Νέο Hoax ( ψεύτικο ) με τιτλο ΠΡΟΣΟΧΗ ΝΕΟΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΟΣ ΙΟΣ ΣΤΟ FACEBOOK…!!!”

1182

mediafire

Τις τελευταίες ημέρες είδαμε στο Facebook ακόμα ένα μήνυμα που αναφέρει για καταστροφικό ιο . Φυσικά για ακόμα μια φορά το μήνυμα είναι ψεύτικο . 

Το μήνυμα αναφέρει :

Ένας νέος ιός έχει κάνει εδώ και λίγες μέρες εμφάνιση στο facebook και προκαλεί πονοκέφαλο στους χρήστες των κοινωνικών δικτύων.Ο ιός έρχεται μεσώ chat από φίλους που δεν το γνωρίζουν και ζητά στα «θύματα» να κατεβάσουν ένα αρχείο από συγκεκριμένο link το οποίο καταστυρτέφει τα αρχεία του υπολογιστή. Όταν έρθετε αντιμέτωποι με ένα μύνημα με τη μορφή mediafire.com/?g1aczaog1d72jl3%2FPhoto-12734.bmp ή παρόμοια, απλά μην μπείτε στον πειρασμό να το πατήσετε.

Ας κάνουμε κάτ ι.  Πηγαίνετε στο Google και κάντε αναζήτηση για το παρακάτω link η πατήστε πάνω στο λινκ που σας δίνουμε mediafire.com/?g1aczaog1d72jl3%2FPhoto-12734.bmp

Η αναζήτηση θα σας δείξει αποτελέσματα από ένα σωρό Ελληνικά sites που προσπαθούν να προστατέψουν τους αναγνώστες τους από τους καταστροφικότατους ιούς που παρουσιάζονται κατά καιρό στο Facebook.

Να χαμε να λέγαμε.

Είναι και ανορθόγραφες..

Επειδή εμείς πριν βοηθήσουμε ένα hoax να εξαπλωθεί το διερευνούμε πρώτα, πήγαμε στο “καταραμένο” URL και δυστυχώς για όλους αυτούς που αναπαράγουν το hoax, δεν συναντήσαμε κανένα io.. Συναντήσαμε την μια σελίδα του mediafire όπως δείχνει και η εικόνα στην αρχη του αρθρου . 

Έχει και συνέχεια. Η συγκεκριμένη δημοσίευση “ασφαλείας” είναι παράφραση της δημοσίευσης μας

Προσοχή! στο chat του Facebook, το Dorkbot malware είναι εκεί το οποιο Δημοσιεύτηκε 14 Μαΐου, 2013 17:45 και προειδοποιεί για αρχεία φωτογραφιών σε μορφή .jpg.

Τεκμηριωμένα όμως, και όχι σαν μια καταστροφολογία που θα επιφέρει παραπάνω κλικς στους διαχειριστές των ιστοσελίδων.

Τι είναι η σελίδα mediafire.com ; Απλά μια σελίδα διαμοιρασμού που επιλεγουν οι χρήστες του διαδικτύου για να κατεβάζουν αρχεία και η Mediafire αναδείχτηκε στις 10 καλύτερες

 

Με 23 Χρόνια εμπειρία στο διαδίκτυο , γνωρίζω και τα καλά και τα κακά του διαδικτύου και μανιακός με την τεχνολογία , κατασκευές ιστοσελίδων , φιλοξενια ιστοσελίδων . Πολυετή εμπειρία πάνω στην ασφάλεια του Διαδικτύου και ειδικά στα Social Media . Εργάζομαι πάνω σε Ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις , Συστήματα Πυρανίχνευσης , Συστήματα Parking , Φωτισμούς ασφαλείας , Hotel Access , Συναγερμούς . Στον ελεύθερο μου χρόνο ασχολούμαι με την μεγάλη μου αγάπη τον Προσκοπισμό . Είμαι βαθμοφόρος - στέλεχος του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων και έχω καθήκοντα Υπαρχηγού Συστήματος στο 5ο Σύστημα Προσκόπων Βέροιας ( Www.Proskopoi.Gr ) ο οποίος Προσκοπισμός είναι μια εθελοντική, πολιτική , μη κομματική, παιδαγωγική κίνηση για νέους ανθρώπους, ανοικτή σε όλους χωρίς διακρίσεις που ιδρύθηκε στην Ελλάδα το 1910 , έχοντας αυτή τη στιγμή πάνω από 25,000 ενεργά μέλη σε 350 γειτονιές σε ολόκληρη την Ελλάδα . Συστάθηκε με το Νόμο 1066/1917 και αποτελεί Ίδρυμα Ιδιωτικού Δικαίου (Ν.Π.Ι.Δ.) . Έχει χαρακτήρα κοινωφελή μη κερδοσκοπικό και εποπτεύεται από το Υπουργείο Παιδείας , Έρευνας και Θρησκευμάτων . Αποστολή του Προσκοπισμού είναι να συμβάλλει στη διαπαιδαγώγηση των νέων μέσω ενός συστήματος Αξιών και να βοηθήσει στην οικοδόμηση ενός καλύτερου κόσμου, όπου οι άνθρωποι ολοκληρώνονται ως άτομα και διαδραματίζουν έναν εποικοδομητικό ρόλο στην κοινωνία .