ΠΡΟΣΟΧΗ στο μηνυμα «Συμμετέχω σε μία ανταλλαγή βιβλίων για τα παιδάκια μου»

2373

box

Περίεργο μήνυμα στο διαδίκτυο ζητά στοιχεία παιδιών… με πρόσχημα δώρο 36 βιβλία . Ένα περίεργο μήνυμα που κυκλοφορεί το τελευταίο διάστημα στο διαδίκτυο έχει προκαλέσει ανησυχία σε αρκετούς γονείς . Το μήνυμα κυκλοφορεί σε ομάδες του Facebook και από εκεί μοιράζεται στα προφίλ ανυποψίαστων χρηστών.

Το μήνυμα αναφέρει:

Συμμετέχω σε μια ανταλλαγή βιβλίων για παιδιά!χρειάζομαι 6 μανούλες ή όποιον άλλο ενδιαφέρεται.Η διαδικασία έχει ως εξής : αγοράζετε και στέλνετε ΈΝΑ βιβλίο σε ένα παιδάκι και έπειτα το δικό σας παιδί λαμβάνει μέχρι και 36 βιβλία!! Όποιος ενδιαφέρεται,ας σχολιάσει,οι πρώτες 6 θα ενημερωθούν με λεπτομέρειες με προσωπικό μήνυμα.

Φωτο1

Πατήστε πάνω στην φώτο να την δείτε σε μεγαλύτερο μέγεθος

Το μήνυμα δεν παύει να είναι άλλη μια “πυραμίδα” ή “αεροπλανάκι”. Όπως έχει αποδείξει η ιστορία, τα σχήματα αυτά αποτυγχάνουν με μαθηματική ακρίβεια . Σε κάθε περίπτωση, όμως δεν μοιραζόμαστε προσωπικά στοιχεία με – και κυρίως του παιδιού σου – με άγνωστους!!

Ειναι μια αντιγραφή μηνύματος που είχε κυκλοφορήσει στις ΗΠΑ και έχει μεταφραστεί απλώς στα Ελληνικά. Ανυποψίαστες μητέρες αναπαράγουν το μήνυμα αυτό χωρίς να γνωρίζουν τι βρίσκεται πίσω από το μήνυμα καθώς είναι βέβαιο ότι δεν στέλνονται τα 36 βιβλία σε κανένα παιδί… Μάλιστα όταν η μητέρα στείλει απάντηση ότι ενδιαφέρεται, λαμβάνει ένα νέο μήνυμα που της ζητά να στείλει το αρχικό μήνυμα και σε άλλες μητέρες ενώ στο κάτω μέρος του μηνύματος βρίσκονται τα στοιχεία των προηγούμενων μαμάδων και παιδιών που έχουν δηλώσει συμμετοχή….σε πολλές περιπτώσεις με διευθύνσεις!

Φωτο2

Πατήστε πάνω στην φώτο να την δείτε σε μεγαλύτερο μέγεθος

Σε κάποια από τα links που κυκλοφορούν είδαμε ότι προτείνεται στις μητέρες να αγοράσουν το ένα βιβλίο που πρέπει να προμηθευτούν από συγκεκριμένο προμηθευτή! Προφανώς λοιπόν πρόκειται για κάποια πυραμιδα απάτη που σκοπό έχει, κάποιος να πουλήσει βιβλία και να βγάλει κέρδος…Το ακόμα πιο ανησυχητικό όμως είναι ότι διακινούνται στοιχεία γονέων και παιδιών…με άγνωστο παραλήπτη!

Φωτο3

Πατήστε πάνω στην φώτο να την δείτε σε μεγαλύτερο μέγεθος

Το θέμα ανησύχησε αρκετούς γονείς και θα πρέπει να υπενθυμίσουμε ότι σύμφωνα και με οδηγίες που έχει ανακοινώσει κατά καιρούς η δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος, οι γονείς δεν πρέπει ΠΟΤΕ να δημοσιοποιούν φωτογραφίες και στοιχεία των παιδιών τους στο διαδίκτυο. Πέρα από εκμετάλλευση των στοιχείων για διαφημιστικούς και εμπορικούς σκοπούς, υπάρχουν και οι παιδεραστές , αρπακτικά που πληρώνουν αδρά για να συγκεντρώσουν φωτογραφίες παιδιών

Οι φωτογραφίες είναι από μητέρα που μας έστειλε αναλυτικά την διαδικασία σχετικά με το μήνυμα που κυκλοφορεί και την ευχαριστούμε

Το συγκεκριμένο μήνυμα μπαίνει απο χρήστες σε διάφορες ομάδες αλλά και σελίδες καθώς επίσης και ανάρτηση στο προφίλ τους .

