Διαδικτυακές φήμες : Μην πιστεύετε ό,τι διαβάζετε

1077

 

internet (1)

Σε μια εποχή που κατακλυζόμαστε από πληροφόρηση και τα γεγονότα τρέχουν συχνά οι ειδήσεις που διαβάζουμε και αναμεταδίδονται είναι λανθασμένες. 

Ακολουθήστε μας στο Facebook πατώντας ΕΔΩ

Συμμετέχετε στο γκρουπ μας στο Facebook πατώντας ΕΔΩ

Πώς μπορούμε να φιλτράρουμε αυτά που διαβάζουμε για να μην πέφτουμε θύματα παραπληροφόρησης και να μην συμβάλλουμε κι εμείς σε αυτό;

Διαβάστε το παρακάτω άρθρο και για ακόμα περισσότερες συμβουλές και αυτά που προτεινουμε πατώντας στα μπλε και κόκκινα κουτια και πιστέψτε μας θα είστε πλήρως ενημερωμένοι και σωστά

Πώς μπορείτε να ξεχωρίσετε στο διαδίκτυο το αξιόπιστο δημοσίευμα

1. Ξεκινήστε με δεδομένο ότι μια πληροφορία που διαβάζουμε στο διαδίκτυο από άγνωστη πηγή είναι κατά πάσα πιθανότητα αναξιόπιστη. Μην παρασύρεστε και μην την αναμεταδίδετε μέχρι να επιβεβαιωθεί.

2. Προτιμήστε να ενημερώνεστε από ιστοσελίδες σοβαρών μέσων ενημέρωσης και από ενυπόγραφα κείμενα, αλλά παραμείνετε επιφυλακτικοί. Είναι καλό να είμαστε σε θέση να διαχωρίζουμε τις προσωπικές απόψεις που σχολιάζουν ένα γεγονός από το γεγονός αυτό καθεαυτό, έτσι ώστε να μπορούμε να σχηματίσουμε μια προσωπική άποψη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ τον Οδηγό επιβίωσης από τις φάρσες στο ίντερνετ

3. Διασταυρώνουμε πάντα την πληροφορία που διαβάζουμε από πολλές διαφορετικές πηγές. Είναι γνωστό ότι πολλοί διαδικτυακοί τόποι αντιγράφουν τις πληροφορίες ο ένας από τον άλλο με αποτέλεσμα να διασπείρονται ανακριβείς φήμες. Αν κάνουμε, όμως, μια πιο επισταμένη έρευνα θα μπορέσουμε ίσως να φτάσουμε πιο κοντά στην αλήθεια.

4. Σύμφωνα με την παραπάνω λογική δεν βιαζόμαστε να βγάλουμε συμπεράσματα. Όταν συμβαίνει ένα μεγάλο και τραγικό γεγονός κυκλοφορούν αμέσως πολλές και τρομακτικές φήμες οι οποίες αναπαράγονται αλόγιστα. Περιμένουμε τις επίσημες ανακοινώσεις. Περιμένουμε να καταλαγιάσει λίγο ο θόρυβος και να ξεκαθαρίσει το τοπίο για να έχουμε μια πιο ολοκληρωμένη εικόνα.

Σκουπιδοσελίδες στο Facebook και κυνηγοί του κλικ

5. Προσοχή στις φωτογραφίες. Μια φωτογραφία είναι χίλιες λέξεις, λένε, αλλά αυτές οι λέξεις λένε την αλήθεια; Τι είναι αυτό που αποτυπώνουν; Πότε τραβήχτηκε; Δεν είναι λίγες οι φορές που έχει αποδειχθεί ότι μια φωτογραφία είναι παλιότερη ή ότι έχει υποστεί επεξεργασία με σκοπό να διαστρεβλώσει τα πραγματικά γεγονότα και να επηρεάσει την κοινή γνώμη “πατώντας” πάνω στο συναίσθημα

ΠΗΓΗ ΑΡΘΡΟΥ

Ας Μιλήσουμε

Σημείωση :

