Αρχική » Security » Κακόβουλο λογισμικό προβάλει πορνο και τραβάει κρυφά selfies τον χρήστη

Κακόβουλο λογισμικό προβάλει πορνο και τραβάει κρυφά selfies τον χρήστη

ram

Η σελίδα Safer-Internet.Gr ξεκίνησε τον Φεβρουάριο του 2013 και είναι μια ιδιωτική πρωτοβουλία με μοναδικό σκοπό την σωστή ενημέρωση των γονέων , παιδιών και εφήβων με άρθρα ασφαλούς πλοήγησης στο διαδίκτυο καθώς και η ενημέρωση για τις απάτες και τα ψέματα που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο αλλά και τεχνολογικα νέα . Περισσότερα για την σελίδα ΕΔΩΣτόχοι της σελίδας είναι : Η προστασία – ενημέρωση των ανήλικων χρηστών του Διαδικτύου από ακατάλληλο ή επιβλαβές για αυτούς περιεχόμενο που κυκλοφορεί και ειδικότερα στα κοινωνικά δίκτυα , Η ενημέρωση των γονέων για τους τρόπους με τους οποίους μπορούν να προστατευθούν αλλά και να προστατεύσουν αποτελεσματικά τα παιδιά τους από τους κινδύνους που εγκυμονούν από τη μη ορθή χρήση των διαδραστικών τεχνολογιών, όπως είναι το Διαδίκτυο ή το κινητό τηλέφωνο , Η ενημέρωση των χρηστών για τα ψέματα – απάτες – αλυσιδωτά μηνύματα που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο , Η βοήθεια των χρηστών πάνω σε διαδικτυακά θέματα . Εάν λοιπόν σας ενδιαφέρουν τα παραπάνω & θέλετε να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας για την ασφάλεια σας στο ιντερνετ , τις απάτες και τα ψέματα του ίντερνετ, γρήγορα και εύκολα, επισκεφτείτε τη σελίδα μας στο facebook πατώντας ΕΔΩ και ενισχύστε μας πατώντας Like (μου αρέσει) ή μπείτε στην ομάδα μας πατώντας ΕΔΩ . Για επικοινωνία με την σελίδα μας πατήστε ΕΔΩ . Συμβάλουμε όλοι στην ενημέρωση των συνανθρώπων μας κοινοποιώντας τα άρθρα  , μαθαίνουμε  για τα ψέματα και τις απάτες στο ίντερνετ , μαθαίνουμε να χρησιμοποιούμε σωστά το διαδίκτυο , προστατεύουμε τα παιδιά μας και εμάς  . Η προστασία των χρηστών αποτελεί κοινή ευθύνη. Η χρήση των καλύτερων τεχνολογιών και τεχνικών ασφαλείας είναι προς όφελος όλων μας

 

Μέχρι σήμερα γνωρίζαμε ότι τα ransomware χτυπάνε υπολογιστές, όμως όπως φαίνεται οι απατεώνες αρχίζουν σιγά σιγά να διεισδύουν και σε κινητές συσκευές. Μία εφαρμογή ενηλίκων για Android (προβάλει πορνογραφικό υλικό) τραβάει κρυφά selfies τον χρήστη και τον εκβιάζει με τις άσεμνες φωτογραφίες.

Η εφαρμογή “Adult Player” για Android λειτουργεί σαν εφαρμογή που σχεδιάστηκε να επιτρέπει στους χρήστες να δουν πορνογραφικό υλικό. Όταν εγκατασταθεί όμως αποκτάει πρόσβαση και στην κάμερα.

Στη συνέχεια η εφαρμογή παίρνει κρυφά φωτογραφίες του χρήστη, και απαιτεί λύτρα, ενώ το τηλέφωνο παραμένει κλειδωμένο. Η εφαρμογή απειλεί τον χρήστη με την έκθεση των εικόνων και των πληροφοριών που συνέλεξε, καθώς και με τη διαγραφή όλων των δεδομένων της συσκευής. Τα λύτρα που ζητάνε οι απατεώνες για να μην πραγματοποιήσουν τις απειλές τους είναι 500 δολάρια, σύμφωνα με την εταιρεία ασφαλείας Zscaler.

mp4tube-app-icon

mp4tube-Activate

mp4tube-money-demand

mp4tube-ransom-screen

 

Η εφαρμογή “Adult Player” έχει κωδικοποιηθεί έτσι ώστε ακόμη και μετά από μια επανεκκίνηση, η συσκευή παραμένει κλειδωμένη. Μια εναλλακτική λύση που έχει το θύμα, είναι η εκκίνηση της συσκευής σε safe mode.

Η εκκίνηση σε safe mode ποικίλλει ανάλογα με τη συσκευή σας. Η ασφαλής λειτουργία εκκινεί τη συσκευή με τις προεπιλεγμένες ρυθμίσεις, χωρίς να τρέχει εφαρμογές τρίτων.

Αν είχατε κατεβάσει την εφαρμογή και σας κλείδωσε την συσκευή σας, ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα:

Για την κατάργηση της εγκατάστασης του ransomware από τη συσκευή σας, θα πρέπει να αφαιρέσετε πρώτα το προνόμια διαχειριστή που έχει αποκτήσει. Για να το κάνετε πηγαίνετε στο Ρυθμίσεις – Ασφάλεια – Διαχειριστής εφαρμογών και επιλέξτε το ransomware app, για να το απενεργοποιήστε.Μόλις γίνει αυτό, μπορείτε να πάτε από Ρυθμίσεις – Εφαρμογές – Κατάργηση εγκατάστασης ransomware app.

Ας ελπίσουμε ότι οι άσεμνες φωτογραφίες  σας δεν θα εμφανιστούν κάπου στο διαδίκτυο.

Για να αποφύγετε να πέσετε θύματα αυτών των ransomware , είναι πάντα καλύτερο να κατεβάσετε εφαρμογές μόνο από αξιόπιστες καταστήματα app, όπως το Google Play.

Iguru.Gr

 

Δείτε Ακόμα  :

Τα τελευταία άρθρα μας πατώντας ΕΔΩ

Για επικοινωνία με την σελίδα μας για τυχόν ερωτήσεις – απορίες – βοήθεια επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας πατώντας ΕΔΩ ή στην σελίδα μας στο Facebook πατώντας ΕΔΩ

Αν σας αρέσουν τα άρθρα μας και θέλετε να μας υποστηρίξετε ακολουθείστε μας στο Facebook και κοινοποιήστε τη σελίδα μας πατώντας ΕΔΩ

Συμμετέχετε στην ομάδα μας πατώντας ΕΔΩ

Ακολουθήστε μας στο Twitter πατώντας ΕΔΩ

Ακολουθήστε το προφίλ μας στο Google+ πατώντας ΕΔΩ

 

 

 

Αρθρογράφος Ευτύχιος Αστανάστας

Δείτε επίσης

Το Facebook χρησιμοποιεί δεδομένα και από κάρτες μέλους Super Market

Μετά το σκάνδαλο Facebook Cambridge Analytica, θυμηθήκαμε ότι το μεγαλύτερο κοινωνικό δίκτυο μας παρακολουθεί και …