Καμία απαγωγή ανηλίκων στην Γλυφάδα

1502

rx_peripol

Κανένα βαν και καμία ηλικιωμένη γυναίκα δεν προσπάθησε όπως αποδείχτηκε να απαγάγει δύο ανήλικα παιδιά στην περιοχή της Γλυφάδας. 

Ακολουθήστε μας στο Facebook πατώντας ΕΔΩ

Συμμετέχετε στο γκρουπ μας στο Facebook πατώντας ΕΔΩ

Όπως έχουμε αναφέρει και σε παλαιότερο αρθρο μας αρκετές είναι οι σκουπιδοσελίδες που τρομοκρατούν τους γονείς για δήθεν απόπειρες απαγωγής ανηλίκων πάντα με σκοπό τα κλικς και τα έσοδα από διαφημίσεις . 

Το τελευταίο αρθρο που κόβει βόλτες απο την Κυριακή 21/8/2016 αναφέρει

Την καταγγελία δυο ανηλίκων για απόπειρα αρπαγής σε βάρος τους ερευνά η Άστυνομία.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, δυο αδελφάκια, 9 και 12 ετών, ανέφεραν ότι το μεσημέρι της Κυριακής, ενώ πήγαιναν από το σπίτι τους σε σπίτι φίλου τους για να παίξουν, τα πλησίασε μια ηλικιωμένη γυναίκα που κατέβηκε από φορτηγάκι τύπου βαν και προσπάθησε να αρπάξει το ένα από αυτά.

Φώναξαν όμως και η γυναίκα εγκατέλειψε την προσπάθειά της και διέφυγε με το βαν.

Τα δυο παιδιά ανέφεραν το περιστατικό στη μητέρα του φίλου τους η οποία ενημέρωσε το τμήμα Ασφαλείας Γλυφάδας.

Τα δυο αδερφάκια θα εξεταστούν από αστυνομικούς του τμήματος Προστασίας Ανηλίκων προκειμένου να διαπιστωθεί τι ακριβώς έχει συμβεί και παράλληλα γίνεται έρευνα για την συλλογή πρόσθετων στοιχείων για την υπόθεση.

Η σελιδα μας ενημερώθηκε για αυτό το αρθρο που κυκλοφορεί και επικοινώνησε τηλεφωνικά με την ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ και την Υποδ/νση Προστασίας Ανηλίκων Αττικής και συγκεκριμένα με τον κύριο Ν.Σ ( το ονοματεπωνυμο δεν δημοσιεύετε για ευνοήτους λογούς ) και μας ανέφερε ότι η “απόπειρα αρπαγής” των δύο παιδιών την Κυριακή το μεσημέρι στη Γλυφάδα δεν έγινε ποτέ

Ο κύριος Ν.Σ στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook έκανε αναφορά για τα άρθρα που κυκλοφορούν που αναφέρουν δήθεν απόπειρα απαγωγής παιδιών στην Γλυφάδα

ns

Και εδώ δεν δημοσιεύετε ονοματεπώνυμο για ευνόητους λόγους

Ο Κύριος Ν.Σ από τα τέλη του 2006 μέχρι και σήμερα είναι ψυχολόγος της Υγειονομικής Υπηρεσίας της ΕΛ.ΑΣ και μέλος της Ομάδας Διαπραγματευτών της . Εργάζεται στην Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής και συνεργάζεται με τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος καθώς και με το Τμήμα Καταπολέμησης Εμπορίας Ανθρώπων ως πραγματογνώμων ψυχολόγος

Η συνέχεια….

Το Χαμόγελο του Παιδιού έβγαλε ανακοίνωση σχετικά με τα άρθρα που κυκλοφόρησαν και αναφέρει

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» καθησυχάζει, χωρίς να εφησυχάζει, την κοινή γνώμη για τα δημοσιεύματα περί αρπαγής παιδιών από την περιοχή της Γλυφάδας.

