Ακόμα ένα μήνυμα απάτη στο Facebook

1190

fb-hoax

Οι spammers προσπαθούν με κάθε τρόπο να γεμίσουν σκουπίδια το Facebook και να τρομοκρατήσουν τους χρήστες του.

Το έχουμε ξαναδεί, κάποιος ευτυχώς αρκετά έξυπνος ανακαλύπτει τους όχι και τόσο έξυπνους hackers και προειδοποιεί τους φίλους του να προλάβει το μεγάλο κακό!

Το hoax είναι ακίνδυνο αφού δεν οδηγεί σε κακόβουλες ιστοσελίδες και έχει μόνο σαν στόχο την εξάπλωση του μηνύματος. “Hackers έχουν ήδη εγγραφεί στο Facebook” ο συγγραφέας θεωρεί το γεγονός πρωτόγνωρο κάτι σαν την ανακάλυψη της Αμερικής… σαν να έκαναν την εγγραφή μόλις τώρα.

To Facebook ανέκαθεν είχε και θα έχει hackers…

Χαρακτηριστικό των μηνυμάτων hoax είναι ότι παρακαλάνε για την αναδημοσίευση του μηνύματος.

Φυσικά και το παραπάνω μήνυμα και δεν ισχύει

 

Copyright © iGuRu.gr

Με 23 Χρόνια εμπειρία στο διαδίκτυο , γνωρίζω και τα καλά και τα κακά του διαδικτύου και μανιακός με την τεχνολογία , κατασκευές ιστοσελίδων , φιλοξενια ιστοσελίδων . Πολυετή εμπειρία πάνω στην ασφάλεια του Διαδικτύου και ειδικά στα Social Media . Εργάζομαι πάνω σε Ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις , Συστήματα Πυρανίχνευσης , Συστήματα Parking , Φωτισμούς ασφαλείας , Hotel Access , Συναγερμούς . Στον ελεύθερο μου χρόνο ασχολούμαι με την μεγάλη μου αγάπη τον Προσκοπισμό . Είμαι βαθμοφόρος - στέλεχος του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων και έχω καθήκοντα Υπαρχηγού Συστήματος στο 5ο Σύστημα Προσκόπων Βέροιας ( Www.Proskopoi.Gr ) ο οποίος Προσκοπισμός είναι μια εθελοντική, πολιτική , μη κομματική, παιδαγωγική κίνηση για νέους ανθρώπους, ανοικτή σε όλους χωρίς διακρίσεις που ιδρύθηκε στην Ελλάδα το 1910 , έχοντας αυτή τη στιγμή πάνω από 25,000 ενεργά μέλη σε 350 γειτονιές σε ολόκληρη την Ελλάδα . Συστάθηκε με το Νόμο 1066/1917 και αποτελεί Ίδρυμα Ιδιωτικού Δικαίου (Ν.Π.Ι.Δ.) . Έχει χαρακτήρα κοινωφελή μη κερδοσκοπικό και εποπτεύεται από το Υπουργείο Παιδείας , Έρευνας και Θρησκευμάτων . Αποστολή του Προσκοπισμού είναι να συμβάλλει στη διαπαιδαγώγηση των νέων μέσω ενός συστήματος Αξιών και να βοηθήσει στην οικοδόμηση ενός καλύτερου κόσμου, όπου οι άνθρωποι ολοκληρώνονται ως άτομα και διαδραματίζουν έναν εποικοδομητικό ρόλο στην κοινωνία .