Παιδί πρώτη φορά στο διαδίκτυο : Μέτρα που πρέπει να λάβετε και τι συμβουλές πρέπει να δώσετε

686

Για πολλά παιδιά σήμερα η πρώτη τους εμπειρία στο Διαδίκτυο γίνεται σε μικρή ηλικία και κυρίως  μέσω μιας συσκευής tablet ή smartphone.

Ακολουθήστε μας στο Facebook πατώντας ΕΔΩ

Συμμετέχετε στο γκρουπ μας στο Facebook πατώντας ΕΔΩ

Κριτική στην σελίδα Ασφάλεια στο διαδίκτυο

Ποιοί είμαστε

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΩΤΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΜΕΡΑ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ

ΜΕΓΑΛΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ : 10 τυχεροί θα κερδίσουν από μια άδεια , για ένα χρόνο ( η συνδρομή καλύπτει έως και 10 συσκευές ) , την σουίτα ασφαλείας Bitdefender Total Security 2018 για πλήρη προστασία σε Windows , Mac OS, iOS και Android smartphones και tablets συνολικής αξίας 450 ευρώ . Bitdefender Total Security 2018 με ασυναγώνιστη ανίχνευση κακόβουλου λογισμικού , Καλύτερη ιδιωτικότητα με την προστασία Webcam , Bitdefender Autopilot™ που αναλαμβάνει μόνος του να κάνει τις βέλτιστες αποφάσεις ασφαλείας , γονικό σύμβουλο για να μπορείτε να ελέγχετε διακριτικά τις ηλεκτρονικές δραστηριότητες των παιδιών σας και να τα κρατήσετε ασφαλή

ΠΑΡΤΕ ΜΕΡΟΣ ΣΤΟΝ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ

 

Για πολλά παιδιά σήμερα η πρώτη τους εμπειρία στο Διαδίκτυο γίνεται σε μικρή ηλικία και κυρίως  μέσω μιας συσκευής tablet ή smartphone.

Πριν δώσετε στο παιδί σας μια ηλεκτρονική  συσκευή, σκεφτείτε και αποφασίστε με ποιο τρόπο και υπό ποιες προϋποθέσεις επιθυμείτε να τη χρησιμοποιεί.  Για παράδειγμα, επιτρέπεται να παίζει παιχνίδια; Να ψάχνει διάφορά θέματα στο διαδίκτυο; Να μιλάει με άλλους χρήστες; Να κατεβάζει εφαρμογές;

Ασφαλίστε τη συσκευή

Βεβαιωθείτε ότι η συσκευή είναι φιλική προς το παιδί. Οι γονικοί έλεγχοι πρέπει να ενεργοποιούνται για μικρά παιδιά. Πληροφορίες σχετικά με αυτό μπορείτε να βρείτε ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ . Καλό θα είναι να έχετε εξοικειωθεί πρώτα εσείς με τον τρόπο λειτουργίας της συσκευής, τα εργαλεία αναφοράς που υπάρχουν στους ιστότοπους και τα εργαλεία ασφαλείας.

Συζητείστε

Για τους νέους χρήστες ηλεκτρονικών συσκευών  η συνομιλία πρέπει να είναι απλή και καλό είν αι ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ να τεθούν όρια και κανόνες. Είναι καλή ιδέα να συζητήσετε τα όρια σχετικά με το πού και για πόσο χρονικό διάστημα μπορούν να χρησιμοποιηθούν οι συσκευές. Για παράδειγμα, πολλοί γονείς επιλέγουν συγκεκριμένες ώρες χρήσης της συσκευής από τα παιδιά και τα προτρέπουν να χρησιμοποιούν τη  συσκευή σε κοινόχρηστους χώρους όπου έχουν τη δυνατότητα επίβλεψης. Βεβαιωθείτε ότι αν κάτι αναστατώσει το παιδί διαδικτυακά, εκείνο θα έρθει και θα σας το εμπιστευτεί χωρίς να φοβάται  ή να ντρέπεται. Η τακτική συζήτηση με το παιδί θα βοηθήσει ς στη δημιουργία μιας θετικής εμπειρίας στο διαδίκτυο από πολύ μικρή  ηλικία. Είναι  επίσης σημαντικό  να μιλήσετε για θέματα όπως η προστασία της ιδιωτικής ζωής, το ακατάλληλο περιεχόμενο, η ανταλλαγή προσωπικών πληροφοριών και η παρενόχληση στον κυβερνοχώρο.

