[Polizei NRW Hagen] Σταματήστε να ανεβάζετε παιδικές φωτογραφίες

830

polizei

Η σελίδα Safer-Internet.Gr ξεκίνησε τον Φεβρουάριο του 2013 και είναι μια ιδιωτική πρωτοβουλία με μοναδικό σκοπό την σωστή ενημέρωση των γονέων , παιδιών και εφήβων με άρθρα ασφαλούς πλοήγησης στο διαδίκτυο καθώς και η ενημέρωση για τις απάτες και τα ψέματα που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο αλλά και τεχνολογικα νέα . Περισσότερα για την σελίδα ΕΔΩΣτόχοι της σελίδας είναι : Η προστασία – ενημέρωση των ανήλικων χρηστών του Διαδικτύου από ακατάλληλο ή επιβλαβές για αυτούς περιεχόμενο που κυκλοφορεί και ειδικότερα στα κοινωνικά δίκτυα , Η ενημέρωση των γονέων για τους τρόπους με τους οποίους μπορούν να προστατευθούν αλλά και να προστατεύσουν αποτελεσματικά τα παιδιά τους από τους κινδύνους που εγκυμονούν από τη μη ορθή χρήση των διαδραστικών τεχνολογιών, όπως είναι το Διαδίκτυο ή το κινητό τηλέφωνο , Η ενημέρωση των χρηστών για τα ψέματα – απάτες – αλυσιδωτά μηνύματα που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο , Η βοήθεια των χρηστών πάνω σε διαδικτυακά θέματα . Εάν λοιπόν σας ενδιαφέρουν τα παραπάνω & θέλετε να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας για την ασφάλεια σας στο ιντερνετ , τις απάτες και τα ψέματα του ίντερνετ, γρήγορα και εύκολα, επισκεφτείτε τη σελίδα μας στο facebook πατώντας ΕΔΩ και ενισχύστε μας πατώντας Like (μου αρέσει) ή μπείτε στην ομάδα μας πατώντας ΕΔΩ . Για επικοινωνία με την σελίδα μας πατήστε ΕΔΩ . Συμβάλουμε όλοι στην ενημέρωση των συνανθρώπων μας κοινοποιώντας τα άρθρα  , μαθαίνουμε  για τα ψέματα και τις απάτες στο ίντερνετ , μαθαίνουμε να χρησιμοποιούμε σωστά το διαδίκτυο , προστατεύουμε τα παιδιά μας και εμάς  . Η προστασία των χρηστών αποτελεί κοινή ευθύνη. Η χρήση των καλύτερων τεχνολογιών και τεχνικών ασφαλείας είναι προς όφελος όλων μας

 

 

 

Το έχουμε πει πολλές φορέ ς, το επαναλαμβάνει και η γερμανική αστυνομία : Μην ανεβάζετε φωτογραφίες των παιδιών σας στο Facebook . Αφενός καλοσκεφτείτε εάν είναι όλοι οι «φίλοι» ,  φίλοι , αφετέρου εάν τις ανεβάζετε δημόσια μπορεί να αναδημοσιεύονται σε σελίδες/ομάδες παιδόφιλων .  Επιπλέον , εάν έχετε αρκετά στοιχεία – όπως το όνομά του ( ή το αναφέρουν οι φίλοι σας στα σχόλια ) , το σχολείο που πηγαίνει , ή η διεύθυνση του σπιτιού σας ή τα μέρη που συχνάζετε ) , μπορεί να το θέσετε σε κίνδυνο .

 

Το αστυνομικό τμήμα του Hagen στη Γερμανία έκανε μια δημοσίευση στο Facebook η οποία έγινε viral αυτή την εβδομάδα.

Η δημοσίευση του Αστυνομικού τμήματος του Hagen απεύθυνε μια επείγουσα έκκληση σε όλους να σταματήσουν την δημοσίευση γυμνών φωτογραφιών που βάζουν σε κίνδυνο την ιδιωτική ζωή των παιδιών τους.

2015-10-17 19_14_28-(1) Hören Sie bitte auf, Fotos Ihrer Kinder für... - Polizei NRW Hagen

Η πρώτη δημοσίευση έγινε την Τρίτη, και μέχρι την Παρασκευή το πρωί, είχε γίνει share από περισσότερους από 258.000 ανθρώπους.

Η αστυνομία του Hagen διαπίστωσε ότι πάρα πολλοί άνθρωποι δημοσιεύουν ελεύθερα στο Facebook φωτογραφίες των παιδιών τους αλλά και γυμνών παιδιών, σε πισίνες ή στην παραλία, χωρίς να σκέφτονται τις συνέπειες που μπορεί να εμφανιστούν από τέτοιες εικόνες.

