Τα σχολεία αρχίζουν . Προσέξτε για κακόβουλο λογισμικό στα σχολικά βοηθήματα

1489

Η αναζήτηση σχολικών βοηθημάτων σε ηλεκτρονική μορφή στο διαδίκτυο εκθέτει τους μαθητές σε ένα ευρύ φάσμα malware, όπως διαπίστωσαν οι ερευνητές ασφαλείας , μετά την ανάλυση των δεδομένων που συγκεντρώθηκαν κατά το σχολικό έτος 2018-2019.

Η καλύτερη Ασφάλεια για και εσείς συνεχίσετε να κάνετε τα πράγματα που έχουν σημασία για εσάς , ήσυχοι
Πατήστε πάνω στην φωτογραφία

Ακολουθήστε μας στο Facebook πατώντας ΕΔΩ

Συμμετέχετε στο γκρουπ μας στο Facebook πατώντας ΕΔΩ

Ποιοί είμαστε

Κριτική στην σελίδα Ασφάλεια στο διαδίκτυο

Η αναζήτηση σχολικών βοηθημάτων σε ηλεκτρονική μορφή στο διαδίκτυο εκθέτει τους μαθητές σε ένα ευρύ φάσμα malware, όπως διαπίστωσαν οι ερευνητές ασφαλείας , μετά την ανάλυση των δεδομένων που συγκεντρώθηκαν κατά το σχολικό έτος 2018-2019.

Με την επιστροφή στα σχολικά θρανία οι μαθητές αλλά και οι γονείς θα αναζητήσουν στο διαδίκτυο λυσάρια, επιπλέον βοηθήματα, επιπρόσθετες ασκήσεις δεξιότητας κλπ. Όλα αυτά διατίθενται στα βιβλιοπωλεία επί πληρωμή φυσικά, αλλά κάποιοι σίγουρα θα ερευνήσουν το διαδίκτυο στην προσπάθειά τους να γλυτώσουν κάποια χρήματα.

Όμως το δωρεάν μπορεί να κρύβει πολλούς κινδύνους, αφού η ζήτηση έχει ήδη εντοπιστεί από τους hackers και θα προσπαθήσουν να σας δελεάσουν να κατεβάσετε και να τρέξετε το λογισμικό τους που μέσα θα κρύβει malware, trojans ή ransomware.

Δεν είμαστε υπερβολικοί, ούτε γενικολογούμε. Η είδηση έρχεται από μεγάλη εταιρεία ασφάλειας , η οποία μετά από μια προσεκτική εξέταση των επιθέσεων που χρησιμοποιούν έγγραφα με ενσωματωμένο κακόβουλο λογισμικό και που σχετίζονται με την εκπαίδευση, ανακάλυψαν ότι το ακαδημαϊκό έτος 2018-2019 έγιναν πάνω 356.000 προσπάθειες εξαπάτησης, οι οποίες σταμάτησαν από το πρόγραμμα προστασίας για ιούς.

Σύμφωνα με την εταιρεία , από όλες αυτές τις επιθέσεις περίπου το ένα τρίτο ήταν εγχειρίδια και περισσότεροι από 30.000 χρήστες προσπάθησαν να ανοίξουν αυτά τα αρχεία. Από όλα τα είδη κακόβουλων βιβλίων, οι hackers επικεντρώθηκαν στα αγγλικά, τα μαθηματικά και τη λογοτεχνία.

Αν θέλετε να αναζητήσετε εκπαιδευτικό υλικό χρησιμοποιώντας το διαδίκτυο, να προσέχετε τους ιστότοπους που χρησιμοποιείτε, να προσέχετε ιδιαίτερα τα torrents, να έχετε στον υπολογιστή σας καλο πρόγραμμα προστασίας κατά των ίων και φυσικά να το διατηρείτε πάντα ενημερωμένο και να έρχεστε πάντα σε επαφή με άτομα που σας στέλνουν συνημμένα στα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, για να επιβεβαιώσετε ότι είναι πραγματικά οι αποστολείς.

Πηγή άρθρου : Iguru.Gr

Με 23 Χρόνια εμπειρία στο διαδίκτυο , γνωρίζω και τα καλά και τα κακά του διαδικτύου και μανιακός με την τεχνολογία , κατασκευές ιστοσελίδων , φιλοξενια ιστοσελίδων . Πολυετή εμπειρία πάνω στην ασφάλεια του Διαδικτύου και ειδικά στα Social Media . Εργάζομαι πάνω σε Ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις , Συστήματα Πυρανίχνευσης , Συστήματα Parking , Φωτισμούς ασφαλείας , Hotel Access , Συναγερμούς . Στον ελεύθερο μου χρόνο ασχολούμαι με την μεγάλη μου αγάπη τον Προσκοπισμό . Είμαι βαθμοφόρος - στέλεχος του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων και έχω καθήκοντα Υπαρχηγού Συστήματος στο 5ο Σύστημα Προσκόπων Βέροιας ( Www.Proskopoi.Gr ) ο οποίος Προσκοπισμός είναι μια εθελοντική, πολιτική , μη κομματική, παιδαγωγική κίνηση για νέους ανθρώπους, ανοικτή σε όλους χωρίς διακρίσεις που ιδρύθηκε στην Ελλάδα το 1910 , έχοντας αυτή τη στιγμή πάνω από 25,000 ενεργά μέλη σε 350 γειτονιές σε ολόκληρη την Ελλάδα . Συστάθηκε με το Νόμο 1066/1917 και αποτελεί Ίδρυμα Ιδιωτικού Δικαίου (Ν.Π.Ι.Δ.) . Έχει χαρακτήρα κοινωφελή μη κερδοσκοπικό και εποπτεύεται από το Υπουργείο Παιδείας , Έρευνας και Θρησκευμάτων . Αποστολή του Προσκοπισμού είναι να συμβάλλει στη διαπαιδαγώγηση των νέων μέσω ενός συστήματος Αξιών και να βοηθήσει στην οικοδόμηση ενός καλύτερου κόσμου, όπου οι άνθρωποι ολοκληρώνονται ως άτομα και διαδραματίζουν έναν εποικοδομητικό ρόλο στην κοινωνία .