Απο το Facebook ψαρεύουν οι επιτήδειοι . Μαθητές δημοτικού τα θύματα σεξουαλικής παρενόχλησης στο Διαδίκτυο

1355

sexoualiki-parenoxlisi-paidia-660

Επισκεφτείτε την σελίδα μας στο Facebook https://www.facebook.com/Mpes.Sto.Internet.Me.Aleksisfairo  κάνοντας Like για να ενημερώνεστε εύκολα και γρήγορα για θέματα που αφορούν την ασφάλεια σας αλλά και την ασφάλεια των παιδιών σας στο διαδίκτυο καθώς και τεχνολογικά νέα . Συμβάλουμε όλοι στην ενημέρωση των συνανθρώπων μας , μαθαίνουμε για τα ψέματα και τις απάτες στο ίντερνετ , μαθαίνουμε να χρησιμοποιούμε σωστά το διαδίκτυο , προστατεύουμε τα παιδιά μας και εμάς  . Η προστασία των χρηστών αποτελεί κοινή ευθύνη. Η χρήση των καλύτερων τεχνολογιών και τεχνικών ασφαλείας είναι προς όφελος όλων . Για οποιαδήποτε απορία μπορείτε να κάνετε αίτημα φιλίας και στο προφίλ της σελίδας αυτής στο Facebook πατώντας ΕΔΩ

 

Ρεπορτάζ: Σταυριανή Καραμανίδη

Αν μέχρι πρόσφατα στο στόχαστρο των διαδικτυακών παιδόφιλων της χώρας ήταν οι ηλικίες 14-16 ετών, «το τελευταίο διάστημα διαπιστώνουμε ότι υπάρχουν πολλά θύματα 11 και 12 χρονών, μαθητές του δημοτικού, λόγω της αύξησης χρηστών του facebook και των chat room σε αυτές τις ηλικίες. Τα πράγματα χειροτερεύουν», αποκαλύπτει στο newpost.gr ο Γιώργος Κορμάς, εκπρόσωπος του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου.

Μεταξύ των 370 ελληνόπουλων (!) εθισμένων στο ίντερνετ, που παρακολουθεί ο κ. Κορμάς, στη Μονάδα Εφηβικής Υγείας του Πανεπιστημίου Αθηνών, «τα περιστατικά αποπλάνησης πάνε κι έρχονται», όπως λέει ο ίδιος, επισημαίνοντας ότι «τα περισσότερα και ειδικά οι βιασμοί, δεν καταγγέλλονται στην Ελλάδα. Είτε δεν θα το ομολογήσει το παιδί είτε θα αποσιωπηθεί στο οικογενειακό περιβάλλον».

Έρευνα: Συναντιέται με άγνωστο που γνώρισε στο ίντερνετ ένα στα πέντε παιδιά

Εξαιρετικά ανησυχητικά είναι τα στατιστικά στοιχεία για τη χώρα μας, που προκύπτουν από πρόσφατη πανευρωπαϊκή έρευνα. Ένα τρομακτικά υψηλό παιδιών παιδιών, έχει συναντηθεί με τον άγνωστο που γνώρισε στο διαδίκτυο. «Μιλάμε για ένα στα πέντε παιδιά», εξηγεί ο κ. Κορμάς, εξηγώντας πως «δεν είναι όλες περιπτώσεις παιδόφιλων. Μπορεί να είναι –ιδίως για τα κορίτσια- ένα φωτογράφος ή ένας οίκος μόδας, που θα τα καλέσει για μια φωτογράφιση».

Χαρακτηριστική περίπτωση, είναι η ιστορία της 13χρονης, που νόμιζε ότι θα συναντούσε έναν 15χρονο και τελικά βρέθηκε να πίνει καφέ με έναν… 65χρονο ιερέα. Το απίστευτο περιστατικό αφηγήθηκε σε μαθητές της Θεσσαλονίκης ο επικεφαλής της δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος Μανώλης Σφακιανάκης, περιγράφοντας ότι ο ρασοφόρος παιδόφιλος, που προσποιούνταν τον 15χρονο και κατάφερε να κλείσει ραντεβού στην μαθήτρια, αντιμετωπίζει σήμερα την δικαιοσύνη.

Ο τρόμος μπροστά στην οθόνη του υπολογιστή έχει συνέχεια. Βάσει της έρευνας, ένας στους πέντε μαθητές στην Ελλάδα πέφτει θύμα σεξουαλικής παρενόχλησης, με δράστη είτε πρόσωπο του οικείου περιβάλλοντος (συμμαθητή, φίλο, κλπ) είτε και άγνωστο.

