Νέο επικίνδυνο σπαμ σαρώνει το facebook

1601

fb-virus-660

 

Επισκεφτείτε την σελίδα μας στο Facebook  https://www.facebook.com/SafeInternetGr  κάνοντας Like για να ενημερώνεστε εύκολα και γρήγορα για θέματα που αφορούν την ασφάλεια μας αλλά και την ασφάλεια των παιδιών στο διαδίκτυο καθώς και τεχνολογικά νέα . Συμβάλουμε όλοι στην ενημέρωση των συνανθρώπων μας , μαθαίνουμε για τα ψέματα και τις απάτες στο ίντερνετ , μαθαίνουμε να χρησιμοποιούμε σωστά το διαδίκτυο , προστατεύουμε τα παιδιά μας και εμάς  . Η προστασία των χρηστών αποτελεί κοινή ευθύνη. Η χρήση των καλύτερων τεχνολογιών και τεχνικών ασφαλείας είναι προς όφελος όλων . Για οποιαδήποτε απορία μπορείτε να κάνετε αίτημα φιλίας και στο προφίλ της σελίδας αυτής στο Facebook πατώντας ΕΔΩ

 

Δυστυχώς τις τελευταίες ημέρες ένας νέο σπαμ με πορνογραφικό υλικό σαρώνει ομάδες στο facebook.

Ιδιαίτερα προσεκτικοί θα πρέπει να είναι οι χρήστες του Facebook καθώς τον τελευταίο καιρό έχουν εμφανιστεί πολλά μηνύματα spam πορνό περιεχομένου τα οποία αν οι χρήστες δεν προσέξουν, αναπαράγονται ραγδαία.

Πολλοί έλκονται από τις εικόνες σεξουαλικού περιεχομένου, τις πατάνε και κολλάνε αυτόματα  που τους χακάρει το προφίλ τους και κοινοποιεί σε ομάδες του facebοοk αυτό το κακοβουλο σπαμ . Έτσι τα θύματα  πολλαπλασιάζονται ώρα με την ώρα.

Τα μηνύματα spam στο Facebook έχουν εξελιχθεί σε μάστιγα, καθώς δεν έχει βρεθεί ακόμα τρόπος να αντιμετωπιστούν οριστικά.

ΠΑΝΤΑ ισχύει η πάγια συμβουλή: μην κάνετε κλικ σε οτιδήποτε βλέπετε αν δεν είστε απολύτως βέβαιοι ότι πρόκειται για ασφαλές link ( διεύθυνση )

Spam είναι η μαζική  αποστολή  μεγάλου αριθμού μηνυμάτων που απευθύνονται σε ένα σύνολο παραληπτών του Dιαδικτύου χωρίς αυτοί να το επιθυμούν

Δεν μολύνετε ο υπολογιστής αλλά η απάτη παίρνει πρόσβαση στο προφίλ του χρήστη και το δημοσιεύει χωρίς την έγκριση του . Αμέσως αλλαγή κωδικού

Ένας ισχυρός κωδικός καλό είναι να αποτελείτε από σύμβολα γράμματα και αριθμούς .

Με 23 Χρόνια εμπειρία στο διαδίκτυο , γνωρίζω και τα καλά και τα κακά του διαδικτύου και μανιακός με την τεχνολογία , κατασκευές ιστοσελίδων , φιλοξενια ιστοσελίδων . Πολυετή εμπειρία πάνω στην ασφάλεια του Διαδικτύου και ειδικά στα Social Media . Εργάζομαι πάνω σε Ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις , Συστήματα Πυρανίχνευσης , Συστήματα Parking , Φωτισμούς ασφαλείας , Hotel Access , Συναγερμούς . Στον ελεύθερο μου χρόνο ασχολούμαι με την μεγάλη μου αγάπη τον Προσκοπισμό . Είμαι βαθμοφόρος - στέλεχος του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων και έχω καθήκοντα Υπαρχηγού Συστήματος στο 5ο Σύστημα Προσκόπων Βέροιας ( Www.Proskopoi.Gr ) ο οποίος Προσκοπισμός είναι μια εθελοντική, πολιτική , μη κομματική, παιδαγωγική κίνηση για νέους ανθρώπους, ανοικτή σε όλους χωρίς διακρίσεις που ιδρύθηκε στην Ελλάδα το 1910 , έχοντας αυτή τη στιγμή πάνω από 25,000 ενεργά μέλη σε 350 γειτονιές σε ολόκληρη την Ελλάδα . Συστάθηκε με το Νόμο 1066/1917 και αποτελεί Ίδρυμα Ιδιωτικού Δικαίου (Ν.Π.Ι.Δ.) . Έχει χαρακτήρα κοινωφελή μη κερδοσκοπικό και εποπτεύεται από το Υπουργείο Παιδείας , Έρευνας και Θρησκευμάτων . Αποστολή του Προσκοπισμού είναι να συμβάλλει στη διαπαιδαγώγηση των νέων μέσω ενός συστήματος Αξιών και να βοηθήσει στην οικοδόμηση ενός καλύτερου κόσμου, όπου οι άνθρωποι ολοκληρώνονται ως άτομα και διαδραματίζουν έναν εποικοδομητικό ρόλο στην κοινωνία .