Αρχική » Social Media » Facebook » Νέο Hoax ( ψεύτικο ) με τιτλο ΠΡΟΣΟΧΗ ΝΕΟΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΟΣ ΙΟΣ ΣΤΟ FACEBOOK…!!!”

Νέο Hoax ( ψεύτικο ) με τιτλο ΠΡΟΣΟΧΗ ΝΕΟΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΟΣ ΙΟΣ ΣΤΟ FACEBOOK…!!!”

mediafire

Τις τελευταίες ημέρες είδαμε στο Facebook ακόμα ένα μήνυμα που αναφέρει για καταστροφικό ιο . Φυσικά για ακόμα μια φορά το μήνυμα είναι ψεύτικο . 

Το μήνυμα αναφέρει :

Ένας νέος ιός έχει κάνει εδώ και λίγες μέρες εμφάνιση στο facebook και προκαλεί πονοκέφαλο στους χρήστες των κοινωνικών δικτύων.Ο ιός έρχεται μεσώ chat από φίλους που δεν το γνωρίζουν και ζητά στα «θύματα» να κατεβάσουν ένα αρχείο από συγκεκριμένο link το οποίο καταστυρτέφει τα αρχεία του υπολογιστή. Όταν έρθετε αντιμέτωποι με ένα μύνημα με τη μορφή mediafire.com/?g1aczaog1d72jl3%2FPhoto-12734.bmp ή παρόμοια, απλά μην μπείτε στον πειρασμό να το πατήσετε.

Ας κάνουμε κάτ ι.  Πηγαίνετε στο Google και κάντε αναζήτηση για το παρακάτω link η πατήστε πάνω στο λινκ που σας δίνουμε mediafire.com/?g1aczaog1d72jl3%2FPhoto-12734.bmp

Η αναζήτηση θα σας δείξει αποτελέσματα από ένα σωρό Ελληνικά sites που προσπαθούν να προστατέψουν τους αναγνώστες τους από τους καταστροφικότατους ιούς που παρουσιάζονται κατά καιρό στο Facebook.

Να χαμε να λέγαμε.

Είναι και ανορθόγραφες..

Επειδή εμείς πριν βοηθήσουμε ένα hoax να εξαπλωθεί το διερευνούμε πρώτα, πήγαμε στο “καταραμένο” URL και δυστυχώς για όλους αυτούς που αναπαράγουν το hoax, δεν συναντήσαμε κανένα io.. Συναντήσαμε την μια σελίδα του mediafire όπως δείχνει και η εικόνα στην αρχη του αρθρου . 

Έχει και συνέχεια. Η συγκεκριμένη δημοσίευση “ασφαλείας” είναι παράφραση της δημοσίευσης μας

Προσοχή! στο chat του Facebook, το Dorkbot malware είναι εκεί το οποιο Δημοσιεύτηκε 14 Μαΐου, 2013 17:45 και προειδοποιεί για αρχεία φωτογραφιών σε μορφή .jpg.

Τεκμηριωμένα όμως, και όχι σαν μια καταστροφολογία που θα επιφέρει παραπάνω κλικς στους διαχειριστές των ιστοσελίδων.

Τι είναι η σελίδα mediafire.com ; Απλά μια σελίδα διαμοιρασμού που επιλεγουν οι χρήστες του διαδικτύου για να κατεβάζουν αρχεία και η Mediafire αναδείχτηκε στις 10 καλύτερες

 

Αρθρογράφος Administrator

Δείτε επίσης

Προβλήματα σε Facebook, Messenger, Instagram και WhatsApp

Αν αυτή τη στιγμή αντιμετωπίζετε προβλήματα με τη χρήση του Facebook και των διάφορων άλλων υπηρεσιών της …