινοποιήστε τη σελίδα μας πατώντας ΕΔΩ

Συμμετέχετε στην ομάδα μας πατώντας ΕΔΩ

Ακολουθήστε μας στο Twitter πατώντας ΕΔΩ

Ακολουθήστε το προφίλ μας στο Google+ πατώντας ΕΔΩ

Με 23 Χρόνια εμπειρία στο διαδίκτυο , γνωρίζω και τα καλά και τα κακά του διαδικτύου και μανιακός με την τεχνολογία , κατασκευές ιστοσελίδων , φιλοξενια ιστοσελίδων . Πολυετή εμπειρία πάνω στην ασφάλεια του Διαδικτύου και ειδικά στα Social Media . Εργάζομαι πάνω σε Ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις , Συστήματα Πυρανίχνευσης , Συστήματα Parking , Φωτισμούς ασφαλείας , Hotel Access , Συναγερμούς . Στον ελεύθερο μου χρόνο ασχολούμαι με την μεγάλη μου αγάπη τον Προσκοπισμό . Είμαι βαθμοφόρος - στέλεχος του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων και έχω καθήκοντα Υπαρχηγού Συστήματος στο 5ο Σύστημα Προσκόπων Βέροιας ( Www.Proskopoi.Gr ) ο οποίος Προσκοπισμός είναι μια εθελοντική, πολιτική , μη κομματική, παιδαγωγική κίνηση για νέους ανθρώπους, ανοικτή σε όλους χωρίς διακρίσεις που ιδρύθηκε στην Ελλάδα το 1910 , έχοντας αυτή τη στιγμή πάνω από 25,000 ενεργά μέλη σε 350 γειτονιές σε ολόκληρη την Ελλάδα . Συστάθηκε με το Νόμο 1066/1917 και αποτελεί Ίδρυμα Ιδιωτικού Δικαίου (Ν.Π.Ι.Δ.) . Έχει χαρακτήρα κοινωφελή μη κερδοσκοπικό και εποπτεύεται από το Υπουργείο Παιδείας , Έρευνας και Θρησκευμάτων . Αποστολή του Προσκοπισμού είναι να συμβάλλει στη διαπαιδαγώγηση των νέων μέσω ενός συστήματος Αξιών και να βοηθήσει στην οικοδόμηση ενός καλύτερου κόσμου, όπου οι άνθρωποι ολοκληρώνονται ως άτομα και διαδραματίζουν έναν εποικοδομητικό ρόλο στην κοινωνία .