ΑΙΣΧΟΣ : Θέλουν να διώξουν τον άνθρωπο που έχει σώσει αμέτρητες ζωές από αυτοκτονία

805

cyberkid-5

Ο Μανώλης Σφακιανάκης δεν είναι πλέον Διευθυντής της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας μετά τις τελευταίες κρίσεις.

Θα παρακαλουσαμε πάρα πολύ τα σχόλια σας να μην πάνε στο πολιτικό θέμα όσο και αν είναι πολιτικό

Ακολουθήστε μας στο Facebook πατώντας ΕΔΩ

Συμμετέχετε στο γκρουπ μας στο Facebook πατώντας ΕΔΩ

Τεράστια έκπληξη  αλλά και εύλογα ερωτήματα για το τι βρίσκεται πίσω από την πρωτοφανή αυτή απόφαση ,προκαλεί η μετάθεση σε δευτερεύουσα ανενεργή υπηρεσία Διοικητικής Υποστήριξης του μέχρι πρότινος επικεφαλής της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, Μανώλης Σφακιανάκης.

Περισσότερους από 1.420 συμπολίτες μας έχει σώσει από την αυτοκτονία η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας, από την ίδρυσή της έως σήμερα.

Ο άνθρωπος που αφιέρωσε τη ζωή του στο σκοπό του . Μανώλης Σφακιανάκης ο φύλακας άγγελος των παιδιών στο Διαδίκτυο

Αθήνα, 32 χρόνια πριν. Ενα 18χρονο παιδί από τη Σπηλιά Χανίων ανεβαίνει τρέχοντας τα σκαλοπάτια κάποιας σχολής του κέντρου των Αθηνών. Κάθεται σε ένα θρανίο και ύστερα χάνεται για ώρες μέσα σε σημειώσεις με ακαταλαβίστικους για την εποχή συμβολισμούς.

Σπουδάζει Ανάλυση και Προγραμματισμό και αν τον ρωτήσεις, θα σου απαντήσει ότι το μέλλον του κρύβεται στον μαγικό κόσμο της τεχνολογίας, μέσα στον σκληρό δίσκο εκείνου του υπολογιστή που εσύ έχεις αντικρίσει μόνο στις τελευταίες σελίδες κάποιου περιοδικού. Το ίδιο ακριβώς θα σου πουν οι δάσκαλοι και οι συμφοιτητές του που μιλούν… συνωμοτικά για τον «Κρητικό με το μυαλό αετού που ’ναι γεννημένος κομπιουτεράς».

Οταν το μάθημα τελειώσει, θα κατεβεί βιαστικά τα σκαλοπάτια της σχολής, θα κάνει μια βόλτα στο κέντρο της Αθήνας, θα ρίξει για πολλοστή φορά τη ματιά του πάνω σε εκείνο το δημοσίευμα που αναφέρει ότι «η Αστυνομία απέκτησε τους πρώτους υπολογιστές» και θα το αποφασίσει να γίνει αστυνομικός. Οχι, όμως, ένας οποιοσδήποτε αστυνομικός αλλά εκείνος που θα εξιχνιάζει τα πάντα γύρω από το Διαδίκτυο.

Η απόφασή του συνοδεύεται από την επιτυχημένη είσοδό του στο Αστυνομικό Σώμα, την αποφοίτησή του με τον τίτλο του αξιωματικού, την περιπλάνησή του σε διάφορα τμήματα της Aσφάλειας και την είσοδό του στο Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος της Ασφάλειας Αττικής, ως υπεύθυνου για οτιδήποτε έχει να κάνει με τους υπολογιστές.

Το όνειρο γίνεται πράξη Ο κ. Μανώλης Σφακιανάκης αισθάνεται ευτυχισμένος και έτοιμος να περιπλανηθεί στον μυστικό και άγνωστο για τους περισσότερους κόσμο του Διαδικτύου. Το μόνο πρόβλημα είναι ότι στο γραφείο του δεν υπάρχει καν υπολογιστής!

Η μεγάλη αδυναμία της ζωής του, ο ιερέας πατέρας του, τον εμπιστεύεται και του αγοράζει τις δύσκολες εκείνες εποχές έναν φορητό υπολογιστή για να τον μεταφέρει από το γραφείο στο σπίτι και τανάπαλιν προκειμένου ο γιος του να αποκτήσει ένα εργαλείο δουλειάς. Εκείνος μεταμορφώνεται τότε σε μια φιγούρα που ζει μόνο γι’ αυτό.