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» καθησυχάζει την ελληνική κοινή γνώμη με αφορμή το περιστατικό που απασχόλησε πανελλαδικά τα ΜΜΕ και αφορούσε σε απόπειρα αρπαγής δύο παιδιών στη Γλυφάδα.

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» που βρίσκεται από την πρώτη στιγμή σε συνεχή επικοινωνία με τις αρμόδιες Αστυνομικές Αρχές ενημερώνει επίσημα ότι το εν λόγω περιστατικό δεν είναι αληθές και βάσει των πληροφοριών αποτελεί αποκύημα της φαντασίας των δύο παιδιών.

Το συγκεκριμένο δημοσίευμα καθώς και άλλα αντίστοιχα έχουν σαν αποτέλεσμα να πανικοβάλλονται τόσο οι γονείς όσο και τα παιδιά, τα οποία συχνά πλάθουν ανάλογες ιστορίες. Ιστορίες που διαδίδονται και προκαλούν πανικό.

Χαρακτηριστικά «Το Χαμόγελο του Παιδιού» έλαβε προ ολίγου κλήση στην Ευρωπαϊκή Γραμμή για τα Εξαφανισμένα Παιδιά 116000 από γονείς, οι οποίοι πανικόβλητοι δήλωσαν την εξαφάνιση του 3χρονου παιδιού τους στο σημείο που παραθερίζουν. Η εικόνα που αντίκρισαν ήταν μπισκότα πεταμένα κάτω και η εξώπορτα ανοικτή… Η πρώτη σκέψη τους, ορμώμενοι και από τα δημοσιεύματα που αφορούσαν στην αρπαγή των παιδιών στη Γλυφάδα, ήταν ότι το μικρό τους έπεσε θύμα αρπαγής. Κάλεσαν άμεσα στην Γραμμή 116000 δηλώνοντας πεπεισμένοι ότι το παιδί τους έχει πέσει θύμα αρπαγής μέσα από το σπίτι. Οι Κοινωνικοί Λειτουργοί και οι Ψυχολόγοι της 116000 καταρχήν τους ηρέμησαν και τους κατηύθυναν για τις πρώτες ενέργειες που έπρεπε να κάνουν: να ψάξουν πολύ καλά το σπίτι (ντουλάπες, μπαλκόνια, αυλή κ.λ.π.). Ευτυχώς η πραγματικότητα ήταν διαφορετική από ό,τι φαντάζονταν οι γονείς του και το παιδάκι βρέθηκε ασφαλές πίσω από μία κουρτίνα! Του είχαν πέσει τα μπισκότα και θεωρώντας ότι είχε κάνει ζημιά, είχε κρυφτεί μέσα στο σπίτι.

Για μία ακόμα φορά «Το Χαμόγελο του Παιδιού» καθησυχάζει την κοινή γνώμη, ΩΣΤΟΣΟ τονίζει ότι δεν θα πρέπει να εφησυχάζουμε! Η ενημέρωση είναι σημαντική εφόσον όμως ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» με την Ευρωπαϊκή Γραμμή για τα Εξαφανισμένα Παιδιά 116000 βρίσκεται καθημερινά, όλο το 24ωρο στη διάθεση κάθε γονιού, κάθε παιδιού, κάθε πολίτη και φυσικά των Αρχών για κάθε πληροφορία και κατεύθυνση που αφορά σε εξαφάνιση παιδιού.

Ανακοίνωση έβγαλε και η Ελληνική Αστυνομία

22-08-2016 : Ανακοίνωση σχετικά με διερεύνηση υπόθεσης απόπειρας απαγωγής ανηλίκων σε περιοχή της Νοτιοανατολικής Αττικής

ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ

Αθήνα, 22 Αυγούστου 2016

Ανακοινώνεται ότι στο πλαίσιο εξέτασης καταγγελίας, σχετικά με απόπειρα αρπαγής ανηλίκων σε περιοχή της Νοτιανατολικής Αττικής χθες (21 Αυγούστου 2016), δεν προέκυψαν στοιχεία που να θεμελιώνουν τέτοιο αδίκημα.

