Τιμητική διάκριση στον Υποστράτηγο Μ.Σφακιανάκη από την Ακαδημία Αθηνών

721

12305561_522505574594446_892518382_n

Είναι ο άνθρωπος που πήρε από το μηδέν το Σώμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και το ανέδειξε σε μια υπηρεσία χαρις στην οποία έχουν σωθεί μέχρι σήμερα χιλιάδες ζωές. Ο Μανώλης Σφακιανάκης, επικεφαλής από το 1995 της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, βραβεύθηκε από την Ακαδημία Αθηνών και όχι τυχαία.

Ακολουθηστε μας στο Facebook πατώντας ΕΔΩ

Η βράβευσή του από την Ακαδημία Αθηνών ήταν για εκείνον το επιστέγασμα μίας πολύχρονης προσπάθειας. Ο Κρητικός στρατηγός Μανώλης Σφακιανάκης ξεκίνησε την καριέρα του στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος από τότε που η υπηρεσία στεγαζόταν σε ένα μικρό δωμάτιο στον 13ο όροφο της ΓΑΔΑ.

Όπως συνηθίζουν να λένε οι συνάδελφοί του πήρε από το… χέρι το 1995 τη Μονάδα Δίωξης Ηλεκτρονικού, την αναβάθμισε σε Τμήμα, κατόπιν σε Υποδιεύθυνση και το 2014 κατάφερε να την κάνει μία σύγχρονη Διεύθυνση που δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από τις αντίστοιχες σύγχρονες υπηρεσίες των ισχυρών ευρωπαϊκών κρατών.

Κατά τη διάρκεια της θητείας του η ΕΛ.ΑΣ. έχει εξιχνιάσει ένα τεράστιο αριθμό αυτοκτονιών σώζοντας συνολικά τουλάχιστον 1076 ανθρώπινες ζωές σε Ελλάδα και εξωτερικό, ενώ έχει οδηγήσει ενώπιον της ελληνικής Δικαιοσύνης τουλάχιστον 940 παιδόφιλους.

Με δική του πρωτοβουλία δημιουργήθηκε η δημοφιλής εφαρμογή Cyberκid με σκοπό να προστατέψει τα παιδιά από απειλές του διαδικτύου και να παρέχει μέσω ειδικού πλήκτρου τη δυνατότητα πραγματοποίησης κλήσης έκτακτης ανάγκης στο τηλεφωνικό κέντρο CyberAlert της ΕΛ.ΑΣ. που λειτουργεί όλο το 24ώρο.

Η ευαισθησία του «Πουαρώ του διαδικτύου» -όπως είναι το προσωνύμιό του- στο θέμα της προστασίας των παιδιών φαίνεται και από τις δεκάδες διαλέξεις που δίνει σε σχολεία σε όλη την Ελλάδα επιλέγοντας να κοιμάται τέσσερις ώρες την ημέρα.

Για την βράβευσή του από την Ακαδημία Αθηνών το μόνο που λέει στο περιβάλλον του είναι ότι «το βραβείο είναι αφιερωμένο στους συνεργάτες μου».

Επισης ο Υποστράτηγος Μανώλης Σφακιανάκης έχει τιμηθεί από τη UNICEF για τη συμβολή του στην προστασία των δικαιωμάτων του παιδιού, από το FBI για την άμεση ανταπόκριση της Υπηρεσίας σε θέματα πρόθεσης αυτοκτονιών, καθώς και από τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, για τη συμβολή του στην καταπολέμηση του εγκλήματος.

Πηγή άρθρου

Βιογραφικό Μ.Σφακιανάκη

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η σελίδα μας  σε συνεργασία με την κορυφαία εταιρεία λογισμικού ασφαλείας ESET Hellas , η οποία κατέχει ρεκόρ διακρίσεων και βραβεύσεων , δίνει την ευκαιρία σε έναν τυχερό να κερδίσει μια άδεια της εφαρμογής Smart Security 9 παρέχοντας του ολοκληρωμένη προστασία πραγματικού χρόνου απέναντι σε ιούς και άλλες διαδικτυακές απειλές . Πάρτε μέρος και εσείς στον διαγωνισμό μας πατώντας ΕΔΩ 

 Ποιοι Είμαστε

Τα τελευταία άρθρα μας πατώντας ΕΔΩ

Ακολουθηστε μας στο Facebook πατώντας ΕΔΩ

Συμμετέχετε στην ομάδα μας πατώντας ΕΔΩ

Επικοινωνία με την σελίδα μας πατώντας ΕΔΩ

Επικοινωνία με την σελίδα μας πατώντας ΕΔΩ

Ακολουθήστε μας στο Twitter πατώντας ΕΔΩ

Ακολουθήστε μας στο Google+ πατώντας ΕΔΩ

Συμμετοχή στην κοινότητα μας στο Google+ πατώντας ΕΔΩ

Με 23 Χρόνια εμπειρία στο διαδίκτυο , γνωρίζω και τα καλά και τα κακά του διαδικτύου και μανιακός με την τεχνολογία , κατασκευές ιστοσελίδων , φιλοξενια ιστοσελίδων . Πολυετή εμπειρία πάνω στην ασφάλεια του Διαδικτύου και ειδικά στα Social Media . Εργάζομαι πάνω σε Ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις , Συστήματα Πυρανίχνευσης , Συστήματα Parking , Φωτισμούς ασφαλείας , Hotel Access , Συναγερμούς . Στον ελεύθερο μου χρόνο ασχολούμαι με την μεγάλη μου αγάπη τον Προσκοπισμό . Είμαι βαθμοφόρος - στέλεχος του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων και έχω καθήκοντα Υπαρχηγού Συστήματος στο 5ο Σύστημα Προσκόπων Βέροιας ( Www.Proskopoi.Gr ) ο οποίος Προσκοπισμός είναι μια εθελοντική, πολιτική , μη κομματική, παιδαγωγική κίνηση για νέους ανθρώπους, ανοικτή σε όλους χωρίς διακρίσεις που ιδρύθηκε στην Ελλάδα το 1910 , έχοντας αυτή τη στιγμή πάνω από 25,000 ενεργά μέλη σε 350 γειτονιές σε ολόκληρη την Ελλάδα . Συστάθηκε με το Νόμο 1066/1917 και αποτελεί Ίδρυμα Ιδιωτικού Δικαίου (Ν.Π.Ι.Δ.) . Έχει χαρακτήρα κοινωφελή μη κερδοσκοπικό και εποπτεύεται από το Υπουργείο Παιδείας , Έρευνας και Θρησκευμάτων . Αποστολή του Προσκοπισμού είναι να συμβάλλει στη διαπαιδαγώγηση των νέων μέσω ενός συστήματος Αξιών και να βοηθήσει στην οικοδόμηση ενός καλύτερου κόσμου, όπου οι άνθρωποι ολοκληρώνονται ως άτομα και διαδραματίζουν έναν εποικοδομητικό ρόλο στην κοινωνία .