Δεν φεύγει ποτέ από τον υπολογιστή του πριν από τα μεσάνυχτα, δεν κάνει διάλειμμα, δεν τον απασχολεί αν πίσω από την πλάτη του οι συνάδελφοί του τον κοιτούν περίεργα διότι εκείνη την εποχή δεν μπορούν να καταλάβουν τι μπορεί να κάνει κάποιος πίσω από την οθόνη ενός υπολογιστή συνδεδεμένου στο Διαδίκτυο. Ο Μανώλης είναι εκεί για να δει το όνειρό του να «ξημερώνει», κάτι που δεν θα αργήσει πολύ.

Το 1996 καταφέρνει να εξαρθρώσει μια τετραμελή συμμορία που έχει ρημάξει ολόκληρη τη Γλυφάδα αντιγράφοντας πιστωτικές κάρτες, ενώ το 1997 πίσω από το πρωτοσέλιδο με τον τίτλο «Το πρώτο έγκλημα στο Διαδίκτυο μέσα από το datingclub» κρύβεται ακόμη μία επιτυχία του Κρητικού με το αετίσιο μυαλό. O «αρχηγός» δεν θα επαναπαυτεί στιγμή πίσω από την ασφάλεια της θέσης του και των επαγγελματικών του κεκτημένων.

Ο ίδιος εκπαιδεύεται στις αστυνομίες όλου του κόσμου, παρακολουθεί ειδικά σεμινάρια του FBI, διερευνά το έγκλημα που αφορά το πλαστικό χρήμα (plastic crime) στο Λονδίνο και δουλεύει, χωρίς καμία υπερβολή, 20 ώρες το 24ωρο. Ανάμεσα σε όλα ζητά από την τότε ηγεσία να προχωρήσει σε στοχευμένες προσλήψεις (μέσω ΑΣΕΠ) ατόμων με εξειδικευμένες σπουδές στον τομέα του Διαδικτύου μετατρέποντας μέρα με τη μέρα το Σώμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος σε κόσμημα όλης της Ευρώπης.

Σήμερα το συγκεκριμένο σώμα ηγείται τριών μεγάλων projects σε ολόκληρη την Ευρώπη -πρόληψη εγκλήματος μέσα από πιστωτικές κάρτες, frauds και δημιουργία ειδικής πλατφόρμας κατά της παιδικής πορνογραφίας-, μέσα σε 20 χρόνια ανέβηκε από το ναδίρ στο ζενίθ, τα περισσότερα σχολεία πραγματοποιούν εκδρομές στη ΓΑΔΑ, ενώ χιλιάδες ζωές χρωστούν τη συνέχειά τους στην επιμονή και στην εργατικότητα του Μανώλη Σφακιανάκη, του βραβευμένου από την Ακαδημία Αθηνών «χάκερ» της ΓΑΔΑ που όπως λέει ο ίδιος, «στον ελεύθερο χρόνο μου γράφω για να προλάβω το κακό». Ο «κώδικας» Σφακιανάκη σε όλη του την πορεία, ο Μανώλης Σφακιανάκης παρατηρεί ότι κανείς δεν δίνει σημασία στην ασφαλή πλοήγηση στο Διαδίκτυο αλλά ούτε και στους κινδύνους που κρύβονται σε αυτό.

Με αφορμή τις κρίσεις στην Ελληνική Αστυνομία προέκυψε ξαφνική εμπλοκή με τον κ. Σφακιανάκη και την πιθανή του μετακίνηση στον Κλάδο Διαχείρισης του Ανθρώπινου Δυναμικού της ΕΛ.ΑΣ.

Τελικά, με απόφαση του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγου Κωνσταντίνου Τσουβάλα, έγιναν οι τοποθετήσεις των Υποστρατήγων της Ελληνικής Αστυνομίας και ο κ. Σφακιανάκης μετά από πολλά χρόνια “φεύγει” από την αγαπημένη του υπηρεσία.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση ο κ. Σφακιανάκης από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος/Α.Ε.Α. μετακινείται στον Κλάδο Διοικητικής Υποστήριξης και Ανθρώπινου Δυναμικού/Α.Ε.Α., ως Προϊστάμενος.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως ο κ. Σφακιανάκης είναι έντονα ενοχλημένος από την μετακίνηση αυτή και σκοπεύει να αρνηθεί. Μάλιστα, ο διάσημος στο πανελλήνιο στρατηγός για τις επιτυχίες της Διεύθυνσής του φαίνεται να είναι αποφασισμένος να χρησιμοποιήσει όλα τα νόμιμα μέσα, προκειμένου να μην μετακινηθεί σε άλλη υπηρεσία της Αστυνομίας έστω και σε υψηλότερο πόστο.

