Κακόγουστες φάρσες με φωτογραφίες άρρωστων μωρών

16

fake

 

 

Ένα ακόμα κακόγουστο μήνυμα άπατη κυκλοφορεί αυτή τη στιγμή στο διαδίκτυο μέσω Facebook. Το μήνυμα άπατη παρουσιάζει τη φωτογραφία ενός μωρού που έχει όγκο και υπόσχεται χρήματα που υποτίθεται ότι θα πάνε στην θεραπεία του μωρού.

Η κακόγουστη φάρσα έχει μέχρι ατή τη στιγμή χιλιάδες κοινοποιησεις καθώς και Likes και από σχόλια μη ρωτάτε. Η διάθεση του κόσμου να βοηθήσει είναι συγκινητική αλλά και ο τρόπος που χρησιμοποίησε ο φαρσέρ είναι πολύ έξυπνος.

Παίζοντας με το συναίσθημα του κοινού πετυχαίνει τον σκοπό του: βλέπει την φάρσα του να διαδίδεται.

Το παραπάνω είναι μια απο τις πολλές απάτες στο Facebook για την παροχή βοήθειας σε παιδιά . Τέτοιες φάρσες θα δείτε σε πολλές παραλλαγές.

Το Facebook δεν θα περίμενε να κοινοποιήσουν οι χρήστες του μια φωτογραφία προκειμένου να βοηθήσει ένα βρέφος και ποτέ δεν δίνουν λεφτά απο κοινοποιησεις η Likes . Κανένας και για κανέναν λόγο !

Πως θα αποφύγετε τέτοιες απάτες ; 

Ο τρόπος είναι πολύ απλός. Αν η δημοσίευση ζητά να την κοινοποιήσουμε, αντιγράψουμε κ.α τότε είναι 100% ψέμα καθώς κάποιος πίσω από αυτήν την φάρσα προσπαθεί να μας κοροϊδέψει.

Να είστε σίγουροι ότι αυτός που έκανε την αρχική δημοσίευση απλώς προσπαθεί να δει πόσα άτομα θα πέσουν θύματα της φάρσας του.

Σε κάποιες περιπτώσεις έχει καθαρό κέρδος. Βάζοντας κάποιος στη φωτογραφία και ένα ενεργό link ( διεύθυνση ) του blog του, αυτομάτως παίρνει hits και αυτόματα χρήματα από τις διαφημίσεις!

Για αυτό ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ να κοινοποιείτε τέτοιες φωτογραφίες

Νόμος υπ’αριθμον 1 στο ίντερνετ : Μηνύματα που με το ζόρι να τα αντιγράψουμε , να τα κάνουμε επικόλληση , να τα κάνουμε κοινοποίηση είναι ΨΕΜΑ και είναι μια μεγάλη ΑΠΑΤΗ !

Το ιδιο ισχύει και για άλλου είδους μηνύματα που ζητάνε να το κάνουμε κοινοποίηση η να το αντιγράφουμε .