Γ. Κορμάς: «Τραγικά τα περιστατικά, αλλά να δούμε το συνολικό πρόβλημα»

Το μεγάλο πρόβλημα που εντοπίζουν οι ειδικοί στην χώρα μας, δεν αφορά μόνο τους κακόβουλους που καραδοκούν στο διαδίκτυο, για να εκμεταλλευτούν τους ανήλικους χρήστες.

Η υπερπροσφορά πορνό μέσω διαδικτύου, σε συνάρτηση με την παντελή έλλειψη θεσμοθετημένης σεξουαλικής αγωγής, θρέφει μια γενιά παιδιών, με πρώιμη και κυρίως ακραία σεξουαλική ζωή.

Στο τεράστιο κεφάλαιο σεξουαλικότητα και διαδίκτυο, «διαπιστώνουμε ότι πέφτει η ηλικία που τα παιδιά γίνονται σεξουαλικά ενεργά. Βλέπουμε παιδιά να συμμετέχουν σε παρά φύσιν διαδικασίες, σε πολύ ακραίους πειραματισμούς ομαδικού σεξ, έτσι για την πλάκα», υποστηρίζει ο κ. Κορμάς, επισημαίνοντας ότι «όλα αυτά οφείλονται στη μεγάλη εξοικείωση με το πορνό που είναι διαθέσιμο στο ίντερνετ και στο φλερτ από πολύ μικρές ηλικίες μέσα από το facebook και τα chat room».

«Σε επίπεδο περιστατικών τα πράγματα είναι τραγικά», θα πει ο κ. Κορμάς, για να καταλήξει στο σημαντικότερο όλων. «Δεν πρέπει να προκαλούμε τον πανικό στους γονείς».

Όπως εξηγούν οι ειδικοί, αυτό που συνήθως προκαλούν οι σπασμωδικές αντιδράσεις των γονέων, η απαγόρευση της χρήσης του ίντερνετ και η σύγκρουση με το παιδί, είναι το ακριβώς αντίθετο από το επιθυμητό.

 

 

Βρήκατε αυτό το άρθρο χρήσιμο; Αν ναι, και θέλετε να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας, τις απάτες και τα ψέματα του ίντερνετ, γρήγορα και εύκολα, επισκεφτείτε τη σελίδα μας στο facebook (ΕΔΩ) και ενισχύστε μας πατώντας Like (μου αρέσει).

Παρακαλούμε να ενημερώσετε τους φίλους σας στο facebook για αυτό το άρθρο.Συμβάλουμε όλοι στην ενημέρωση των συνανθρώπων μας, από τις απάτες και τα ψέματα,κοινοποιώντας τα, και μαθαίνουμε να χρησιμοποιούμε σωστά το internet

Με 23 Χρόνια εμπειρία στο διαδίκτυο , γνωρίζω και τα καλά και τα κακά του διαδικτύου και μανιακός με την τεχνολογία , κατασκευές ιστοσελίδων , φιλοξενια ιστοσελίδων . Πολυετή εμπειρία πάνω στην ασφάλεια του Διαδικτύου και ειδικά στα Social Media . Εργάζομαι πάνω σε Ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις , Συστήματα Πυρανίχνευσης , Συστήματα Parking , Φωτισμούς ασφαλείας , Hotel Access , Συναγερμούς . Στον ελεύθερο μου χρόνο ασχολούμαι με την μεγάλη μου αγάπη τον Προσκοπισμό . Είμαι βαθμοφόρος - στέλεχος του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων και έχω καθήκοντα Υπαρχηγού Συστήματος στο 5ο Σύστημα Προσκόπων Βέροιας ( Www.Proskopoi.Gr ) ο οποίος Προσκοπισμός είναι μια εθελοντική, πολιτική , μη κομματική, παιδαγωγική κίνηση για νέους ανθρώπους, ανοικτή σε όλους χωρίς διακρίσεις που ιδρύθηκε στην Ελλάδα το 1910 , έχοντας αυτή τη στιγμή πάνω από 25,000 ενεργά μέλη σε 350 γειτονιές σε ολόκληρη την Ελλάδα . Συστάθηκε με το Νόμο 1066/1917 και αποτελεί Ίδρυμα Ιδιωτικού Δικαίου (Ν.Π.Ι.Δ.) . Έχει χαρακτήρα κοινωφελή μη κερδοσκοπικό και εποπτεύεται από το Υπουργείο Παιδείας , Έρευνας και Θρησκευμάτων . Αποστολή του Προσκοπισμού είναι να συμβάλλει στη διαπαιδαγώγηση των νέων μέσω ενός συστήματος Αξιών και να βοηθήσει στην οικοδόμηση ενός καλύτερου κόσμου, όπου οι άνθρωποι ολοκληρώνονται ως άτομα και διαδραματίζουν έναν εποικοδομητικό ρόλο στην κοινωνία .