Επισκεφτείτε την σελίδα μας στο Facebook https://www.facebook.com/SafeInternetGr κάνοντας Like για να ενημερώνεστε εύκολα και γρήγορα για θέματα που αφορούν την ασφάλεια μας αλλά και την ασφάλεια των παιδιών στο διαδίκτυο καθώς και τεχνολογικά νέα . Συμβάλουμε όλοι στην ενημέρωση των συνανθρώπων μας , μαθαίνουμε για τα ψέματα και τις απάτες στο ίντερνετ , μαθαίνουμε να χρησιμοποιούμε σωστά το διαδίκτυο , προστατεύουμε τα παιδιά μας και εμάς . Η προστασία των χρηστών αποτελεί κοινή ευθύνη. Η χρήση των καλύτερων τεχνολογιών και τεχνικών ασφαλείας είναι προς όφελος όλων . Για οποιαδήποτε απορία μπορείτε να κάνετε αίτημα φιλίας και στο προφίλ της σελίδας αυτής στο Facebook πατώντας ΕΔΩ
Σχεδόν οι μισές καταγγελίες (ποσοστό 49%) που δέχτηκε η ελληνική ανοιχτή γραμμή καταγγελιών SafeLine κατά το πρώτο εξάμηνο του 2013, αφορούσαν αποκλειστικά στο Facebook, όπως ανακοίνωσε το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου, το οποίο επισημαίνει ότι το Facebook, ένα από τα δημοφιλέστερα κοινωνικά δίκτυα παγκοσμίως, έχει γίνει πόλος έλξης διαφόρων παράνομων δραστηριοτήτων.
Οι περισσότερες καταγγελίες αφορούν κλεμμένους κωδικούς πρόσβασης, που αποσπώνται με στόχο την παραβίαση του προφίλ των χρηστών. Παρουσιάζονται, επίσης, κρούσματα ηλεκτρονικού εκφοβισμού (cyber-bullying) με θύματα ανήλικους, αλλά και ενήλικους.
Συχνό φαινόμενο είναι και η αναδημοσίευση φωτογραφικού υλικού μελών, χωρίς την άδεια των τελευταίων, με αποτέλεσμα φωτογραφίες μελών να εμφανίζονται σε άλλες σελίδες χωρίς την έγκριση ή την άδεια των απεικονιζόμενων, αφού πρώτα έχουν κλαπεί από το Facebook.
Μετά τη λήψη μιας τέτοιας καταγγελίας, η SafeLine ακολουθεί μια συγκεκριμένη διαδικασία, έτσι ώστε να είναι αποτελεσματική η απομάκρυνση του περιεχομένου. Εφόσον γίνει εξακρίβωση του παράνομου περιεχομένου μετά την επεξεργασία της καταγγελίας, η SafeLine προωθεί το περιεχόμενο και την καταγγελία απευθείας στους διαχειριστές του Facebook. Έπειτα, εκείνοι, με τη σειρά τους, απομακρύνουν το παράνομο περιεχόμενο από τους διακομιστές τους, διαγράφοντας τις σελίδες παράνομου περιεχομένου και τα παραβιασμένα προφίλ χρηστών.
Επίσης, κάποιες από τις καταγγελίες αυτές προωθούνται στη Μονάδα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας.
Πηγή : imerisia.gr
Για να μεταβείτε στην σελίδα της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος πατήστε ΕΔΩ
Για να μεταβείτε στην σελίδα στην Ελληνική Aνοικτή Γραμμή για το παράνομο περιεχόμενο στο Διαδίκτυο πατήστε ΕΔΩ
Βρήκατε αυτό το άρθρο χρήσιμο; Αν ναι, και θέλετε να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας, τις απάτες και τα ψέματα του ίντερνετ, γρήγορα και εύκολα, επισκεφτείτε τη σελίδα μας στο facebook (ΕΔΩ) και ενισχύστε μας πατώντας Like (μου αρέσει).
Παρακαλούμε να ενημερώσετε τους φίλους σας στο facebook για αυτό το άρθρο.Συμβάλουμε όλοι στην ενημέρωση των συνανθρώπων μας, από τις απάτες και τα ψέματα, κοινοποιώντας τα, και μαθαίνουμε να χρησιμοποιούμε σωστά το internet