Συνελήφθη 49χρονος για εξαπάτηση πολιτών μέσω διαδικτύου

701

police

Εξιχνιάστηκαν απάτες μέσω αγγελιών σε βάρος ανυποψίαστων πολιτών . Ταυτοποιήθηκε και συνελήφθη ως δράστης 49χρονος ημεδαπός

Ακολουθήστε μας στο Facebook πατώντας ΕΔΩ

Συμμετέχετε στο γκρουπ μας στο Facebook πατώντας ΕΔΩ

Ο συλληφθείς καταχωρούσε αγγελίες πώλησης διάφορων ηλεκτρονικών συσκευών σε ιστοσελίδες στο διαδίκτυο και απέστελλε στους παθόντες, διαφορετικές ηλεκτρονικές συσκευές μικρότερης αξίας

Τέλος στη δράση 49χρονου ημεδαπού, που προέβαινε σε απάτες σε βάρος ανυποψίαστων πολιτών, έβαλαν με την επ’ αυτοφώρω σύλληψή του, αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Σταυρούπολης.

Σε βάρος του συλληφθέντα σχηματίσθηκε δικογραφία για «Απάτη κατ’ εξακολούθηση, τετελεσμένη και σε απόπειρα τετελεσμένη».

Συγκεκριμένα, ο 49χρονος, από το Νοέμβριο του προηγούμενου έτους, καταχωρούσε σε διάφορες ιστοσελίδες στο διαδίκτυο, αγγελίες πώλησης ηλεκτρονικών συσκευών.

Έπειτα από τηλεφωνική επικοινωνία και συμφωνία, ως προς το χρηματικό ποσό, με τους υποψήφιους αγοραστές, απέστελλε ταχυδρομικώς με αντικαταβολή, ηλεκτρονικές συσκευές, διαφορετικές και μικρότερης αξίας σε σχέση με τις συμφωνηθείσες, αποκομίζοντας παράνομο περιουσιακό όφελος.

Αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Σταυρούπολης εντόπισαν και συνέλαβαν τον 49χρονο, μεσημβρινές ώρες της 25-04-2016, προ ταχυδρομικής αποστολής δέματος που κατείχε, με παραλήπτη αλλοδαπό, το οποίο περιείχε ένα κινητό τηλέφωνο με φορτιστή.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο συλληφθείς, το ανωτέρω χρονικό διάστημα, εξαπάτησε συνολικά (41) άτομα σε διάφορες περιοχές της χώρας, αποκομίζοντας το χρηματικό ποσό των (5.920) ευρώ, ενώ αποπειράθηκε να εξαπατήσει επιπλέον τέσσερα (4) άτομα.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του 49χρονου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • (10) φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές,
  • (2) κινητά τηλέφωνα με τις συσκευασίες τους,
  • (21) αντάπτορες ηλεκτρονικού υπολογιστή,
  • Διάφορα μικροεξαρτήματα υπολογιστή,
  • Δύο δέματα με στοιχεία παραλήπτη και
  • Οκτώ κενές ταχυδρομικές επιταγές.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΕΤΕ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Mια κρυφή και άγνωστη απάτη στο Facebook

Σκουπιδοσελίδες στο Facebook και κυνηγοί του κλικ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ τον Οδηγό επιβίωσης από τις φάρσες στο ίντερνετ

Πώς μπορείτε να ξεχωρίσετε στο διαδίκτυο το αξιόπιστο δημοσίευμα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΜΟΡΦΗ ΑΠΑΤΗΣ

Ποιοι Είμαστε

Τα τελευταία άρθρα μας πατώντας ΕΔΩ

Ακολουθηστε μας στο Facebook πατώντας ΕΔΩ

Συμμετέχετε στην ομάδα μας πατώντας ΕΔΩ

Επικοινωνία με την σελίδα μας πατώντας ΕΔΩ

Ακολουθήστε μας στο Twitter πατώντας ΕΔΩ

Συμμετοχή στην κοινότητα μας στο Google+ πατώντας ΕΔΩ

Με 23 Χρόνια εμπειρία στο διαδίκτυο , γνωρίζω και τα καλά και τα κακά του διαδικτύου και μανιακός με την τεχνολογία , κατασκευές ιστοσελίδων , φιλοξενια ιστοσελίδων . Πολυετή εμπειρία πάνω στην ασφάλεια του Διαδικτύου και ειδικά στα Social Media . Εργάζομαι πάνω σε Ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις , Συστήματα Πυρανίχνευσης , Συστήματα Parking , Φωτισμούς ασφαλείας , Hotel Access , Συναγερμούς . Στον ελεύθερο μου χρόνο ασχολούμαι με την μεγάλη μου αγάπη τον Προσκοπισμό . Είμαι βαθμοφόρος - στέλεχος του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων και έχω καθήκοντα Υπαρχηγού Συστήματος στο 5ο Σύστημα Προσκόπων Βέροιας ( Www.Proskopoi.Gr ) ο οποίος Προσκοπισμός είναι μια εθελοντική, πολιτική , μη κομματική, παιδαγωγική κίνηση για νέους ανθρώπους, ανοικτή σε όλους χωρίς διακρίσεις που ιδρύθηκε στην Ελλάδα το 1910 , έχοντας αυτή τη στιγμή πάνω από 25,000 ενεργά μέλη σε 350 γειτονιές σε ολόκληρη την Ελλάδα . Συστάθηκε με το Νόμο 1066/1917 και αποτελεί Ίδρυμα Ιδιωτικού Δικαίου (Ν.Π.Ι.Δ.) . Έχει χαρακτήρα κοινωφελή μη κερδοσκοπικό και εποπτεύεται από το Υπουργείο Παιδείας , Έρευνας και Θρησκευμάτων . Αποστολή του Προσκοπισμού είναι να συμβάλλει στη διαπαιδαγώγηση των νέων μέσω ενός συστήματος Αξιών και να βοηθήσει στην οικοδόμηση ενός καλύτερου κόσμου, όπου οι άνθρωποι ολοκληρώνονται ως άτομα και διαδραματίζουν έναν εποικοδομητικό ρόλο στην κοινωνία .