Εμείς σας σελίδα , περισσότερα για εμάς διαβάστε ΕΔΩ , θα είμαστε δίπλα σας κάθε λεπτό , για να σας βοηθήσουμε σε ότι θελήσετε , όπως είμαστε δίπλα σας από το ξεκίνημα της σελίδας μας . Σύντομα βοήθεια και μέσω τηλεφώνου και Skype για ακόμα πιο γρήγορη επικοινωνία . Για οποιαδήποτε βοήθεια χρειαστείτε ΜΗΝ διστάσετε  να επικοινωνήσετε με την σελίδα μας μέσω μηνύματος στην σελίδα μας στο Facebook πατώντας ΕΔΩ και μέσω της φόρμας επικοινωνίας πατώντας ΕΔΩ .

 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ 

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ τις 9 πολύ επικίνδυνες εφαρμογές για παιδιά

Σκουπιδοσελίδες στο Facebook και κυνηγοί του κλικ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ τον Οδηγό επιβίωσης από τις φάρσες στο ίντερνετ

Mια κρυφή και άγνωστη απάτη στο Facebook

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΜΟΡΦΗ ΑΠΑΤΗΣ

Πώς μπορείτε να ξεχωρίσετε στο διαδίκτυο το αξιόπιστο δημοσίευμα

Ποιοι Είμαστε

Τα τελευταία άρθρα μας πατώντας ΕΔΩ

Ακολουθηστε μας στο Facebook πατώντας ΕΔΩ

Συμμετέχετε στην ομάδα μας πατώντας ΕΔΩ

Επικοινωνία με την σελίδα μας πατώντας ΕΔΩ

Ακολουθήστε μας στο Twitter πατώντας ΕΔΩ

Συμμετοχή στην κοινότητα μας στο Google+ πατώντας ΕΔΩ

Με 23 Χρόνια εμπειρία στο διαδίκτυο , γνωρίζω και τα καλά και τα κακά του διαδικτύου και μανιακός με την τεχνολογία , κατασκευές ιστοσελίδων , φιλοξενια ιστοσελίδων . Πολυετή εμπειρία πάνω στην ασφάλεια του Διαδικτύου και ειδικά στα Social Media . Εργάζομαι πάνω σε Ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις , Συστήματα Πυρανίχνευσης , Συστήματα Parking , Φωτισμούς ασφαλείας , Hotel Access , Συναγερμούς . Στον ελεύθερο μου χρόνο ασχολούμαι με την μεγάλη μου αγάπη τον Προσκοπισμό . Είμαι βαθμοφόρος - στέλεχος του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων και έχω καθήκοντα Υπαρχηγού Συστήματος στο 5ο Σύστημα Προσκόπων Βέροιας ( Www.Proskopoi.Gr ) ο οποίος Προσκοπισμός είναι μια εθελοντική, πολιτική , μη κομματική, παιδαγωγική κίνηση για νέους ανθρώπους, ανοικτή σε όλους χωρίς διακρίσεις που ιδρύθηκε στην Ελλάδα το 1910 , έχοντας αυτή τη στιγμή πάνω από 25,000 ενεργά μέλη σε 350 γειτονιές σε ολόκληρη την Ελλάδα . Συστάθηκε με το Νόμο 1066/1917 και αποτελεί Ίδρυμα Ιδιωτικού Δικαίου (Ν.Π.Ι.Δ.) . Έχει χαρακτήρα κοινωφελή μη κερδοσκοπικό και εποπτεύεται από το Υπουργείο Παιδείας , Έρευνας και Θρησκευμάτων . Αποστολή του Προσκοπισμού είναι να συμβάλλει στη διαπαιδαγώγηση των νέων μέσω ενός συστήματος Αξιών και να βοηθήσει στην οικοδόμηση ενός καλύτερου κόσμου, όπου οι άνθρωποι ολοκληρώνονται ως άτομα και διαδραματίζουν έναν εποικοδομητικό ρόλο στην κοινωνία .