Αρχική » Social Media » Facebook » Μια ψεύτικη ιστοσελίδα του Facebook (phishing) συλλέγει στοιχεία χρηστών και κωδικούς

Μια ψεύτικη ιστοσελίδα του Facebook (phishing) συλλέγει στοιχεία χρηστών και κωδικούς

2013-10-12 20_41_55-Facebook-Phishing-Site-Harvests-Credentials-Distributes-Malware

Επισκεφτείτε την σελίδα μας στο Facebook  https://www.facebook.com/asfaleia.sto.internet  κάνοντας Like για να ενημερώνεστε εύκολα και γρήγορα για θέματα που αφορούν την ασφάλεια μας αλλά και την ασφάλεια των παιδιών στο διαδίκτυο καθώς και τεχνολογικά νέα . Συμβάλουμε όλοι στην ενημέρωση των συνανθρώπων μας , μαθαίνουμε για τα ψέματα και τις απάτες στο ίντερνετ , μαθαίνουμε να χρησιμοποιούμε σωστά το διαδίκτυο , προστατεύουμε τα παιδιά μας και εμάς  . Η προστασία των χρηστών αποτελεί κοινή ευθύνη. Η χρήση των καλύτερων τεχνολογιών και τεχνικών ασφαλείας είναι προς όφελος όλων . Για οποιαδήποτε απορία μπορείτε να κάνετε αίτημα φιλίας και στο προφίλ της σελίδας αυτής στο Facebook πατώντας ΕΔΩ

 

Ερευνητές ασφαλείας έχουν εντοπίσει μια ενδιαφέρουσα απάτη phishing για το Facebook. Μια ψεύτικη ιστοσελίδα του Facebook έχει σχεδιαστεί όχι μόνο για τη συλλογή στοιχείων χρηστών και τους κωδικούς πρόσβασης , αλλά και να διανείμει κακόβουλο λογισμικό.

Όλα ξεκινούν με μια ψεύτικη σελίδα στο Facebook που διαφημίζει μια εφαρμογή, η οποία υποτίθεται ότι μπορεί να πει στους χρήστες ποιος έχει επισκεφτεί το προφίλ τους. Για να ενεργοποιήσουν την εφαρμογή, τα θύματα θα πρέπει να συνδεθούν στο λογαριασμό τους στο Facebook, ή να κατεβάσουν ένα λογισμικό.

Το κακόβουλο λογισμικό είναι κρυμμένο μέσα στο ψεύτικο προφίλ που έχει σχεδιαστεί για να υποκλέψει πληροφορίες από υπολογιστές που έχουν προσβληθεί. Η απειλή αυτή εντοπίστηκε από την Symantec ως Infostealer.

Μόλις το κακόβουλο λογισμικό εγκατασταθεί σε μια συσκευή, προσθέτει κλειδιά εγγραφής για να βεβαιωθεί ότι εκτελείται σε κάθε εκκίνηση. Στη συνέχεια, δημιουργεί ένα keylogger για να κλέψει πληροφορίες, τις οποίες στέλνει πίσω σε μια συγκεκριμένη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου .

Ευτυχώς, η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που χρησιμοποιείται σήμερα από το Trojan δεν είναι πλέον έγκυρη.

Ωστόσο, αυτό μπορεί να αλλάξει από στιγμή σε στιγμή, έτσι οι χρήστες του Facebook συμβουλεύονται να είναι προσεκτικοί.

 

Πηγή : SecNews.Gr

 

Βρήκατε αυτό το άρθρο χρήσιμο; Αν ναι, και θέλετε να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας, τις απάτες και τα ψέματα του ίντερνετ, γρήγορα και εύκολα, επισκεφτείτε τη σελίδα μας στο facebook (ΕΔΩ) και ενισχύστε μας πατώντας Like (μου αρέσει).

Παρακαλούμε να ενημερώσετε τους φίλους σας στο facebook για αυτό το άρθρο.Συμβάλουμε όλοι στην ενημέρωση των συνανθρώπων μας, από τις απάτες και τα ψέματα,κοινοποιώντας τα, και μαθαίνουμε να χρησιμοποιούμε σωστά το internet

Αρθρογράφος Administrator

Δείτε επίσης

Τα σχολεία αρχίζουν . Προσέξτε για κακόβουλο λογισμικό στα σχολικά βοηθήματα

Η αναζήτηση σχολικών βοηθημάτων σε ηλεκτρονική μορφή στο διαδίκτυο εκθέτει τους μαθητές σε ένα ευρύ …