Η συνέχεια :  

Ο 13χρονος και η 9χρονη αδερφή του εξετάστηκαν από παιδοψυχολόγους και αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής . Οι ανήλικοι παραδέχθηκαν ότι όσα είχαν υποστηρίξει για την «απαγωγέα» ηλικιωμένη δεν ίσχυαν αλλά τα είπαν για να δικαιολογήσουν τη φυγή τους από το σπίτι και να τραβήξουν την προσοχή των γονιών τους.

Από την πρώτη στιγμή οι αρμόδιοι αστυνομικοί είχαν πολλές επιφυλάξεις για την καταγγελία του 13χρονου αγοριού ότι το μεσημέρι της Κυριακής μία ηλικιωμένη γυναίκα επιχείρησε να απαγάγει τον ίδιο και την 9χρονη αδερφή το, την ώρα που βρίσκονταν στη λεωφόρο Βουλιαγμένης.

Ο ανήλικος είπε ότι στο διάστημα που η μητέρα των φίλων τους, που ήταν μαζί τους έλειψε για λίγο, μία «γιαγιά», όπως είπε, προσπάθησε να αρπάξει τον ίδιο και την αδερφή του. Υποστήριξε ότι λίγα μέτρα δίπλα ήταν ένα λευκό βαν με φιμέ τζάμια, στο οποίο θα τους έβαζε μέσα. Η Άμεση Δράση έλαβε κλήση για το περιστατικό στις 15:00 το μεσημέρι της Κυριακής και παρά τις έντονες αναζητήσεις δεν εντόπισαν ύποπτο αυτοκίνητο ή ηλικιωμένη γυναίκα.

Ο νεαρός μεταφέρθηκε στην Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής προκειμένου να περιγράψει σε εξειδικευμένους αστυνομικούς την περιπέτειά τους για περαιτέρω αξιολόγησή της. Λίγο αργότερα «ομολόγησε» το… ψέμα τους και εξήγησε τους λόγους για τους οποίους το είπε, με αποτέλεσμα να λήξει ο συναγερμός και να ειδοποιηθούν οι γονείς του προκειμένου να προβούν στις απαραίτητες ενέργειες χειρισμού και προσέγγισης των παιδιών τους.

Αποτέλεσμα : 

Αν και ο συναγερμός έληξε στην ΕΛ.ΑΣ και δημοσιεύτηκε στο διαδίκτυο η αλήθεια από κάποιες σελίδες , αρκετές σκουπιδοσελίδες συνεχίζουν να έχουν τα σκουπιδοάρθρα τους και να τρομοκρατούν τους γονείς χωρις λόγο . Όλα για τα κλικς και τα λεφτά από διαφημίσεις .

Συμβουλές : 

  1. Για τόσο σοβαρά θέματα, μην κοινοποιείτε άκριτα και χωρίς κανένα έλεγχο ό,τι δείτε.
  2. Κάντε έναν έλεγχο στα γνωστά έγκυρα τοπικά ειδησεογραφικά sites και οχι το κάθε σκουπιδοblog που έκανε ο Μπάμπης και η Μαρίκα 
  3. Ενημερωθείτε απο την σελιδα της Ελληνικής Αστυνομίας http://www.astynomia.gr/  . Δεν είναι δυνατόν να γίνει απόπειρα απαγωγής παιδιών και να μην βγει δελτίο τύπου απο την ΕΛ.ΑΣ
  4. Επικοινωνηστε με το αστυνομικό τμήμα της περιοχές που θα αναφέρει το αρθρο για εξακρίβωση . Τηλέφωνα θα βρείτε στην επίσημη σελίδα της ΕΛ.ΑΣ http://www.astynomia.gr/ και στα δεξιά »αναζήτηση υπηρεσίας»
  5. Επικοινωνηστε με το Χαμόγελο Του Παιδιού http://www.hamogelo.gr/
  6. Ψάξτε σοβαρά στοιχεία στα άρθρα που διαβάζετε . Ένα βαν άσπρο με μια γυναίκα στην γλυφάδα και τρέχα γύρευε
  7. Στο διαδίκτυο κυκλοφορούν πολλές τέτοιες ιστορίες – μαύρο τζιπ, άσπρο βαν, γύφτοι, γριές και άλλα γραφικά

