H κοπέλα αυτή δεν λέγεται Γεωργία και έχει πεθάνει το 2015

1637

Διαδικτυακά αναλφάβητοι (τον όρο αυτό θα συνεχίσουμε να τον χρησιμοποιούμε) χρήστες του διαδικτύου ανταποκρίθηκαν και πάλι σε ακόμα έναν γύρο like farming.

Ακολουθήστε μας στο Facebook πατώντας ΕΔΩ

Συμμετέχετε στο γκρουπ μας στο Facebook πατώντας ΕΔΩ

Κριτική στην σελίδα Ασφάλεια στο διαδίκτυο

Η σελίδα Μη μου πεις κοινοποίησε την δημοσίευση της αδερφής της σελίδας Παναγία με την επισήμανση να αφήσουν ένα Αμήν και να κάνουν μία κοινοποίηση για την « Γεωργία » όπως λένε.

Η λογική αυτοκτονεί και τα Αμήν παίρνουν την θέση της ακόμα μία φορά.

 

 

 

Στις φωτογραφίες, όμως, δεν βλέπουμε καμία « Γεωργία » . Πρόκειται για την Sadie Rance και η ιστορία της είχε δημοσιευθεί και σε ελληνικές ιστοσελίδες το Φεβρουάριο του 2015.

Παράδειγμα στο παρακάτω σύνδεσμο.

http://www.newsbeast.gr/world/arthro/786771/emathe-oti-pashei-apo-karkino-meso-google

To 2013 και σε ηλικία 22 χρονών αυτοδιαγνώστηκε με καρκίνο ενώ οι γιατροί της έλεγαν ότι πάσχει από σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου.

Σχετικό άρθρο στην Daily Mail.

http://www.dailymail.co.uk/health/article-2941166/Woman-22-diagnoses-ovarian-cancer-online-doctors-mistake-symptoms-IBS-told-six-months-later-disease-terminal.html

 

 

 

Δυστυχώς, όμως, η Sadie Rance τον Μάη του 2015 σε ηλικία 24 ετών απεβίωσε.

http://www.croydonadvertiser.co.uk/tributes-inspirational-victim-ovarian-cancer/story-26457187-detail/story.html

Τις φωτογραφίες αυτές της Sadie Rance καπηλεύθηκαν οι σελίδες στο facebook Παναγία και Μη μου Πεις πλάθοντας μία ιστορία για κάποια « Γεωργία »   που παλεύει με το καρκίνο.

Στον βωμό της συλλογής των likes, όπως φαίνεται, δεν υπάρχει ίχνος ντροπής. Φωτογραφίες ανθρώπων που έχουν απεβιώσει καπηλεύονται και φανταστικές ιστορίες πλάθονται με μόνο στόχο την αύξηση της επισκεψιμότητας.

Οι δε χρήστες του facebook δεν επιτελούν κάποιο κοινωνικό ή θεάρεστο έργο κοινοποιώντας τέτοιου είδους κραυγαλέες περιπτώσεις εξαπάτησης και δεν είναι άμοιροι ευθυνών όπως νομίζουν. Τα δικά τους likes και οι κοινοποιήσεις είναι αυτά που βοηθούν στην εξάπλωση μιας απάτης σε όλο και περισσότερο κόσμο.

Διαβάστε περισσότερα για το Like Farming.

Τι είναι το Like farming στο Facebook ; Άλλη μια κρυφή και άγνωστη απάτη.