Ποιοί είμαστε

Η σελίδα SaferInternet.Gr είναι μια ιδιωτική πρωτοβουλία που ξεκίνησε το 2013 με σκοπό την παροχή πληροφοριών στους χρήστες του διαδικτύου και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, προσφέροντας βοήθεια για ασφαλή περιήγηση στον απέραντο κόσμο του διαδικτύου ενημερώνοντας αξιόπιστα και τεκμηριωμένα για τις ψευδείς και ανυπόστατες πληροφορίες που αναπαράγονται και διακινούνται , ειδήσεις και νέα σε θέματα ασφάλειας.

Η σελίδα είναι ένα τεχνολογικό site που περιλαμβάνει κυρίως , άρθρα άλλων (εξωτερικών) ειδησειογραφικών έγκυρων πηγών μέσω αναδημοσίευσης και άρθρα από τους συντάκτες του . Στο τέλος κάθε άρθρου αναγράφεται ευκρινώς η πηγή του.

Στο SaferInternet.Gr οι γονείς θα βρουν πολύτιμες πληροφορίες για τον έλεγχο και την ασφαλή χρήση του διαδικτύου, ενημέρωση παιδιών και εφήβων και βοήθεια στα θέματα που τους απασχολούν σχετικά με την ασφαλή περιήγησή τους στον απέραντο αυτό κόσμο.

Η σελίδα δεν ανήκει σε κάποια υπηρεσία ( Ελληνική Αστυνομία , Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ) , εταιρεία ή οργανισμό και δεν έχει καμία σχέση με την Δράση Ενημέρωσης Saferinternet.gr του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου.

Η σελίδα είναι μια ιδιωτική πρωτοβουλία μιας μικρής ομάδας ανθρώπων με εμπειρία πολλών ετών στο διαδίκτυο και πάθος για την ορθολογιστική χρήση του ιντερνέτ σαν εργαλείο γνώσης.

Η σελίδα από το ξεκίνημά της κέντρισε το ενδιαφέρον των χρηστών με την ουσιαστική και χωρίς σάλτσες άποψη παρουσιάζοντας μια διαρκή άνοδο στην επισκεψιμότητα της από χρήστες εντός και εκτός Ελλάδας οι οποίοι αλληλεπιδρώντας μέσα από τα σχόλια και τις απόψεις τους δημιουργούν μια ασπίδα για την ουσιαστική και ασφαλή πρόσβαση στο ιντερνέτ.

Στην σελίδα Safer-Internet.Gr μπορείς να βρεις :

 • Ενημέρωση για ψέματα, απάτες, αλυσιδωτά μηνύματα με ψεύτικους διαγωνισμούς και παραπλανητικές αναρτήσεις που κυκλοφορούν και αναπαράγονται στο διαδίκτυο.
 • Ενημέρωση των γονέων για την αποτελεσματική προστασία των παιδιών και των εφήβων από τα επικίνδυνα κυκλοφορούμενα παιγνίδια στα κοινωνικά δίκτυα, τους κινδύνους που από τη μη ορθή χρήση των διαδραστικών τεχνολογιών ή το κινητό τηλέφωνο.
 • Ενημέρωση με τα δελτία τύπου της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.
 • Διάφορα τεχνολογικά νέα για το ιντερνέτ, τα κοινωνικά δίκτυα και τους υπολογιστές.
 • Ενημέρωση του κοινού για breaking news στο χώρο της ασφάλειας των πληροφοριακών συστημάτων και δικτύων , τα IT trends , hacking news και η παροχή συμβουλών για την προστασία των online data και της online ζωή σας .
 • Άμεση ενημέρωση για hacking επιθέσεις

Θεωρώντας ιδιαιτέρως σημαντική την αλληλεπίδραση των χρηστών για την αποτελεσματικότερη χρήση της σελίδας απλώσαμε το δικό μας δίχτυ δημιουργώντας ξεχωριστά προφίλ σε μερικά από τα πιο γνωστά κοινωνικά δίκτυα

 • Σελίδα στο Facebook πατώντας ΕΔΩ
 • Ομάδα στο Facebook πατώντας ΕΔΩ
 • Προφίλ στο Twitter πατώντας ΕΔΩ
 • Προφίλ διαχειριστή στο LinkedIn πατώντας ΕΔΩ
 • Για επικοινωνία με την σελίδα πατώντας ΕΔΩ

Η ομάδα της σελίδας αποτελείται από τους :

Αστανάστας Ευτύχιος – Ιδρυτής & Διαχειριστής της σελίδας

Γιώργος Μπίκας – Σχεδιασμός Ιστοσελίδας – Διαχείριση Εφαρμογών ( http://www.geobikas.gr )

Αντώνης Μπαζάκας – Σχεδιασμός Ιστοσελίδας – Διαχείριση Εφαρμογών ( https://www.kathemera.gr )

Στη σελίδα αρθρογραφεί :

Αστανάστας Ευτύχιος

Γιώργος Ζαβοδημητράκης

Τα γραφικά της σελίδας επιμελείται :

Σούλης Αποστολόπουλος : Graphic Designer – ενίοτε και Αρθρογράφος

Φιλοξενία σελίδας

Αντώνης Μπαζάκας

Σας ευχαριστούμε όλους για την εμπιστοσύνη που έχετε δείξει στην σελίδα .

Ευχαριστώ , σαν διαχειριστής ,  τους φίλους Γιώργο Μπίκα & Αντώνη Μπαζάκα , που είναι κάθε λεπτό δίπλα μου έτσι ώστε η σελίδα αυτή να είναι πάντα online , εύχρηστη προς τους χρήστες  και για οτιδήποτε τεχνικό πρόβλημα προέκυπτε ήταν και είναι πάντα παρών , καθώς και όσους με έχουν βοηθήσει

S@fer-Internet.Gr