Αρχική » Social Media » Facebook » Ενημερώστε τους φίλους . Κυκλοφορεί νεος ιός στο Facebook . Λεπτομερής ανάλυση του ιού

Ενημερώστε τους φίλους . Κυκλοφορεί νεος ιός στο Facebook . Λεπτομερής ανάλυση του ιού

ios

 

Επισκεφτείτε μας https://www.facebook.com/Mpes.Sto.Internet.Me.Aleksisfairo  κάνοντας Like για να ενημερώνεστε εύκολα και γρήγορα για θέματα που αφορούν την ασφάλεια σας αλλά και την ασφάλεια των παιδιών σας στο διαδίκτυο . Συμβάλουμε όλοι στην ενημέρωση των συνανθρώπων μας , μαθαίνουμε για τα ψέματα και τις απάτες στο ίντερνετ , μαθαίνουμε να χρησιμοποιούμε σωστά το διαδίκτυο , προστατεύουμε τα παιδιά μας και εμάς  . Η προστασία των χρηστών αποτελεί κοινή ευθύνη. Η χρήση των καλύτερων τεχνολογιών και τεχνικών ασφαλείας είναι προς όφελος όλων . Για οποιαδήποτε απορία μπορείτε να κάνετε αίτημα φιλίας και στο προφίλ της σελίδας αυτής στο Facebook πατώντας ΕΔΩ αλλά και να μπείτε και στην ομάδα μας στο Facebook για απορίες , διάλογο κ.α πατώντας ΕΔΩ

 

Ιός με πολύ επιθετική συμπεριφορά κυκλοφορεί τις τελευταίες ώρες στο facebook

Τις τελευταίες ώρες στο δημοφιλές δίκτυο κοινωνικής δικτύωσης κυκλοφορούν πλαστά μηνύματα μεταξύ φίλων, συνοδευόμενα από αρχείο της μορφής *.zip. Συνιστάται στους χρήστες να μην κατεβάζουν το αρχείο, πόσο μάλλον να το ανοίξουν κιόλας, αλλά να διαγράφουν αυτά τα μηνύματα άμεσα.

Ενδεικτικά, το περιεχόμενο κάποιων από τα εν λόγω μηνύματα ήταν:

“kala eisai xazi????? ti einauta pou anevazeis edo”

“kapoios exei kanei profil “…” kai exei anevasei fotografies sou!!1 esy eisai?”

“xaxa!! des ton vlaka ton giorgo…”

Σε περίπτωση που δείτε το μήνυμα αυτο στα εισερχόμενα σας διαγράψτε αμέσως το μήνυμα όπως θα δείτε στην παρακάτω φωτογραφία  . Σε καμία περίπτωση ΜΗΝ το ανοίξετε . 

 

ios

 

 

Σύντομα νεότερα . 

Update 18:40

Η ερευνητική ομάδα του SecNews σε συνεργασία με την ιστοσελίδα μας έχει ήδη στην διάθεσή της το αρχείο του εν λόγω ιου . Η ομάδα των εθελοντών του Secnews.gr αναλύει αυτή την στιγμή τις δυνατότητες του συγκεκριμένου Malware . Σύντομα με περισσότερες λεπτομέρειες για τις δυνατότητες του “ιου” αλλά και πως ακριβώς να επανέλθετε σε περίπτωση που τρέξατε από σφάλμα το συγκεκριμένο λογισμικό .

Τα πρώτα στοιχεία της ανάλυσης δείχνουν ότι πρόκειται για Java malware (επέκταση Jar) το οποίο εκτελείτε εντός του JVM (Java virtual machine) μέρος του JRE (Java Runtime Environment).

Update 18:50

Η ανάλυση του ιου έχει σχεδόν ολοκληρωθεί και διαπιστώνουμε οτι πρόκειται για ενα απο τα πλέον ανθεκτικά Malware που κυκλοφορούν.