Ο υποστράτηγος, μετατίθεται σε δευτερεύουσα ανενεργή υπηρεσία, Διοικητικής Υποστήριξης, μετά τις τελευταίες κρίσεις. Ο κ. Σφακιανάκης διατηρεί τον βαθμό του υποστρατήγου, αλλά η μετάθεσή του στην εν λόγω υπηρεσία, με επείγον σήμα του Δ/ντη της ΕΛΑΣ κ. Τσουβάλα, θεωρείται σαφής υποβάθμιση. Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, ο κ. Σφακιανάκης δεν αποδέχεται τη μετακίνηση και θα προβεί σε κάθε νόμιμη ενέργεια.

Αποδεδειγμένα διαχρονικά και καθημερινά έχει αποδείξει ο κ.Σφακιανάκης οτι είναι απο αυτούς που προσφέρουνε στην κοινωνία μας διότι αυτός και οι συνεργάτες του έσωσαν πολλά παιδιά από αυτοκτονίες, σταμάτησαν εκβιασμούς και έβαλαν μία τάξη στο Διαδίκτυο και πραγματικά είναι παράδειγμα προς μίμηση.

Ντροπή τους !

 

 

 

 

 

 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ποιοι Είμαστε

Τα τελευταία άρθρα μας πατώντας ΕΔΩ

Ακολουθηστε μας στο Facebook πατώντας ΕΔΩ

Συμμετέχετε στην ομάδα μας πατώντας ΕΔΩ

Επικοινωνία με την σελίδα μας πατώντας ΕΔΩ

Ακολουθήστε μας στο Twitter πατώντας ΕΔΩ

Συμμετοχή στην κοινότητα μας στο Google+ πατώντας ΕΔΩ

Με 23 Χρόνια εμπειρία στο διαδίκτυο , γνωρίζω και τα καλά και τα κακά του διαδικτύου και μανιακός με την τεχνολογία , κατασκευές ιστοσελίδων , φιλοξενια ιστοσελίδων . Πολυετή εμπειρία πάνω στην ασφάλεια του Διαδικτύου και ειδικά στα Social Media . Εργάζομαι πάνω σε Ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις , Συστήματα Πυρανίχνευσης , Συστήματα Parking , Φωτισμούς ασφαλείας , Hotel Access , Συναγερμούς . Στον ελεύθερο μου χρόνο ασχολούμαι με την μεγάλη μου αγάπη τον Προσκοπισμό . Είμαι βαθμοφόρος - στέλεχος του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων και έχω καθήκοντα Υπαρχηγού Συστήματος στο 5ο Σύστημα Προσκόπων Βέροιας ( Www.Proskopoi.Gr ) ο οποίος Προσκοπισμός είναι μια εθελοντική, πολιτική , μη κομματική, παιδαγωγική κίνηση για νέους ανθρώπους, ανοικτή σε όλους χωρίς διακρίσεις που ιδρύθηκε στην Ελλάδα το 1910 , έχοντας αυτή τη στιγμή πάνω από 25,000 ενεργά μέλη σε 350 γειτονιές σε ολόκληρη την Ελλάδα . Συστάθηκε με το Νόμο 1066/1917 και αποτελεί Ίδρυμα Ιδιωτικού Δικαίου (Ν.Π.Ι.Δ.) . Έχει χαρακτήρα κοινωφελή μη κερδοσκοπικό και εποπτεύεται από το Υπουργείο Παιδείας , Έρευνας και Θρησκευμάτων . Αποστολή του Προσκοπισμού είναι να συμβάλλει στη διαπαιδαγώγηση των νέων μέσω ενός συστήματος Αξιών και να βοηθήσει στην οικοδόμηση ενός καλύτερου κόσμου, όπου οι άνθρωποι ολοκληρώνονται ως άτομα και διαδραματίζουν έναν εποικοδομητικό ρόλο στην κοινωνία .