Μ.Σφακιανάκης : Προσοχή στους κινδύνους . Η ομιλία που πρέπει να δει κάθε γονέας/παιδί

2610

12305561_522505574594446_892518382_n

Η σελίδα Safer-Internet.Gr ξεκίνησε τον Φεβρουάριο του 2013 και είναι μια ιδιωτική πρωτοβουλία με μοναδικό σκοπό την σωστή ενημέρωση των γονέων , παιδιών και εφήβων με άρθρα ασφαλούς πλοήγησης στο διαδίκτυο καθώς και η ενημέρωση για τις απάτες και τα ψέματα που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο αλλά και τεχνολογικα νέα . Περισσότερα για την σελίδα ΕΔΩΣτόχοι της σελίδας είναι : Η προστασία – ενημέρωση των ανήλικων χρηστών του Διαδικτύου από ακατάλληλο ή επιβλαβές για αυτούς περιεχόμενο που κυκλοφορεί και ειδικότερα στα κοινωνικά δίκτυα , Η ενημέρωση των γονέων για τους τρόπους με τους οποίους μπορούν να προστατευθούν αλλά και να προστατεύσουν αποτελεσματικά τα παιδιά τους από τους κινδύνους που εγκυμονούν από τη μη ορθή χρήση των διαδραστικών τεχνολογιών, όπως είναι το Διαδίκτυο ή το κινητό τηλέφωνο , Η ενημέρωση των χρηστών για τα ψέματα – απάτες – αλυσιδωτά μηνύματα που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο , Η βοήθεια των χρηστών πάνω σε διαδικτυακά θέματα . Εάν λοιπόν σας ενδιαφέρουν τα παραπάνω & θέλετε να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας για την ασφάλεια σας στο ιντερνετ , τις απάτες και τα ψέματα του ίντερνετ, γρήγορα και εύκολα, επισκεφτείτε τη σελίδα μας στο facebook πατώντας ΕΔΩ και ενισχύστε μας πατώντας Like (μου αρέσει) ή μπείτε στην ομάδα μας πατώντας ΕΔΩ . Για επικοινωνία με την σελίδα μας πατήστε ΕΔΩ . Συμβάλουμε όλοι στην ενημέρωση των συνανθρώπων μας κοινοποιώντας τα άρθρα  , μαθαίνουμε  για τα ψέματα και τις απάτες στο ίντερνετ , μαθαίνουμε να χρησιμοποιούμε σωστά το διαδίκτυο , προστατεύουμε τα παιδιά μας και εμάς  . Η προστασία των χρηστών αποτελεί κοινή ευθύνη. Η χρήση των καλύτερων τεχνολογιών και τεχνικών ασφαλείας είναι προς όφελος όλων μας

 

Ο Μανώλης Σφακιανάκης είναι ο επικεφαλής του ηλεκτρονικού εγκλήματος στην Ελλάδα. Πρόκειται για μια από τις πιο πρωτοπόρες υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας με χιλιάδες επιτυχίες και διεθνή αναγνώριση, η οποία έχει σώσει αμέτρητες ζωές παιδιών από παιδική πορνογραφία, εκβιασμούς, μπούλιγκ και άλλους αμέτρητους κινδύνους που καιροφυλαχτούν στο διαδίκτυο.

Παρ’όλ’αυτά ο κ. Σφακιανάκης παραμένει ένθερμος υποστηρικτής του διαδιτκύου αρκεί να παίρνουν παιδιά και γονείς βασικές προφυλάξεις.

Ο κ. Σφακιανάκης βρέθηκε στη Βέροια, όπου έδωσε μια ομιλία μπροστά σε παιδιά των σχολείων της γείτονος πόλης

Την ημερίδα παρακολούθησαν καθηγητές και μαθητές σχολείων της Βέροιας, στους οποίους ο κ. Σφακιανάκης απευθύνθηκε με αμεσότητα και ειλικρίνεια, προκειμένου να τους μεταδώσει με τον καλύτερο τρόπο τους κινδύνους που κρύβονται στο διαδίκτυο.

«Δε θέλουμε να δαιμονοποιήσουμε το διαδίκτυο. Είμαστε οι πρώτοι που λέμε ΝΑΙ στη χρήση υπολογιστών και tablet από τα παιδιά. Είμαστε όμως εδώ για να σας μεταφέρουμε εμπειρίες συμμαθητών σας που δεν άκουσαν τους κανόνες που πρέπει να ακολουθούμε για να αποφύγουμε τις κακοτοπιές».

Αναφέρθηκε στα τέσσερα βασικά πράγματα που θα πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας όταν χρησιμοποιούμε το διαδίκτυο:

  1. Δεν υπάρχει ανωνυμία
  2. Ό,τι δημοσιεύουμε στο διαδίκτυο (φωτογραφίες, status κτλ) μένει για πάντα
  3. Ό,τι διαβάζουμε στο διαδίκτυο δεν είναι αλήθεια
  4. Δεν είμαστε απόλυτα προστατευμένοι όσα φίλτρα και αν διαθέτουμε. Ασφάλεια έχουμε μόνο όταν βγάλουμε την πρίζα.

