Γονείς πείτε ΟΧΙ στον διαδικτυακό εκφοβισμό

1183

cyberbull

Επισκεφτείτε μας https://www.facebook.com/Mpes.Sto.Internet.Me.Aleksisfairo  κάνοντας Like για να ενημερώνεστε εύκολα και γρήγορα για θέματα που αφορούν την ασφάλεια σας αλλά και την ασφάλεια των παιδιών σας στο διαδίκτυο . Συμβάλουμε όλοι στην ενημέρωση των συνανθρώπων μας , μαθαίνουμε για τα ψέματα και τις απάτες στο ίντερνετ , μαθαίνουμε να χρησιμοποιούμε σωστά το διαδίκτυο , προστατεύουμε τα παιδιά μας και εμάς  . Η προστασία των χρηστών αποτελεί κοινή ευθύνη. Η χρήση των καλύτερων τεχνολογιών και τεχνικών ασφαλείας είναι προς όφελος όλων . Για οποιαδήποτε απορία μπορείτε να κάνετε αίτημα φιλίας και στο προφίλ της σελίδας αυτής στο Facebook πατώντας ΕΔΩ

 

Ηλεκτρονικός εκφοβισμός είναι όταν το διαδίκτυο, το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο ή τα κινητά τηλέφωνα χρησιμοποιούνται σκόπιμα και κατ’ εξακολούθηση προκειμένου να βλάψουν κάποιο άτομο εκθέτοντάς το σε εχθρική συμπεριφορά. Μερικές φορές χρησιμοποιείται ως προέκταση άλλων μορφών εκφοβισμού που μπορούν να προκαλέσουν στο παιδί ή στον έφηβο κοινωνικές, ψυχολογικές ή δυσκολίες στο σχολείο.

logo

Ο ηλεκτρονικός εκφοβισμός μπορεί να περιλαμβάνει παρενόχληση ή απειλητική συμπεριφορά, ταπείνωση ή εξαναγκασμό κάποιου, με την αποστολή υβριστικών ή προσβλητικών κειμένων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, τον αποκλεισμό κάποιου από ομάδες συζήτησης (chats), επικοινωνία, ή ανάρτηση κακόβουλων μηνυμάτων ή ανάρμοστων εικόνων σε τόπους κοινωνικών δικτύων (social networking sites).

Ο ηλεκτρονικός εκφοβισμός μπορεί να συμβεί στον καθένα, όχι μόνο σε ευάλωτα παιδιά και νεαρά άτομα. Ωστόσο ηλεκτρονικός εκφοβισμός είναι πολύ πιθανό να συμβεί σε παιδιά που υφίστανται εκφοβισμό και εκτός διαδικτύου. Αλλαγή στη συμπεριφορά μπορεί να είναι ενδεικτική ότι το παιδί σας, ή κάποιο άτομο που γνωρίζετε, υφίσταται ηλεκτρονικό εκφοβισμό. Αυτές οι αλλαγές μπορεί να περιλαμβάνουν προβλήματα υγείας, αλλαγή διάθεσης, διαταραχές του ύπνου, αποφυγή του σχολείου ή της συναναστροφής φίλων.

Ωστόσο αυτές οι ενδείξεις δεν είναι απαραίτητο να σχετίζονται με ηλεκτρονικό εκφοβισμό. Μερικές μπορεί να καταδεικνύουν γενικότερα κοινωνικά ή ψυχολογικά θέματα ή να αντανακλούν συνήθεις συμπεριφορές εφήβων που επιζητούν την επιβολή της ταυτότητάς τους και της διεύρυνσης των ορίων τους.

 

Μερικές υποδείξεις για γονείς πατώντας ΕΔΩ ( πατήστε πάνω στην λέξη ”ΕΔΩ” και στην συνέχεια πάνω στην εικόνα για καλύτερη ανάλυση – ανάγνωση ) 

 

