Απάτη μέσω Facebook υπόσχεται δωρεάν υπολογιστές

1574

laptop

Επισκεφτείτε την σελίδα μας στο Facebook  https://www.facebook.com/SafeInternetGr  κάνοντας Like για να ενημερώνεστε εύκολα και γρήγορα για θέματα που αφορούν την ασφάλεια μας αλλά και την ασφάλεια των παιδιών στο διαδίκτυο καθώς και τεχνολογικά νέα . Συμβάλουμε όλοι στην ενημέρωση των συνανθρώπων μας , μαθαίνουμε για τα ψέματα και τις απάτες στο ίντερνετ , μαθαίνουμε να χρησιμοποιούμε σωστά το διαδίκτυο , προστατεύουμε τα παιδιά μας και εμάς  . Η προστασία των χρηστών αποτελεί κοινή ευθύνη. Η χρήση των καλύτερων τεχνολογιών και τεχνικών ασφαλείας είναι προς όφελος όλων . Για οποιαδήποτε απορία μπορείτε να κάνετε αίτημα φιλίας και στο προφίλ της σελίδας αυτής στο Facebook πατώντας ΕΔΩ

 

Οι χρήστες του Facebook θα πρέπει να αποφύγουν τις δημοσιεύσεις που υπόσχονται δωρεάν υπολογιστές της Dell σε οποιονδήποτε είναι διατεθειμένος να κοινοποιήσει την προσφορά και να κάνει “Like” στη σελίδα. Δεν είναι τίποτα άλλο παρά μια νέα απάτη.

Οι κακόβουλες δημοσιεύσεις αναφέρουν: «Έχουμε 200 κούτες με υπολογιστές της Dell που δεν  μπορούν να πωληθούν, επειδή έχουν αποσφραγισθεί. Αυτός είναι ο λόγος που τους δίνουμε. Θέλετε έναν από αυτούς; Απλά κοινοποιήστε αυτή τη φωτογραφία και κάντε Like στη σελίδα μας.»

Συνεχίζουν: «Εμείς θα επιλέξουμε 200 άτομα εντελώς τυχαία στις 30 Ιουλίου και οι νικητές θα ειδοποιηθούν μέσω μηνύματος στο Inbox. Τελευταίο βήμα: Επιβεβαιώστε την καταχώρησή σας στο [Link]»

Σύμφωνα με την Hoax Slayer, οι απατεώνες έχουν δύο στόχους: να μαζέψουν όσο το δυνατόν περισσότερα “likes” για την σελίδα τους στο Facebook για να αυξήσουν την αξία της στη μαύρη αγορά και να ξεγελάσουν τους χρήστες ώστε να επισκεφθούν μια ιστοσελίδα όπου τους ζητούνται τα προσωπικά τους στοιχεία.

Προσοχή! Το έχουμε αναφέρει πολλάκις, θα πρέπει να είστε προσεκτικοί με αυτού του είδους τις προσφορές. Όταν δείτε κάποια παρόμοια δημοσίευση θα πρέπει είτε να την αγνοήσετε είτε να την αναφέρετε ως spam.

 

 

ΠΗΓΗ : SecNews

Με 23 Χρόνια εμπειρία στο διαδίκτυο , γνωρίζω και τα καλά και τα κακά του διαδικτύου και μανιακός με την τεχνολογία , κατασκευές ιστοσελίδων , φιλοξενια ιστοσελίδων . Πολυετή εμπειρία πάνω στην ασφάλεια του Διαδικτύου και ειδικά στα Social Media . Εργάζομαι πάνω σε Ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις , Συστήματα Πυρανίχνευσης , Συστήματα Parking , Φωτισμούς ασφαλείας , Hotel Access , Συναγερμούς . Στον ελεύθερο μου χρόνο ασχολούμαι με την μεγάλη μου αγάπη τον Προσκοπισμό . Είμαι βαθμοφόρος - στέλεχος του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων και έχω καθήκοντα Υπαρχηγού Συστήματος στο 5ο Σύστημα Προσκόπων Βέροιας ( Www.Proskopoi.Gr ) ο οποίος Προσκοπισμός είναι μια εθελοντική, πολιτική , μη κομματική, παιδαγωγική κίνηση για νέους ανθρώπους, ανοικτή σε όλους χωρίς διακρίσεις που ιδρύθηκε στην Ελλάδα το 1910 , έχοντας αυτή τη στιγμή πάνω από 25,000 ενεργά μέλη σε 350 γειτονιές σε ολόκληρη την Ελλάδα . Συστάθηκε με το Νόμο 1066/1917 και αποτελεί Ίδρυμα Ιδιωτικού Δικαίου (Ν.Π.Ι.Δ.) . Έχει χαρακτήρα κοινωφελή μη κερδοσκοπικό και εποπτεύεται από το Υπουργείο Παιδείας , Έρευνας και Θρησκευμάτων . Αποστολή του Προσκοπισμού είναι να συμβάλλει στη διαπαιδαγώγηση των νέων μέσω ενός συστήματος Αξιών και να βοηθήσει στην οικοδόμηση ενός καλύτερου κόσμου, όπου οι άνθρωποι ολοκληρώνονται ως άτομα και διαδραματίζουν έναν εποικοδομητικό ρόλο στην κοινωνία .