Οι ειδικοί παρουσιάζουν τα βιβλία «Ο Κώδικας του Διαδικτύου» και «Τα κλειδιά του Διαδικτύου»

1469

1905489

Όταν τη δεκαετία του ’60 το Internet έκανε τα πρώτα του βήματα, κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί ότι θα φτάναμε, μισό αιώνα μετά, να “μεταφέρουμε” online όλο και περισσότερα κομμάτια της ζωής μας. Πρόκειται για μία νέα πραγματικότητα, η οποία φέρνει νέες ευκαιρίες, αλλά και νέους κινδύνους. Πόσα αλήθεια γνωρίζουμε για το διαδίκτυο και την αλληλεπίδρασή μας με αυτό;

Ακολουθήστε μας στο Facebook πατώντας ΕΔΩ

Συμμετέχετε στην ομάδα μας πατώντας ΕΔΩ

Κάθε μας δραστηριότητα στο διαδίκτυο αφήνει και ένα ψηφιακό ίχνος, ένα στίγμα για το ποιοι είμαστε, τι μας αρέσει, ποιες είναι οι συνήθειες μας. Καθώς η “επανάσταση” του διαδικτύου αποτελεί σχετικά πρόσφατο επίτευγμα, δεν υπάρχει επαρκώς διαμορφωμένη κουλτούρα σχετικά με την ποιότητα και τους τρόπους της χρήσης του. Σε αυτό συντελεί, φυσικά, και η ραγδαία εξέλιξη στην ανάπτυξη των ψηφιακών υπηρεσιών.

Έτσι, θα πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί στην διαχείριση της πληροφορίας που μας αφορά, καθώς σπάνια μπορούμε ή μπαίνουμε στον κόπο να ελέγξουμε σε ποιους καταλήγει και πώς αυτοί τη διαχειρίζονται. Για να μπορέσουμε να εκμεταλλευτούμε στο έπακρο τις δυνατότητες του διαδικτύου, αποφεύγοντας παράλληλα τους κινδύνους που μπορεί να ελλοχεύουν σε αυτό, χρειάζεται να το γνωρίσουμε καλύτερα.

Η έκδοση δύο νέων βιβλίων, γραμμένων από τους πλέον κατάλληλους ανθρώπους για να μας “ξεναγήσουν” στον κόσμο του internet, αποτελεί την καλύτερη αφορμή. Πρόκειται για τα βιβλία “Ο Κώδικας του Διαδικτύου” και “Τα Κλειδιά του Διαδικτύου“, με συγγραφέα τον Διευθυντή της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, Εμμανουήλ Σφακιανάκη -στο δεύτερο, μαζί με τον Μηχανικό Η/Υ και Πληροφορικής, Ιωάννη Μακρυπούλια.

Τα βιβλία “Ο Κώδικας του Διαδικτύου” και “Τα Κλειδιά του Διαδικτύου” απευθύνονται τόσο στον απλό χρήστη του διαδικτύου όσο και σε όλους τους εμπλεκόμενους στη δικαστική διαδικασία, περιλαμβάνοντας τους δικαστές, τους εισαγγελείς, τους δικηγόρους αλλά και τους αστυνομικούς ανακρτικούς υπαλλήλους κατά τη διενέργεια έρευνας και προανακριτικής διαδικασίας

Μερικές από τις ενότητες που περιέχονται στα παραπάνω βιβλία περιλαμβάνουν:

  • Τρόποι Διερεύνησης του Ηλεκτρονικού Εγκλήματος – Παρουσίαση των σύγχρονων μεθόδων διερεύνησης ηλεκτρονικών εγκλημάτων υψηλής τεχνολογίας
  • Το διαδίκτυο από το Α ως το Ω – Η ορολογία του διαδικτύου και η ερμηνεία των όρων
  • Μετάλλαξη του Εγκλήματος – Πως το παραδοσιακό έγκλημα μετατρέπεται καθημερινά σε ηλεκτρονικό

kodikas_diadiktiou

Πατήστε πάνω στην εικόνα για να την δείτε σε μεγαλύτερο μέγεθος

Οι εκδόσεις “ALL ABOUT INTERNET”, με αφορμή την έκδοση των δύο βιβλίων, διοργανώνουν Εκδήλωση – Συζήτηση, η οποία γίνει στο “ΘΕΑΤΡΟΝ” του Κέντρου Πολιτισμού “Ελληνικός Κόσμος” (Πειραιώς 254, Ταύρος 177 78, τηλ. 212 2540000), παρουσία των συγγραφέων, την Τρίτη, 16 Φεβρουαρίου, στις 17:00 και προσκαλούν όποιον επιθυμεί να λάβει μέρος.

Ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ, Πάνος Χαρίτος, παρουσιάζει την εκδήλωση και συντονίζει τη συζήτηση, στην οποία, εκτός από τους συγγραφείς, θα συμμετέχουν πλήθος ειδικών του διαδικτύου και της σχέσης του πολίτη με τον ψηφιακό κόσμο:

  • Γιώργο Βασιλειάδη, Γενικό Γραμματέα Διαφθοράς
  • Δημήτριο Γκύζη, Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών, Προϊστάμενο Ποινικής Δίωξης Εισαγγελίας Αθηνών και Επόπτη Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος,
  • Ευάγγελο Κοσαλιά, Αντιεισαγγελέα Εφετών, Αντιπρόεδρο Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων
  • Μιχαήλ Μαυροφοράκη, PhD Διευθυντή Διακυβέρνησης Πληροφορικής – CISO Ομίλου Εθνικής Τράπεζας (ΕΤΕ)
  • Λίλιαν Μήτρου, Καθηγήτρια Πανεπιστημίου Αιγαίου
  • Βικτωρία Μπάντη, Δικηγόρο, Διδάκτωρ Νομικής Σχολής
  • Χρίστο Μυλωνόπουλο, Καθ. ΕΚΠΑ, Νομική Σχολή, Μέλος Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Επιστημών και Τεχνών
  • Νικόλαο Α. Νικολάου, Αντιεισαγγελέα Εφετών

Όποιος επιθυμεί να συμμετάσχει στη Συζήτηση μπορεί να επιβεβαιώσει τη συμμετοχή στο http://www.sfakianakis.edu.gr.

Σημειώνεται ότι θα τηρηθεί αυστηρή σειρά προτεραιότητας.

Σχετικά με τους συγγραφείς :

Εμμανουήλ Σφακιανάκης – Διευθυντής Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος

Ο Υποστράτηγος Εμμανουήλ Σφακιανάκης υπηρετεί στη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ως Διευθυντής. Εργάζεται στην Αστυνομία 33 έτη εκ των οποίων τα 21 ασχολείται αποκλειστικά με τη διερεύνηση των ηλεκτρονικών εγκλημάτων. Ηγείται της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος από το 1995, όπου και ξεκίνησε ως ομάδα στην οποία ήταν επικεφαλής.

Σπούδασε Ανάλυση και προγραμματισμό Ηλεκτρονικών Υπολογιστών. Εκπαιδεύθηκε στο Λονδίνο στο έγκλημα που αφορά το Πλαστικό χρήμα (PLASTIC CRIME) και στο FBI σε θέματα σχετικά με την Τρομοκρατία στο διαδίκτυο (Cyber Terrorism).

Είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού τίτλου Σπουδών της Νομικής Σχολής Αθηνών στο Ουσιαστικό Ποινικό Δίκαιο και αναμένεται να λάβει Μεταπτυχιακό Τίτλο Σπουδών στην Εγκληματολογία, του ιδίου Πανεπιστημίου, εντός του 2016. Παράλληλα, είναι υποψήφιος Διδάκτωρ στο Πανεπιστήμιο του Πειραιά με ερευνητικό αντικείμενο που αφορά το νομοθετικό κενό ανάμεσα στις εγκληματικές πράξεις που διενεργούνται με τη χρήση νέων τεχνολογίων και την υπάρχουσα νομοθεσία σε παγκόσμιο επίπεδο.

Κατά τη διάρκεια της πολυετούς σταδιοδρομίας του στην Ελληνική Αστυνομία, έχει χειρισθεί περισσότερες από 10.000 σοβαρές υποθέσεις που αφορούν το κυβερνοέγκλημα. Έχει συμμετάσχει ως βασικός ομιλητής σε 858 συνέδρια Εθνικά και Διεθνή, έχει διοργανώσει πάνω από 6000 τηλεδιασκέψεις σε διάφορα σχολεία της χώρας μας καθώς και πάνω από 250 ημερίδες σε διάφορες πόλεις στην Ελλάδα που αφορούσαν το safe internet.

Επίσης, είναι καθηγητής στην Αστυνομική Ακαδημία και στις Σχολές Μετεκπαίδευσης Στελεχών της Ελληνικής Αστυνομίας και έχει τελέσει διδάσκων στη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων του Πολεμικού Ναυτικού. Επιπρόσθετα, κλήθηκε και αποδέχθηκε να διδάξει στο Μεταπτυχιακό Τμήμα “Οικονομίας και Δικαίου” του Πανεπιστημίου Πειραιά.

Είναι συγγραφέας του επιτυχημένου βιβλίου “Εθισμός στο διαδίκτυο” (Εκδόσεις Λιβάνη, 2012).

Τέλος, έχει βραβευτεί μέχρι το 2016 με 90 τίτλους τιμής και επαίνους συμπεριλαμβανομένης της πρόσφατης βράβευσης από την ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΑΘΗΝΩΝ για την ιδιαιτέρως μεγάλη κοινωνική του προσφορά με το έργο που επιτελεί στη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της οποίας ηγείται, προσφέροντας πολύτιμη εργασία στην προστασία παιδιών από τους κινδύνους του κυβερνοχώρου και αποτρέποντας πράξεις αυτοχειρίας καθώς και το βραβείο UNICEF 2014 για τη σημαντική του συμβολή στην προστασία των δικαιωμάτων των παιδιών στην Ελλάδα.