Η τρομοκρατία πουλάει και δεν τους νοιάζει τους διαχειριστές σκουπιδοσελίδων για την αλήθεια, αρκεί να έχουν κλικ και share 

Όσοι θέλετε , παρακαλούμε μοιραστείτε αυτό το αρθρο , για να μην πανικοβάλλονται γονείς και παιδιά χωρίς λόγο.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΣΕ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ 

Άσε παιδί μου το tablet . Παιδιά με το τάμπλετ ανά χείρας

Bitdefender : Συμβουλές για παιδιά ασφαλή στο Διαδίκτυο

Ένα στα δύο παιδιά έχουν ψεύτικο προφίλ στο Facebook

Διαδίκτυο και παιδί : Ανησυχητικά στοιχεία έρευνας της Μονάδα Εφηβικής Υγείας

Εξάχρονα ανοίγουν λογαριασμό στο Facebook με ψευδή στοιχεία

Οι 9 πολύ επικίνδυνες εφαρμογές για παιδιά

Βγάλτε την εφαρμογή KiK από το κινητό του παιδιού σας

Ενας στους τρεις γονείς μιλάει στα παιδιά για τους κινδύνους στο Internet

Ποιοι Είμαστε

Τα τελευταία άρθρα μας πατώντας ΕΔΩ

Ακολουθηστε μας στο Facebook πατώντας ΕΔΩ

Συμμετέχετε στην ομάδα μας πατώντας ΕΔΩ

Επικοινωνία με την σελίδα μας πατώντας ΕΔΩ

Ακολουθήστε μας στο Twitter πατώντας ΕΔΩ

Συμμετοχή στην κοινότητα μας στο Google+ πατώντας ΕΔΩ

 

 

 

 

 

 

Με 23 Χρόνια εμπειρία στο διαδίκτυο , γνωρίζω και τα καλά και τα κακά του διαδικτύου και μανιακός με την τεχνολογία , κατασκευές ιστοσελίδων , φιλοξενια ιστοσελίδων . Πολυετή εμπειρία πάνω στην ασφάλεια του Διαδικτύου και ειδικά στα Social Media . Εργάζομαι πάνω σε Ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις , Συστήματα Πυρανίχνευσης , Συστήματα Parking , Φωτισμούς ασφαλείας , Hotel Access , Συναγερμούς . Στον ελεύθερο μου χρόνο ασχολούμαι με την μεγάλη μου αγάπη τον Προσκοπισμό . Είμαι βαθμοφόρος - στέλεχος του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων και έχω καθήκοντα Υπαρχηγού Συστήματος στο 5ο Σύστημα Προσκόπων Βέροιας ( Www.Proskopoi.Gr ) ο οποίος Προσκοπισμός είναι μια εθελοντική, πολιτική , μη κομματική, παιδαγωγική κίνηση για νέους ανθρώπους, ανοικτή σε όλους χωρίς διακρίσεις που ιδρύθηκε στην Ελλάδα το 1910 , έχοντας αυτή τη στιγμή πάνω από 25,000 ενεργά μέλη σε 350 γειτονιές σε ολόκληρη την Ελλάδα . Συστάθηκε με το Νόμο 1066/1917 και αποτελεί Ίδρυμα Ιδιωτικού Δικαίου (Ν.Π.Ι.Δ.) . Έχει χαρακτήρα κοινωφελή μη κερδοσκοπικό και εποπτεύεται από το Υπουργείο Παιδείας , Έρευνας και Θρησκευμάτων . Αποστολή του Προσκοπισμού είναι να συμβάλλει στη διαπαιδαγώγηση των νέων μέσω ενός συστήματος Αξιών και να βοηθήσει στην οικοδόμηση ενός καλύτερου κόσμου, όπου οι άνθρωποι ολοκληρώνονται ως άτομα και διαδραματίζουν έναν εποικοδομητικό ρόλο στην κοινωνία .