Όπως διαπίστωνει η ερευνητική ομάδα του SecNews, πρόκειται για μια πολύ εξελιγμένη μορφή ιου η οποία έχει τοποθετηθεί σε Ελληνική εταιρεία hosting, εν αγνοία της εταιρείας (η οποία πιθανολογούμε ότι έχει πέσει θύμα hackers). To SecNews προσπαθεί να επικοινωνήσει με την εταιρεία hosting ωστε να διαπιστώσει αν αυτό συμβαίνει εν αγνοία της.

Ο ιος όταν εκτελεστεί κατεβάζει τμήμα μικροκώδικα από την ιστοσελίδα της εταιρείας και δίνει ΠΛΗΡΗ ΑΠΟΜΑΚΡΥΣΜΕΝΗ πρόσβαση στον υπολογιστή του χρήστη.

Όσοι απο λάθος πραγματοποιήσαν click στον σύνδεσμο και εκτέλεσαν το λογισμικο εν αγνοία τους, θα πρέπει να επαναφέρουν τον υπολογιστή τους πιθανόν μέσω FORMAT ή με clean restore στα Windows 8, μιας και ο ιος φαίνεται ιδιαίτερα ανθεκτικός και μη εντοπίσιμος απο antivirus ή antimalware Μηχανές μέχρι αυτή την στιγμή.

Περισσότερα σε λίγο. Μείνετε συντονισμένοι!

Update 19:12

Άμεση ήταν η ανταπόκριση της εταιρείας Hosting WebHosting4U,  http://www.webhosting4u.gr/  στην επικοινωνία του SecNews. Εντός ελαχίστων λεπτών (εξαιρετικα ταχύτητα οφείλουμε να ομολογήσουμε),επικοινώνησε στέλεχος της Ελληνικής εταιρείας hosting που εμπλέκετε στο περιστατικό, εν αγνοία της φυσικά.

Όπως ενημερωθήκε το SecNews από την πλέον επίσημη πηγή, το malware τοποθετήθηκε εν αγνοία της εταιρείας σε server που είχε νοικιαστεί από πελάτη της εταιρείας. Η εταιρεία δεν έπεσε θύμα κακόβουλης εισβολής, αλλά ο ίδιος ο πελάτης νοίκιασε με νόμιμη μέθοδο τον dedicated server, και προφανώς τον χρησιμοποίησε για τον διαμοιρασμό του malware.

Η εταιρεία έχει ήδη προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες (συλλογή Logfiles, στοιχεία πελάτη κλπ) τα οποία και είναι στην διάθεση της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. Επιπλέον προέβει σε απενεργοποίηση του server που διέδιδε το malware εδώ και περίπου 2 ώρες ώστε να αποτρέψει περαιτέρω την διασπορά του ιού.

Το SecNews οφείλει να τονίσει την υποδειγματική και άμεση ανταπόκριση της εταιρείας στο περιστατικό, πρωτόγνωρη για τα Ελληνικά δεδομένα και παράδειγμα ως προς τον τρόπο διαχείρισης ανάλογων περιστατικών απο εταιρείες και οργανισμούς.

 

 

Βρήκατε αυτό το άρθρο χρήσιμο; Αν ναι, και θέλετε να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας, τις απάτες και τα ψέματα του ίντερνετ, γρήγορα και εύκολα, επισκεφτείτε τη σελίδα μας στο facebook (ΕΔΩ) και ενισχύστε μας πατώντας Like (μου αρέσει).

Παρακαλούμε να ενημερώσετε τους φίλους σας στο facebook για αυτό το άρθρο.Συμβάλουμε όλοι στην ενημέρωση των συνανθρώπων μας, από τις απάτες και τα ψέματα,κοινοποιώντας τα, και μαθαίνουμε να χρησιμοποιούμε σωστά το internet

Αρθρογράφος Administrator

Δείτε επίσης

Ποια είναι η σέξι χήρα από την Ουκρανία που σε «βομβαρδίζει» στο Facebook

Διαστάσεις καθημερινής και συνεχόμενης ενόχλησης λαμβάνουν τα… ελκυστικά προφίλ Η καλύτερη Ασφάλεια για και εσείς …