Παιχνίδια

Πολλά παιδιά χρησιμοποιούν τις συσκευές για να παίζουν παιχνίδια.  Συζητήστε με το παιδί σας σχετικά με τα παιχνίδια που θα επιλέξει και εξασφαλίστε ότι είναι κατάλληλα για την ηλικία του. Περισσότερες οδηγίες ασφαλείας για το online gaming μπορείτε να δείτε ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ

Αγορές εντός εφαρμογών

Πολλές εφαρμογές και παιχνίδια προσφέρουν αγορές εντός εφαρμογής, δίνοντας επιπλέον δυνατότητες στο χρήστη (πόντους, εργαλεία, πίστες κ.α) τις οποίες τα παιδιά μπορούν εύκολα να αγοράσουν χωρίς να το συνειδητοποιήσουν. Πριν δώσετε λοιπόν τη συσκευή στο παιδί σας καλό είναι να προχωρήσετε στη δημιουργία ενός κωδικού πρόσβασης πριν από τέτοιες αγορές προκειμένου να μη βρεθείτε προ εκπλήξεων!

Αναλυτικά μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ

 

Πηγή άρθρου : SaferInternet4Kids

Με 23 Χρόνια εμπειρία στο διαδίκτυο , γνωρίζω και τα καλά και τα κακά του διαδικτύου και μανιακός με την τεχνολογία , κατασκευές ιστοσελίδων , φιλοξενια ιστοσελίδων . Πολυετή εμπειρία πάνω στην ασφάλεια του Διαδικτύου και ειδικά στα Social Media . Εργάζομαι πάνω σε Ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις , Συστήματα Πυρανίχνευσης , Συστήματα Parking , Φωτισμούς ασφαλείας , Hotel Access , Συναγερμούς . Στον ελεύθερο μου χρόνο ασχολούμαι με την μεγάλη μου αγάπη τον Προσκοπισμό . Είμαι βαθμοφόρος - στέλεχος του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων και έχω καθήκοντα Υπαρχηγού Συστήματος στο 5ο Σύστημα Προσκόπων Βέροιας ( Www.Proskopoi.Gr ) ο οποίος Προσκοπισμός είναι μια εθελοντική, πολιτική , μη κομματική, παιδαγωγική κίνηση για νέους ανθρώπους, ανοικτή σε όλους χωρίς διακρίσεις που ιδρύθηκε στην Ελλάδα το 1910 , έχοντας αυτή τη στιγμή πάνω από 25,000 ενεργά μέλη σε 350 γειτονιές σε ολόκληρη την Ελλάδα . Συστάθηκε με το Νόμο 1066/1917 και αποτελεί Ίδρυμα Ιδιωτικού Δικαίου (Ν.Π.Ι.Δ.) . Έχει χαρακτήρα κοινωφελή μη κερδοσκοπικό και εποπτεύεται από το Υπουργείο Παιδείας , Έρευνας και Θρησκευμάτων . Αποστολή του Προσκοπισμού είναι να συμβάλλει στη διαπαιδαγώγηση των νέων μέσω ενός συστήματος Αξιών και να βοηθήσει στην οικοδόμηση ενός καλύτερου κόσμου, όπου οι άνθρωποι ολοκληρώνονται ως άτομα και διαδραματίζουν έναν εποικοδομητικό ρόλο στην κοινωνία .