Μ. Σφακιανάκης: «Όσοι εκβιάζονται μέσω Διαδικτύου,να έρθουν σ’εμάς»

2520

27202B108153A344636EA6C7FEA5F99A

Μην ξεχνάτε να μας επισκεφτείτε στην σελίδα μας στο Facebook πατώντας στο https://www.facebook.com/Mpes.Sto.Internet.Me.Aleksisfairo  κάνοντας Like για να ενημερώνεστε εύκολα και γρήγορα για θέματα που αφορούν την ασφάλεια σας αλλά και την ασφάλεια των παιδιών σας στο διαδίκτυο αλλά και για να μαθαίνετε για τις απάτες και τα ψέματα που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο .  Συμβάλουμε όλοι στην ενημέρωση των συνανθρώπων μας , μαθαίνουμε για τα ψέματα και τις απάτες στο ίντερνετ , μαθαίνουμε να χρησιμοποιούμε σωστά το διαδίκτυο , προστατεύουμε τα παιδιά μας και εμάς  . Η προστασία των χρηστών αποτελεί κοινή ευθύνη. Για οποιαδήποτε απορία μπορείτε να κάνετε αίτημα φιλίας και στο προφίλ της σελίδας αυτής στο Facebook πατώντας ΕΔΩ αλλά και να μπείτε και στην ομάδα μας στο Facebook για απορίες , διάλογο κ.α πατώντας ΕΔΩ

 

Μ. Σφακιανάκης: «Όσοι εκβιάζονται μέσω Διαδικτύου, να έρθουν σ’ εμάς» . «Εφόσον υπάρχει μήνυση, τους εντοπίζουμε όλους»

Την Τρίτη 4 Φεβρουαρίου ο προϊστάμενος της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της ΕΛ.ΑΣ Μανώλης Σφακιανάκης μίλησε στις «Πρωινές Διαδρομές» στο ΒημαFm 99.5 και στους Βασίλη Αδαμόπουλο και Σωτήρη Ξενάκη για το Διαδίκτυο και το Facebook.

«Το sexting είναι ένα νέο φαινόμενο του Διαδικτύου, με το οποίο τρομοκρατούν, απειλούν και εκβιάζουν τα παιδιά μας για να κάνουν διά της βίας πράξεις τις απειλές τους. Π.χ. όταν μια κοπέλα συνομιλεί μέσω webcam ή μηνυμάτων (text) με κάποιον και δεν υποκύψει στις ορέξεις του, θα έχει πρόβλημα. Θα βγάλει τις συνομιλίες ή φωτογραφίες σε κοινή θέα και φανταστείτε το παιδί σας σ’ αυτή τη θέση, να μην μπορεί να πάει στο σχολείο την επόμενη μέρα. Αφορά μικρές ηλικίες, από 13 έως 16 κυρίως. Είναι γύρω στα 20-25 περιστατικά, αλλά αυτό που ξέρουμε είναι ότι οι γονείς φοβούνται να τα καταγγείλουν αυτά στην Αστυνομία, για να μην έχουν να αντιμετωπίσουν μετά την τάξη και τους συμμαθητές, το σχολείο.

Εφόσον υπάρχει μήνυση, τους εντοπίζουμε όλους. Πιάσαμε τον ίδιο δράστη π.χ. σε μια επαρχιακή πόλη δύο φορές σε λίγες μέρες. Ο δράστης παραπέμπεται στο δικαστήριο, σε ένα-δύο ή τρία χρόνια.

Λέμε ναι στο Διαδίκτυο και το Facebook, αλλά με προϋποθέσεις. Δεν μπορεί ένα παιδάκι 11 χρονών να διαχειρίζεται Facebook. Και πρέπει να προσέχουμε τι λέμε. Δεν μπορούμε να γράφουμε ότι θα λείπουμε από το σπίτι, γιατί θα μπει ο κλέφτης. Πρέπει να προσέχουμε γενικώς τι λέμε στα social media, γιατί τα βλέπουν όλοι πια. Και οι «κακοί»…

Όσοι εκβιάζονται μέσα από το Διαδίκτυο, καλό είναι να το ξανασκεφτούν και να έρθουν στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. Ο δράστης θα συλληφθεί. Εμείς, εφαρμόζουμε το νόμο πάντοτε και αγκαλιάζουμε τον πολίτη. Είναι ό,τι χειρότερο να υποκύπτουμε στους εκβιασμούς, διότι ο ένας εκβιασμός θα φέρει τον άλλο.»

Πηγή

 

Βρήκατε αυτό το άρθρο χρήσιμο; Αν ναι, και θέλετε να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας για την ασφάλεια σας στο ίντερνετ , τις απάτες και τα ψέματα του ίντερνετ, γρήγορα και εύκολα, επισκεφτείτε τη σελίδα μας στο facebook πατώντας ΕΔΩ και ενισχύστε μας πατώντας Like ή μπείτε στην ομάδα μας πατώντας ΕΔΩ ή ακόμα και αίτημα φιλίας στο προφίλ στο Facebook πατώντας ΕΔΩ

Με 23 Χρόνια εμπειρία στο διαδίκτυο , γνωρίζω και τα καλά και τα κακά του διαδικτύου και μανιακός με την τεχνολογία , κατασκευές ιστοσελίδων , φιλοξενια ιστοσελίδων . Πολυετή εμπειρία πάνω στην ασφάλεια του Διαδικτύου και ειδικά στα Social Media . Εργάζομαι πάνω σε Ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις , Συστήματα Πυρανίχνευσης , Συστήματα Parking , Φωτισμούς ασφαλείας , Hotel Access , Συναγερμούς . Στον ελεύθερο μου χρόνο ασχολούμαι με την μεγάλη μου αγάπη τον Προσκοπισμό . Είμαι βαθμοφόρος - στέλεχος του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων και έχω καθήκοντα Υπαρχηγού Συστήματος στο 5ο Σύστημα Προσκόπων Βέροιας ( Www.Proskopoi.Gr ) ο οποίος Προσκοπισμός είναι μια εθελοντική, πολιτική , μη κομματική, παιδαγωγική κίνηση για νέους ανθρώπους, ανοικτή σε όλους χωρίς διακρίσεις που ιδρύθηκε στην Ελλάδα το 1910 , έχοντας αυτή τη στιγμή πάνω από 25,000 ενεργά μέλη σε 350 γειτονιές σε ολόκληρη την Ελλάδα . Συστάθηκε με το Νόμο 1066/1917 και αποτελεί Ίδρυμα Ιδιωτικού Δικαίου (Ν.Π.Ι.Δ.) . Έχει χαρακτήρα κοινωφελή μη κερδοσκοπικό και εποπτεύεται από το Υπουργείο Παιδείας , Έρευνας και Θρησκευμάτων . Αποστολή του Προσκοπισμού είναι να συμβάλλει στη διαπαιδαγώγηση των νέων μέσω ενός συστήματος Αξιών και να βοηθήσει στην οικοδόμηση ενός καλύτερου κόσμου, όπου οι άνθρωποι ολοκληρώνονται ως άτομα και διαδραματίζουν έναν εποικοδομητικό ρόλο στην κοινωνία .