Περισσότερες υποδείξεις για τα παιδιά και τους εφήβους σας

  • Είναι πάντα δημόσιο. Ακόμη κι αν το προφίλ σας είναι απόρρητο δεν μπορείτε να ελέγξετε τι κάνουν οι φίλοι σας με τις πληροφορίες που δημοσιεύετε. Είναι σημαντικό να διαφυλάττετε τα προσωπικά δεδομένα σας – μην δημοσιεύετε πληροφορίες ή φωτογραφίες που δε θέλετε να τις βλέπει ο καθένας.
  • Μη μοιράζεστε τους κωδικούς πρόσβασης και τα υπόλοιπα στοιχεία σας παρά μόνο με τους γονείς σας και άλλους ενήλικους που εμπιστεύεστε.
  • Ενημερώνετε τους γονείς σας αν αποφασίσετε να δώσετε προσωπικές πληροφορίες ή να επικοινωνήσετε με κάποιον που δε γνωρίζετε στην πραγματική ζωή.
  • Ενημερώστε κάποιον ενήλικο που εμπιστεύεστε —αν κάποιος σας στείλει κακόβουλα ή εκφοβιστικά μηνύματα, πείτε το στους γονείς σας ή κάποιον άλλο ενήλικο που εμπιστεύεστε..
  • Πάρτε θάρρος και μιλήστε—αν βλέπετε ή γνωρίζετε ότι κάποιος φίλος σας υφίσταται ηλεκτρονικό εκφοβισμό, είναι σημαντικό να τον υποστηρίξετε και να αναφέρετε τον εκφοβισμό..
  • Να είστε διακριτικοί—να μεταχειρίζεστε τους άλλους όπως θέλετε να μεταχειρίζονται εσάς. Μην προωθείτε μηνύματα ή φωτογραφίες που μπορούν να βλάψουν ή να αναστατώσουν κάποιον..
  • Αν χρειάζεστε βοήθεια, επικοινωνήστε με την Γραμμή Βοήθειας Υποστηρίζω απευθείας στο 80011 80015.
  • Αν απειλείται η ασφάλειά σας η αστυνομία θα σας βοηθήσει. Σε περίπτωση απειλής της ζωής σας  ή σε καταστάσεις όπου ο χρόνος είναι κρίσιμος, καλέστε το 11012 η στα τηλέφωνα 210-6476464, 210-6476000

Πηγή : internet-safety.sch.gr

 

Βρήκατε αυτό το άρθρο χρήσιμο; Αν ναι, και θέλετε να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας, τις απάτες και τα ψέματα του ίντερνετ, γρήγορα και εύκολα, επισκεφτείτε τη σελίδα μας στο facebook (ΕΔΩ) και ενισχύστε μας πατώντας Like (μου αρέσει).

Παρακαλούμε να ενημερώσετε τους φίλους σας στο facebook για αυτό το άρθρο.Συμβάλουμε όλοι στην ενημέρωση των συνανθρώπων μας, από τις απάτες και τα ψέματα,κοινοποιώντας τα, και μαθαίνουμε να χρησιμοποιούμε σωστά το internet

 

 

 

Με 23 Χρόνια εμπειρία στο διαδίκτυο , γνωρίζω και τα καλά και τα κακά του διαδικτύου και μανιακός με την τεχνολογία , κατασκευές ιστοσελίδων , φιλοξενια ιστοσελίδων . Πολυετή εμπειρία πάνω στην ασφάλεια του Διαδικτύου και ειδικά στα Social Media . Εργάζομαι πάνω σε Ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις , Συστήματα Πυρανίχνευσης , Συστήματα Parking , Φωτισμούς ασφαλείας , Hotel Access , Συναγερμούς . Στον ελεύθερο μου χρόνο ασχολούμαι με την μεγάλη μου αγάπη τον Προσκοπισμό . Είμαι βαθμοφόρος - στέλεχος του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων και έχω καθήκοντα Υπαρχηγού Συστήματος στο 5ο Σύστημα Προσκόπων Βέροιας ( Www.Proskopoi.Gr ) ο οποίος Προσκοπισμός είναι μια εθελοντική, πολιτική , μη κομματική, παιδαγωγική κίνηση για νέους ανθρώπους, ανοικτή σε όλους χωρίς διακρίσεις που ιδρύθηκε στην Ελλάδα το 1910 , έχοντας αυτή τη στιγμή πάνω από 25,000 ενεργά μέλη σε 350 γειτονιές σε ολόκληρη την Ελλάδα . Συστάθηκε με το Νόμο 1066/1917 και αποτελεί Ίδρυμα Ιδιωτικού Δικαίου (Ν.Π.Ι.Δ.) . Έχει χαρακτήρα κοινωφελή μη κερδοσκοπικό και εποπτεύεται από το Υπουργείο Παιδείας , Έρευνας και Θρησκευμάτων . Αποστολή του Προσκοπισμού είναι να συμβάλλει στη διαπαιδαγώγηση των νέων μέσω ενός συστήματος Αξιών και να βοηθήσει στην οικοδόμηση ενός καλύτερου κόσμου, όπου οι άνθρωποι ολοκληρώνονται ως άτομα και διαδραματίζουν έναν εποικοδομητικό ρόλο στην κοινωνία .