Επαναστατική εφαρμογή παριστάνει το 14χρονο κορίτσι και εντοπίζει παιδόφιλους

1167

ΠΑΙΔΟΦΙΛΟΙ

 

Επισκεφτείτε την σελίδα μας στο Facebook  https://www.facebook.com/SafeInternetGr  κάνοντας Like για να ενημερώνεστε εύκολα και γρήγορα για θέματα που αφορούν την ασφάλεια μας αλλά και την ασφάλεια των παιδιών στο διαδίκτυο καθως και τεχνολογικα νεα . Συμβάλουμε όλοι στην ενημέρωση των συνανθρώπων μας , μαθαίνουμε να χρησιμοποιούμε σωστά το διαδίκτυο , προστατεύουμε τα παιδιά μας και εμάς  . Η προστασία των χρηστών αποτελεί κοινή ευθύνη. Η χρήση των καλύτερων τεχνολογιών και τεχνικών ασφαλείας είναι προς όφελος όλων

 

Ένα επαναστατικό πρόγραμμα δημιούργησαν Ισπανοί ερευνητές, το οποίο είναι ικανό να “φαίρεται” σαν 14χρονο κοριτσάκι και να μπορεί να εντοπίζει τους παιδεραστές στα τσατ και στα κοινωνικά δίκτυα.

Το νέο αυτό λογισμικό ονομάζεται Negobot και έχει σαν στόχο την ανίχνευση των συμπεριφορών των παιδεραστών στο διαδίκτυο. Οι ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Deusto που δημιούργησαν το Negobot, πρόσθεσαν ακόμα και φωνή που προσομοιώνει πιστά ένα δεκατετράχρονο κορίτσι το οποίο μπορεί να παίξει και λεκτικά για να κυνηγήσει πιθανούς παιδεραστές.

Πρόκειται για ένα πολύ εξελιγμένο πρότζεκτ που πάει παραπέρα από το συνηθισμένα. Όπως αναφέρει ο Carlos Laorden, ερευνητής του DeustoTech και μέλος της ομάδας που είναι υπεύθυνη για την δημιουργία του Negobot, “Η καινοτομία του Negobot έγκειται στο ότι χρησιμοποιεί τη θεωρία του παιχνιδιού για να δημιουργήσει μια πολύ πιο ρεαλιστική συζήτηση κι έτσι η συμπεριφορά αλλάζει κατά τη διάρκεια της συνομιλίας”

Το Negobot είναι ένα σύνολο επτά ομιλητικών παραγόντων όπου κάθε τύπος έχει ένα διαφορετικό τρόπο συμπεριφοράς. Δεδομένου ότι οι επικίνδυνοι παιδεραστές μπορούν να κρύψουν τις προθέσεις τους για μέρες, το πρόγραμμα ξεκινά με μια ουδέτερη στάση (από το επίπεδο 0), το οποίο μπορεί να διατηρηθεί επ’ αόριστον.

Εάν το θέμα δεν παρουσιάζει κανένα ενδιαφέρον, το Negobot ίσως να αναφέρει τις προτιμήσεις του, χωρίς να υπεισέρχεται σε προσωπικά θέματα. Αυτό αντιστοιχεί στα επίπεδα από -1 έως -3. Τα συγκεκριμένα επίπεδα εμφανίζουν το Negobot σχεδόν προσβεβλημένο, σε τέτοιο βαθμό ώστε να το καταλάβει το υποκείμενο.

Αντίθετα, αν έχει εντοπιστεί ύποπτη συμπεριφορά, για παράδειγμα ο παιδεραστής αρχίζει να ζητάει προσωπικά στοιχεία,ή να ενδιαφέρεται πάρα πολύ για την ηλικία του εικονικού κορίτσι, το επίπεδο ανεβαίνει στο +3, το οποίο επιχειρεί να αποκτήσει προσωπικά δεδομένα από τον ύποπτο.

Παρ’ όλα αυτά, το Negobot έχει ακόμα ορισμένους περιορισμούς, όπως η γλώσσα, γιατί αν και έχει ικανότητές ομιλίας, δεν είναι σε θέση να ανιχνεύσει γλωσσικά φαινόμενα όπως την ειρωνεία. Η επιστήμη όμως προχωράει και μαζί με αυτή σίγουρα προχωράνε και όλα τα πρότζεκτ που βρίσκονται σε εξέλιξη.

Πηγή: iefimerida.gr

Με 23 Χρόνια εμπειρία στο διαδίκτυο , γνωρίζω και τα καλά και τα κακά του διαδικτύου και μανιακός με την τεχνολογία , κατασκευές ιστοσελίδων , φιλοξενια ιστοσελίδων . Πολυετή εμπειρία πάνω στην ασφάλεια του Διαδικτύου και ειδικά στα Social Media . Εργάζομαι πάνω σε Ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις , Συστήματα Πυρανίχνευσης , Συστήματα Parking , Φωτισμούς ασφαλείας , Hotel Access , Συναγερμούς . Στον ελεύθερο μου χρόνο ασχολούμαι με την μεγάλη μου αγάπη τον Προσκοπισμό . Είμαι βαθμοφόρος - στέλεχος του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων και έχω καθήκοντα Υπαρχηγού Συστήματος στο 5ο Σύστημα Προσκόπων Βέροιας ( Www.Proskopoi.Gr ) ο οποίος Προσκοπισμός είναι μια εθελοντική, πολιτική , μη κομματική, παιδαγωγική κίνηση για νέους ανθρώπους, ανοικτή σε όλους χωρίς διακρίσεις που ιδρύθηκε στην Ελλάδα το 1910 , έχοντας αυτή τη στιγμή πάνω από 25,000 ενεργά μέλη σε 350 γειτονιές σε ολόκληρη την Ελλάδα . Συστάθηκε με το Νόμο 1066/1917 και αποτελεί Ίδρυμα Ιδιωτικού Δικαίου (Ν.Π.Ι.Δ.) . Έχει χαρακτήρα κοινωφελή μη κερδοσκοπικό και εποπτεύεται από το Υπουργείο Παιδείας , Έρευνας και Θρησκευμάτων . Αποστολή του Προσκοπισμού είναι να συμβάλλει στη διαπαιδαγώγηση των νέων μέσω ενός συστήματος Αξιών και να βοηθήσει στην οικοδόμηση ενός καλύτερου κόσμου, όπου οι άνθρωποι ολοκληρώνονται ως άτομα και διαδραματίζουν έναν εποικοδομητικό ρόλο στην κοινωνία .