Από το μεταφρασμένο μήνυμα:

Ίσως μπορείτε βρίσκετε τις φωτογραφίες πολύ χαριτωμένες σήμερα, αλλά το παιδί σας θα τις βρει πολύ ενοχλητικές σε ένα-δύο χρόνια. Ή το παιδί σας μπορεί να πέσει θύμα εκφοβισμού. Ακόμη χειρότερα: κάποιος παιδόφιλος θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει τέτοιες φωτογραφίες για τους σκοπούς τους, ή να τις δημοσιεύσει αλλού.

Γνωρίζουμε ήδη ότι ο μέσος γονιός είναι ναι μεν στοργικός αλλά και αδηφάγος παπαράτσι, ανεβάζοντας συνεχώς φωτογραφίες του παιδιού του στα social media.

Η αστυνομία του Hagen πολύ απλά μας θύμισε κάτι που γνωρίζουμε όλοι, αλλά δυσκολευόμαστε να το κρατήσουμε. Κατηγορούμε πολλές φορές εταιρείες για την συλλογή δεδομένων, κάτι που παραβιάζει την ιδιοτική μας ζωή, και από την άλλη το Facebook ας πούμε είναι γεμάτο με φωτογραφίες που εμφανίζουν πολύ προσωπικές στιγμές.

Τα δεδομένα αυτά δεν χάνονται, και όπως ίσως γνωρίζετε μπορεί να αναλυθούν αποκαλύπτοντας πολύ περισσότερα από οσα νομίζουμε.

Προσοχή λοιπόν με το oversharing ειδικά όταν αφορά τα παιδιά.

Να αναφέρουμε ότι μια μελέτη του The Parent Zone, διαπίστωσε ότι το 17% των γονέων δεν έχουν ελέγξει καθόλου τις ρυθμίσεις απορρήτου τους στο Facebook, ενώ σχεδόν οι μισοί (το 46%) το έχουν ελέγξει μία ή δύο φορές όλες κι όλες. Σύμφωνα με την μελέτη επίσης το Facebook είναι το νούμερο ένα δίκτυο για την ανταλλαγή παιδικών φωτογραφιών.

Πηγές άρθρου

Iguru.Gr

Polizei NRW Hagen

Δείτε Ακόμα  :

Ακολουθείστε μας στο Facebook και κοινοποιήστε τη σελίδα μας πατώντας ΕΔΩ

Τα τελευταία άρθρα μας πατώντας ΕΔΩ

Για επικοινωνία με την σελίδα μας για τυχόν ερωτήσεις – απορίες – βοήθεια επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας πατώντας ΕΔΩ ή στην σελίδα μας στο Facebook πατώντας ΕΔΩ

Αν σας αρέσουν τα άρθρα μας και θέλετε να μας υποστηρίξετε ακολουθείστε μας στο Facebook και κοινοποιήστε τη σελίδα μας πατώντας ΕΔΩ

Συμμετέχετε στην ομάδα μας πατώντας ΕΔΩ

Ακολουθήστε μας στο Twitter πατώντας ΕΔΩ

 

 

 

Με 23 Χρόνια εμπειρία στο διαδίκτυο , γνωρίζω και τα καλά και τα κακά του διαδικτύου και μανιακός με την τεχνολογία , κατασκευές ιστοσελίδων , φιλοξενια ιστοσελίδων . Πολυετή εμπειρία πάνω στην ασφάλεια του Διαδικτύου και ειδικά στα Social Media . Εργάζομαι πάνω σε Ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις , Συστήματα Πυρανίχνευσης , Συστήματα Parking , Φωτισμούς ασφαλείας , Hotel Access , Συναγερμούς . Στον ελεύθερο μου χρόνο ασχολούμαι με την μεγάλη μου αγάπη τον Προσκοπισμό . Είμαι βαθμοφόρος - στέλεχος του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων και έχω καθήκοντα Υπαρχηγού Συστήματος στο 5ο Σύστημα Προσκόπων Βέροιας ( Www.Proskopoi.Gr ) ο οποίος Προσκοπισμός είναι μια εθελοντική, πολιτική , μη κομματική, παιδαγωγική κίνηση για νέους ανθρώπους, ανοικτή σε όλους χωρίς διακρίσεις που ιδρύθηκε στην Ελλάδα το 1910 , έχοντας αυτή τη στιγμή πάνω από 25,000 ενεργά μέλη σε 350 γειτονιές σε ολόκληρη την Ελλάδα . Συστάθηκε με το Νόμο 1066/1917 και αποτελεί Ίδρυμα Ιδιωτικού Δικαίου (Ν.Π.Ι.Δ.) . Έχει χαρακτήρα κοινωφελή μη κερδοσκοπικό και εποπτεύεται από το Υπουργείο Παιδείας , Έρευνας και Θρησκευμάτων . Αποστολή του Προσκοπισμού είναι να συμβάλλει στη διαπαιδαγώγηση των νέων μέσω ενός συστήματος Αξιών και να βοηθήσει στην οικοδόμηση ενός καλύτερου κόσμου, όπου οι άνθρωποι ολοκληρώνονται ως άτομα και διαδραματίζουν έναν εποικοδομητικό ρόλο στην κοινωνία .