Ransomware (κακόβουλο λογισμικό) ζητά από τα θύματά του να το διαδώσουν

738

security-concept

“Πονηρό” ransomware ζητά από τα θύματά του να το διαδώσουν . Η φαντασία των δημιουργών κακόβουλου λογισμικού είναι αστείρευτη.

Ακολουθήστε μας στο Facebook πατώντας ΕΔΩ

Συμμετέχετε στο γκρουπ μας στο Facebook πατώντας ΕΔΩ

Το ransomware αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους κινδύνους για τους χρήστες του διαδικτύου σήμερα, ενώ εκτιμάται ότι ο τζίρος των δημιουργών τέτοιου κακόβουλου λογισμικού αγγίζει τις αρκετές χιλιάδες δολάρια ετησίως.

Για όσους δεν γνωρίζουν, ως ransomware περιγράφονται εκείνα τα προγράμματα που έχουν αναπτύξει κυβερνοεγκληματίες, με στόχο να αποσπάσουν χρήματα από ανυποψίαστους χρήστες υπολογιστών ή φορητών συσκευών. Άπαξ και μολύνει ένα σύστημα, το κακόβουλο λογισμικό αυτού του τύπου μπορεί είτε να το κλειδώσει ολοσχερώς είτε να κρυπτογραφήσει τα αρχεία που βρίσκονται στις διάφορες συνδεδεμένες σε αυτό μονάδες αποθήκευσης, απαιτώντας στη συνέχεια λύτρα από το χρήστη.

526593-popcorn-time-ransomware

Τι γίνεται όμως εάν κάποιο θύμα ransomware δεν μπορεί να πληρώσει τους hackers; Οι ψηφιακοί… αετονύχηδες δεν σταματούν να μας εκπλήσσουν. Για παράδειγμα, οι δημιουργοί του ransomware PopCorn Time, που δανείζεται το όνομά του από την δημοφιλή εφαρμογή streaming περιεχομένου, παρέχουν στα θύματά τους και ένα εναλλακτικό τρόπο για να ανακτήσουν τα αρχεία τους, ακόμα κι αν δεν μπορούν να πληρώσουν: Τους ζητούν να συμβάλουν στη διάδοση του κακόβουλου λογισμικού, στέλνοντας συνδέσμους προς αυτό σε άλλους ανυποψίαστους χρήστες!

Επειδή λοιπόν ενίοτε οι άνθρωποι τείνουν να γίνονται αδίστακτοι, ειδικά όταν βρίσκονται σε πανικό, να ελέγχετε πάντα τους συνδέσμους που σας στέλνουν φίλοι και γνωστοί μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή των social media.

Ποτέ δεν ξέρει κανείς, ποιος… του τη φυλάει!

PCMag GR

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΣΕ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ 

Οι νέες χρεώσεις στα καρτοκινητά WHAT’S UP και COSMOKAPTA

Άσε παιδί μου το tablet . Παιδιά με το τάμπλετ ανά χείρας

Bitdefender : Συμβουλές για παιδιά ασφαλή στο Διαδίκτυο

Ένα στα δύο παιδιά έχουν ψεύτικο προφίλ στο Facebook

Διαδίκτυο και παιδί : Ανησυχητικά στοιχεία έρευνας της Μονάδα Εφηβικής Υγείας

Εξάχρονα ανοίγουν λογαριασμό στο Facebook με ψευδή στοιχεία

Οι 9 πολύ επικίνδυνες εφαρμογές για παιδιά

Βγάλτε την εφαρμογή KiK από το κινητό του παιδιού σας

Ενας στους τρεις γονείς μιλάει στα παιδιά για τους κινδύνους στο Internet

Ποιοι Είμαστε

Τα τελευταία άρθρα μας πατώντας ΕΔΩ

Ακολουθηστε μας στο Facebook πατώντας ΕΔΩ

Συμμετέχετε στην ομάδα μας πατώντας ΕΔΩ

Επικοινωνία με την σελίδα μας πατώντας ΕΔΩ

Ακολουθήστε μας στο Twitter πατώντας ΕΔΩ

Συμμετοχή στην κοινότητα μας στο Google+ πατώντας ΕΔΩ

Με 23 Χρόνια εμπειρία στο διαδίκτυο , γνωρίζω και τα καλά και τα κακά του διαδικτύου και μανιακός με την τεχνολογία , κατασκευές ιστοσελίδων , φιλοξενια ιστοσελίδων . Πολυετή εμπειρία πάνω στην ασφάλεια του Διαδικτύου και ειδικά στα Social Media . Εργάζομαι πάνω σε Ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις , Συστήματα Πυρανίχνευσης , Συστήματα Parking , Φωτισμούς ασφαλείας , Hotel Access , Συναγερμούς . Στον ελεύθερο μου χρόνο ασχολούμαι με την μεγάλη μου αγάπη τον Προσκοπισμό . Είμαι βαθμοφόρος - στέλεχος του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων και έχω καθήκοντα Υπαρχηγού Συστήματος στο 5ο Σύστημα Προσκόπων Βέροιας ( Www.Proskopoi.Gr ) ο οποίος Προσκοπισμός είναι μια εθελοντική, πολιτική , μη κομματική, παιδαγωγική κίνηση για νέους ανθρώπους, ανοικτή σε όλους χωρίς διακρίσεις που ιδρύθηκε στην Ελλάδα το 1910 , έχοντας αυτή τη στιγμή πάνω από 25,000 ενεργά μέλη σε 350 γειτονιές σε ολόκληρη την Ελλάδα . Συστάθηκε με το Νόμο 1066/1917 και αποτελεί Ίδρυμα Ιδιωτικού Δικαίου (Ν.Π.Ι.Δ.) . Έχει χαρακτήρα κοινωφελή μη κερδοσκοπικό και εποπτεύεται από το Υπουργείο Παιδείας , Έρευνας και Θρησκευμάτων . Αποστολή του Προσκοπισμού είναι να συμβάλλει στη διαπαιδαγώγηση των νέων μέσω ενός συστήματος Αξιών και να βοηθήσει στην οικοδόμηση ενός καλύτερου κόσμου, όπου οι άνθρωποι ολοκληρώνονται ως άτομα και διαδραματίζουν έναν εποικοδομητικό ρόλο στην κοινωνία .