Φωτο1

Και όπως έχει πει και ο κ.Σφακιανάκης : Στο διαδίκτυο το κακό παρουσιάζεται με αγγελικό πρόσωπο

Μείνετε  στην σελίδα μας . Περισσότερα για το αλυσιδωτό μήνυμα σε επόμενο άρθρο

Πηγή άρθρου

Η σελίδα Safer-Internet.Gr ξεκίνησε τον Φεβρουάριο του 2013 και είναι μια ιδιωτική πρωτοβουλία με μοναδικό σκοπό την σωστή ενημέρωση των γονέων , παιδιών και εφήβων με άρθρα ασφαλούς πλοήγησης στο διαδίκτυο καθώς και η ενημέρωση για τις απάτες και τα ψέματα που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο , τεχνολογικα νέα , Ειδήσεις , ενημερώσεις για θέματα ασφάλειας και το πιο σημαντικό η προστασία του κοινωνικού συνόλου, των ανηλίκων, των ευάλωτων ή ανίσχυρων πληθυσμιακών ομάδων . Περισσότερα για την σελίδα ΕΔΩ . Στόχοι της σελίδας είναι : Η προστασία – ενημέρωση των ανήλικων χρηστών του Διαδικτύου από ακατάλληλο ή επιβλαβές για αυτούς περιεχόμενο που κυκλοφορεί και ειδικότερα στα κοινωνικά δίκτυα , Η ενημέρωση των γονέων για τους τρόπους με τους οποίους μπορούν να προστατευθούν αλλά και να προστατεύσουν αποτελεσματικά τα παιδιά τους από τους κινδύνους που εγκυμονούν από τη μη ορθή χρήση των διαδραστικών τεχνολογιών, όπως είναι το Διαδίκτυο ή το κινητό τηλέφωνο , Η ενημέρωση των χρηστών για τα ψέματα – απάτες – αλυσιδωτά μηνύματα που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο , Η βοήθεια των χρηστών πάνω σε διαδικτυακά θέματα . Εάν λοιπόν σας ενδιαφέρουν τα παραπάνω & θέλετε να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας για την ασφάλεια σας στο ιντερνετ , τις απάτες και τα ψέματα του ίντερνετ, γρήγορα και εύκολα, επισκεφτείτε τη σελίδα μας στο facebook πατώντας ΕΔΩ και ενισχύστε μας πατώντας Like (μου αρέσει) ή μπείτε στην ομάδα μας πατώντας ΕΔΩ . Για επικοινωνία με την σελίδα μας πατήστε ΕΔΩ . Συμβάλουμε όλοι στην ενημέρωση των συνανθρώπων μας κοινοποιώντας τα άρθρα  , μαθαίνουμε  για τα ψέματα και τις απάτες στο ίντερνετ , μαθαίνουμε να χρησιμοποιούμε σωστά το διαδίκτυο , προστατεύουμε τα παιδιά μας και εμάς  . Η προστασία των χρηστών αποτελεί κοινή ευθύνη. Η χρήση των καλύτερων τεχνολογιών και τεχνικών ασφαλείας είναι προς όφελος όλων μας

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τα τελευταία άρθρα μας πατώντας ΕΔΩ

Ακολουθείστε μας στο Facebook πατώντας ΕΔΩ

Συμμετέχετε στην ομάδα μας πατώντας ΕΔΩ

Επικοινωνία με την σελίδα μας πατώντας ΕΔΩ

Επικοινωνία με την σελίδα μας πατώντας ΕΔΩ

Ακολουθήστε μας στο Twitter πατώντας ΕΔΩ

Ακολουθήστε μας στο Google+ πατώντας ΕΔΩ

Συμμετοχή στην κοινότητα μας στο Google+ πατώντας ΕΔΩ

Με 23 Χρόνια εμπειρία στο διαδίκτυο , γνωρίζω και τα καλά και τα κακά του διαδικτύου και μανιακός με την τεχνολογία , κατασκευές ιστοσελίδων , φιλοξενια ιστοσελίδων . Πολυετή εμπειρία πάνω στην ασφάλεια του Διαδικτύου και ειδικά στα Social Media . Εργάζομαι πάνω σε Ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις , Συστήματα Πυρανίχνευσης , Συστήματα Parking , Φωτισμούς ασφαλείας , Hotel Access , Συναγερμούς . Στον ελεύθερο μου χρόνο ασχολούμαι με την μεγάλη μου αγάπη τον Προσκοπισμό . Είμαι βαθμοφόρος - στέλεχος του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων και έχω καθήκοντα Υπαρχηγού Συστήματος στο 5ο Σύστημα Προσκόπων Βέροιας ( Www.Proskopoi.Gr ) ο οποίος Προσκοπισμός είναι μια εθελοντική, πολιτική , μη κομματική, παιδαγωγική κίνηση για νέους ανθρώπους, ανοικτή σε όλους χωρίς διακρίσεις που ιδρύθηκε στην Ελλάδα το 1910 , έχοντας αυτή τη στιγμή πάνω από 25,000 ενεργά μέλη σε 350 γειτονιές σε ολόκληρη την Ελλάδα . Συστάθηκε με το Νόμο 1066/1917 και αποτελεί Ίδρυμα Ιδιωτικού Δικαίου (Ν.Π.Ι.Δ.) . Έχει χαρακτήρα κοινωφελή μη κερδοσκοπικό και εποπτεύεται από το Υπουργείο Παιδείας , Έρευνας και Θρησκευμάτων . Αποστολή του Προσκοπισμού είναι να συμβάλλει στη διαπαιδαγώγηση των νέων μέσω ενός συστήματος Αξιών και να βοηθήσει στην οικοδόμηση ενός καλύτερου κόσμου, όπου οι άνθρωποι ολοκληρώνονται ως άτομα και διαδραματίζουν έναν εποικοδομητικό ρόλο στην κοινωνία .