Οι επιστημονικοί συνεργάτες της ομάδας του κ. Σφακιανάκη, αξιωματικοί Όλγα Γαλάνη και Μαρία Γρουστίδου, ανέπτυξαν τα θέματα της παιδικής πορνογραφίας, του cyber bullying, των διαδικτυακών αυτοκτονιών, του εθισμού στο διαδίκτυο και τα κοινωνικά δίκτυα, ενώ ο κ. Σφακιανάκης κατέθεσε σχετικά παραδείγματα, εμπειρίες και σοκαριστικές περιπτώσεις που κλήθηκε να αντιμετωπίσει η Υπηρεσία του.

DSC_0558

«Σώζουμε συμμαθητές σας κάθε μέρα», είπε χαρακτηριστικά, τόσο από απόπειρες απαγωγής ή παιδικής πορνογραφίας όσο και από αυτοκτονίες. «Έπειτα από συντονισμένη επιχείρηση της Υπηρεσίας μας, καταφέραμε να σώσουμε μέσα σε 8 λεπτά, κορίτσι που έκανε απόπειρα αυτοκτονίας, ενώ η μητέρα του στο διπλανό δωμάτιο νόμιζε ότι κοιμόταν». Αναφέρθηκε και σε αρκετές περιπτώσεις ανδρών, ακόμα και ηλικιωμένων, που προσποιούμενοι τους ανήλικους, αποπλανούσαν ανήλικα κορίτσια μέσω των κοινωνικών δικτύων. «Μην μιλάτε με αγνώστους και μην κλείνετε ραντεβού στο διαδίκτυο. Ποτέ δεν ξέρετε ποιος κρύβεται πίσω από την οθόνη».

12283210_522505961261074_1536575858_n

Η Υπηρεσία Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της ΕΛ.ΑΣ. είναι LEADER στην Ευρώπη για 3 βασικά κομμάτια, την παιδική πορνογραφία, τα mallware (κακά λογισμικά) και το cyber security (ηλεκτρονικές πληρωμές και πιστωτικές κάρτες). «Είμαστε leader στην Ευρώπη και έχουμε άμεση και άψογη συνεργασία με τις ανάλογες υπηρεσίες γιατί οι επιτυχίες μας και η εργασία μας έχει χτίσει εμπιστοσύνη. Χτίσαμε μια επιστημονική ομάδα που εργάζεται χωρίς να κοιτάει το ρολόι ούτε την τσέπη», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Σφακιανάκης.

12305561_522505574594446_892518382_n

 

Δείτε εδώ όλο το βίντεο της ομιλίας 

 

 

 

Ευχαριστώ πολύ τον Pliroforiodotis.gr για τις φωτογραφίες 

Βίντεο από VeriaNet.Gr 

Δείτε Ακόμα  :

Ακολουθείστε μας στο Facebook και κοινοποιήστε τη σελίδα μας πατώντας ΕΔΩ

Τα τελευταία άρθρα μας πατώντας ΕΔΩ

Για επικοινωνία με την σελίδα μας για τυχόν ερωτήσεις – απορίες – βοήθεια επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας πατώντας ΕΔΩ ή στην σελίδα μας στο Facebook πατώντας ΕΔΩ

Αν σας αρέσουν τα άρθρα μας και θέλετε να μας υποστηρίξετε ακολουθείστε μας στο Facebook και κοινοποιήστε τη σελίδα μας πατώντας ΕΔΩ

Συμμετέχετε στην ομάδα μας πατώντας ΕΔΩ

Ακολουθήστε μας στο Twitter πατώντας ΕΔΩ

Με 23 Χρόνια εμπειρία στο διαδίκτυο , γνωρίζω και τα καλά και τα κακά του διαδικτύου και μανιακός με την τεχνολογία , κατασκευές ιστοσελίδων , φιλοξενια ιστοσελίδων . Πολυετή εμπειρία πάνω στην ασφάλεια του Διαδικτύου και ειδικά στα Social Media . Εργάζομαι πάνω σε Ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις , Συστήματα Πυρανίχνευσης , Συστήματα Parking , Φωτισμούς ασφαλείας , Hotel Access , Συναγερμούς . Στον ελεύθερο μου χρόνο ασχολούμαι με την μεγάλη μου αγάπη τον Προσκοπισμό . Είμαι βαθμοφόρος - στέλεχος του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων και έχω καθήκοντα Υπαρχηγού Συστήματος στο 5ο Σύστημα Προσκόπων Βέροιας ( Www.Proskopoi.Gr ) ο οποίος Προσκοπισμός είναι μια εθελοντική, πολιτική , μη κομματική, παιδαγωγική κίνηση για νέους ανθρώπους, ανοικτή σε όλους χωρίς διακρίσεις που ιδρύθηκε στην Ελλάδα το 1910 , έχοντας αυτή τη στιγμή πάνω από 25,000 ενεργά μέλη σε 350 γειτονιές σε ολόκληρη την Ελλάδα . Συστάθηκε με το Νόμο 1066/1917 και αποτελεί Ίδρυμα Ιδιωτικού Δικαίου (Ν.Π.Ι.Δ.) . Έχει χαρακτήρα κοινωφελή μη κερδοσκοπικό και εποπτεύεται από το Υπουργείο Παιδείας , Έρευνας και Θρησκευμάτων . Αποστολή του Προσκοπισμού είναι να συμβάλλει στη διαπαιδαγώγηση των νέων μέσω ενός συστήματος Αξιών και να βοηθήσει στην οικοδόμηση ενός καλύτερου κόσμου, όπου οι άνθρωποι ολοκληρώνονται ως άτομα και διαδραματίζουν έναν εποικοδομητικό ρόλο στην κοινωνία .