Αρχική » Αρχηγείο ΕΛ.ΑΣ » Αποτροπή αυτοκτονίας 16χρονου μέσω διαδικτύου

Αποτροπή αυτοκτονίας 16χρονου μέσω διαδικτύου

ccu

Από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας, διερευνήθηκε υπόθεση πρόθεσης αυτοκτονίας, που εκδηλώθηκε μέσω διαδικτύου, με ανάρτηση σχολίων σε μέσο διαδικτυακής επικοινωνίας και ακολούθως σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης.

Ακολουθήστε μας στο Facebook πατώντας ΕΔΩ

Συμμετέχετε στο γκρουπ μας στο Facebook πατώντας ΕΔΩ

Ειδικότερα, βραδινές ώρες της 04-04-2016, ενημερώθηκε το κέντρο επιχειρήσεων « Cyber Alert » της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος μέσω μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, ότι άγνωστο άτομο είχε αναρτήσει σε μέσο διαδικτυακής επικοινωνίας και ακολούθως σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης σχόλια, που παρέπεμπαν σε πρόθεση αυτοκτονίας.

Άμεσα και ιδιαίτερα λόγω του κινδύνου ζωής του χρήστη, στελέχη της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος διεξήγαγαν ενδελεχή και εμπεριστατωμένη αστυνομική και ψηφιακή – διαδικτυακή έρευνα των ψηφιακών στοιχείων και δεδομένων, από την οποία προέκυψαν τα ηλεκτρονικά ίχνη του χρήστη που είχε προβεί στην ανάρτηση των σχολίων και εντοπίσθηκε ο τόπος κατοικίας του.

Ακολούθως ενημερώθηκε το τοπικό Αστυνομικό Τμήμα για τον εντοπισμό του ατόμου, ενώ προέκυψε ότι πρόκειται για 16χρονο ημεδαπό, ο οποίος βρέθηκε από τους αστυνομικούς και διασφαλίσθηκε η σωματική του ακεραιότητα.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε και το προανακριτικό υλικό που συλλέχθηκε, θα υποβληθούν στην αρμόδια Εισαγγελία Ανηλίκων, για τα κατά Νόμο.

Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, με την Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, προκειμένου να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες ή επίμεμπτες ενέργειες ή δραστηριότητες, που τελούνται μέσω διαδικτύου, στα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας:

  • Τηλεφωνικά στον αριθμό: 111 88
  • Στέλνοντας e-mail στο: ccu@cybercrimeunit.gov.gr
  • Μέσω της εφαρμογής (application) για έξυπνα τηλέφωνα (smartphones) : CYBERKID για συσκευές iOS πατώντας ΕΔΩ και για συσκευές Android πατώντας ΕΔΩ

 

ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΕΤΕ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Mια κρυφή και άγνωστη απάτη στο Facebook

Σκουπιδοσελίδες στο Facebook και κυνηγοί του κλικ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ τον Οδηγό επιβίωσης από τις φάρσες στο ίντερνετ

Πώς μπορείτε να ξεχωρίσετε στο διαδίκτυο το αξιόπιστο δημοσίευμα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΜΟΡΦΗ ΑΠΑΤΗΣ

Ποιοι Είμαστε

Τα τελευταία άρθρα μας πατώντας ΕΔΩ

Ακολουθηστε μας στο Facebook πατώντας ΕΔΩ

Συμμετέχετε στην ομάδα μας πατώντας ΕΔΩ

Επικοινωνία με την σελίδα μας πατώντας ΕΔΩ

Ακολουθήστε μας στο Twitter πατώντας ΕΔΩ

Συμμετοχή στην κοινότητα μας στο Google+ πατώντας ΕΔΩ

Αρθρογράφος Ευτύχιος Αστανάστας

Δείτε επίσης

Έφηβοι και μεταμεσονύκτιο σερφάρισμα στο διαδίκτυο

Όχι δεν κοιμάται, κάνει vamping . Κόκκινα μάτια, ατονία και έντονη υπνηλία για τον έφηβο σας, …