Iωάννης Μακρυπούλιας – Μηχανικός Η/Υ & Πληροφορικής

Εργάστηκε στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος επί πέντε και πλέον έτη ως Αξιωματικός Ειδικών Καθηκόντων στο Τμήμα Προστασίας Λογισμικού και Πνευματικών Δικαιωμάτων και το τελευταίο χρονικό διάστημα στο Ειδικό Τμήμα Εγκλημάτων Υψηλής Τεχνολογίας.

Σπούδασε Μηχανικός Ηλεκτρονικών Υπολογιστών στο Πανεπιστήμιο Πατρών και απέκτησε Μεταπτυχιακό Τίτλο Σπουδών στο Τμήμα Επιστήμης των Υπολογιστών του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών με ειδίκευση στην ασφάλεια πληροφοριακών συστημάτων, κατακτώντας υποτροφία για τις επιδόσεις του.

Συμμετείχε σε πλήθος ερευνητικών εργασιών για σημαντικά και επίκαιρα θέματα της τεχνολογίας,τα αποτελέσματα των οποίων έχουν δημοσιευθεί σε διεθνή συνέδρια και περιοδικά.

Σήμερα εργάζεται στον ιδιωτικό τομέα ως προγραμματιστής στην ανάπτυξη πληροφοριακών συστημάτων, ιστοσελίδων και συστημάτων διαχείρισης με ειδικότητα στην ασφάλεια και την βελτιστοποίηση της απόδοσης και λειτουργίας τους.

Κατά την υπηρεσία του στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος συμμετείχε σε διεθνή συνέδρια με θέμα την ασφάλεια δικτύων και πληροφοριακών συστημάτων και ασχολήθηκε με πλήθος σημαντικών υποθέσεων με αντικείμενο την παραβίαση υπολογιστικών συστημάτων. Επίσης, έχει συμμετάσχει σε ομάδες και επιτροπές για την αξιολόγηση και βελτίωση μερικών εκ των σημαντικότερων κρατικών πληροφοριακών συστημάτων.

Δήλωση συμμετοχής πατώντας ΕΔΩ

ΠΗΓΕΣ

Pathfinder.Gr

Sfakianakis.Edu.Gr

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ποιοι Είμαστε

Τα τελευταία άρθρα μας πατώντας ΕΔΩ

Ακολουθηστε μας στο Facebook πατώντας ΕΔΩ

Συμμετέχετε στην ομάδα μας πατώντας ΕΔΩ

Επικοινωνία με την σελίδα μας πατώντας ΕΔΩ

Ακολουθήστε μας στο Twitter πατώντας ΕΔΩ

Συμμετοχή στην κοινότητα μας στο Google+ πατώντας ΕΔΩ

Με 23 Χρόνια εμπειρία στο διαδίκτυο , γνωρίζω και τα καλά και τα κακά του διαδικτύου και μανιακός με την τεχνολογία , κατασκευές ιστοσελίδων , φιλοξενια ιστοσελίδων . Πολυετή εμπειρία πάνω στην ασφάλεια του Διαδικτύου και ειδικά στα Social Media . Εργάζομαι πάνω σε Ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις , Συστήματα Πυρανίχνευσης , Συστήματα Parking , Φωτισμούς ασφαλείας , Hotel Access , Συναγερμούς . Στον ελεύθερο μου χρόνο ασχολούμαι με την μεγάλη μου αγάπη τον Προσκοπισμό . Είμαι βαθμοφόρος - στέλεχος του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων και έχω καθήκοντα Υπαρχηγού Συστήματος στο 5ο Σύστημα Προσκόπων Βέροιας ( Www.Proskopoi.Gr ) ο οποίος Προσκοπισμός είναι μια εθελοντική, πολιτική , μη κομματική, παιδαγωγική κίνηση για νέους ανθρώπους, ανοικτή σε όλους χωρίς διακρίσεις που ιδρύθηκε στην Ελλάδα το 1910 , έχοντας αυτή τη στιγμή πάνω από 25,000 ενεργά μέλη σε 350 γειτονιές σε ολόκληρη την Ελλάδα . Συστάθηκε με το Νόμο 1066/1917 και αποτελεί Ίδρυμα Ιδιωτικού Δικαίου (Ν.Π.Ι.Δ.) . Έχει χαρακτήρα κοινωφελή μη κερδοσκοπικό και εποπτεύεται από το Υπουργείο Παιδείας , Έρευνας και Θρησκευμάτων . Αποστολή του Προσκοπισμού είναι να συμβάλλει στη διαπαιδαγώγηση των νέων μέσω ενός συστήματος Αξιών και να βοηθήσει στην οικοδόμηση ενός καλύτερου κόσμου, όπου οι άνθρωποι ολοκληρώνονται ως άτομα και διαδραματίζουν έναν εποικοδομητικό ρόλο στην κοινωνία .