Νέα απάτη (Phishing Scam) έρχεται με email και στοχεύει ιδιοκτήτες κινητών

18

Phone-Scam

Επισκεφτείτε την σελίδα μας στο Facebook  https://www.facebook.com/asfaleia.sto.internet κάνοντας Like για να ενημερώνεστε εύκολα και γρήγορα για θέματα που αφορούν την ασφάλεια μας αλλά και την ασφάλεια των παιδιών στο διαδίκτυο καθώς και τεχνολογικά νέα . Συμβάλουμε όλοι στην ενημέρωση των συνανθρώπων μας , μαθαίνουμε για τα ψέματα και τις απάτες στο ίντερνετ , μαθαίνουμε να χρησιμοποιούμε σωστά το διαδίκτυο , προστατεύουμε τα παιδιά μας και εμάς  . Η προστασία των χρηστών αποτελεί κοινή ευθύνη. Η χρήση των καλύτερων τεχνολογιών και τεχνικών ασφαλείας είναι προς όφελος όλων . Για οποιαδήποτε απορία μπορείτε να κάνετε αίτημα φιλίας και στο προφίλ της σελίδας αυτής στο Facebook πατώντας ΕΔΩ

 

Το Hoax Slayer εντόπισε μια νέα επίθεση phishing που έρχεται με e-mail που έχει σαν τίτλο «Secutiry Info.”

Πρόκειται για μια απάτη που έρχεται με email και στοχεύει ιδιοκτήτες κινητών . Ένα παραπλανητικό μήνυμα που στόχο έχουν , οι απατεώνες , να υποκλέψουν τις προσωπικές πληροφορίες . Κίνητρο των συγκεκριμένων μηνυμάτων είναι η καθαρή απάτη με σκοπό να αποσπάσουν χρήματα 

Τα emails υποτίθεται ότι προέρχονται από μια τεχνική υπηρεσία και ενημερώνει τους αποδέκτες, ότι οι λογαριασμοί τους θα μπορούσαν να ανασταλούν. Τα emails στοχεύουν κινητές συσκευές.

«Η τεχνική υπηρεσία μας έχει εντοπίσει κάποιο σφάλμα στο λογαριασμό σας, κάτι το οποίο μπορεί να οδηγήσει σε αναστολή του λογαριασμού σας. Για να μην χάσετε την πρόσβαση στο λογαριασμό σας θα πρέπει να μας καλέσετε τώρα στον αριθμό: [Αριθμός] Θα σας ζητηθεί να επικυρώσετε τα στοιχεία της κάρτας σας» αναφέρουν τα μηνύματα.

Στην πραγματικότητα βέβαια είναι μια απάτη phishing. Αντί να χρησιμοποιούν servers για την αποθήκευση των κλεμμένων πληροφοριών, οι απατεώνες μπορούν να μαζεύουν προσωπικά και οικονομικά στοιχεία απευθείας από το τηλέφωνο.

Αν συναντήσετε τέτοια μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, φροντίστε να εξακριβώσετε αν ο αριθμός είναι νόμιμος πριν τον καλέσετε. Αν είστε ήδη θύμα αυτής της απάτης, θα πρέπει να λάβετε άμεσα τα κατάλληλα μέτρα για να μην χρησιμοποιήσουν τα στοιχεία που τους δώσατε. Αν τους δώσατε τον τραπεζικό σας λογαριασμό παραδείγματος χάρη, επικοινωνήστε άμεσα με την Τράπεζα σας.

Πηγή : iguru.gr

 

Ποιος ο σκοπός της σελίδας  Hoax-Slayer.Com ; 

Λειτουργεί από το 2003 .

Σκοπό τους να βγάλουν στην φορα τις διάφορες απάτες ( hoax > φάρσα, εξαπάτηση) του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, να εμποδίσει τους scammers (απατεώνες του Ιστοχώρου), να αποτρέψει το spam (ανεπιθύμητη αλληλογραφία), και να εκπαιδεύσει τους χρήστες στα ζητήματα ασφάλειας ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και Διαδικτύου.

Η σελίδα επιτρέπει στους χρήστες να ελέγχουν την ακρίβεια των εξαπατήσεων που στέλνονται με μηνύματα προς τους χρήστες και στοχεύει να καταπολεμήσει την εγκληματική δραστηριότητα με την κοινοποίηση τον διαφόρων μορφών εξαπάτησης .

Για να επισκεφτείτε την σελίδα πατήστε ΕΔΩ

 

Βρήκατε αυτό το άρθρο χρήσιμο; Αν ναι, και θέλετε να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας, τις απάτες και τα ψέματα του ίντερνετ, γρήγορα και εύκολα, επισκεφτείτε τη σελίδα μας στο facebook (ΕΔΩ) και ενισχύστε μας πατώντας Like (μου αρέσει) και ρίχνοντας μια ματιά στην σελίδα

Εαν θελετε ενημερώστε τους φίλους σας στο facebook για αυτό το άρθρο . Συμβάλουμε όλοι στην ενημέρωση των συνανθρώπων μας , από τις απάτες και τα ψέματα , κοινοποιώντας τα , μαθαίνουμε να χρησιμοποιούμε σωστά το internet