Αρχική » Social Media » Facebook » Νέo Scam ( απάτη ) υπόσχεται το νέο iPhone 5S

Νέo Scam ( απάτη ) υπόσχεται το νέο iPhone 5S

5s

Επισκεφτείτε την σελίδα μας στο Facebook  https://www.facebook.com/SafeInternetGr  κάνοντας Like για να ενημερώνεστε εύκολα και γρήγορα για θέματα που αφορούν την ασφάλεια μας αλλά και την ασφάλεια των παιδιών στο διαδίκτυο καθώς και τεχνολογικά νέα . Συμβάλουμε όλοι στην ενημέρωση των συνανθρώπων μας , μαθαίνουμε για τα ψέματα και τις απάτες στο ίντερνετ , μαθαίνουμε να χρησιμοποιούμε σωστά το διαδίκτυο , προστατεύουμε τα παιδιά μας και εμάς  . Η προστασία των χρηστών αποτελεί κοινή ευθύνη. Η χρήση των καλύτερων τεχνολογιών και τεχνικών ασφαλείας είναι προς όφελος όλων . Για οποιαδήποτε απορία μπορείτε να κάνετε αίτημα φιλίας και στο προφίλ της σελίδας αυτής στο Facebook πατώντας ΕΔΩ

 

Ειδικοί ασφαλείας από την Malwarebytes εντόπισαν αρκετά ψεύτικα emails που υποτίθεται ότι έρχονται από την Apple και έχουν σχεδιαστεί για να παρασύρουν τα θύματα τους σε μια ιστοσελίδα phishing.

Η κακόβουλη ιστοσελίδα παροτρύνει τους χρήστες να παραδώσουν το όνομα χρήστη της Apple, τους κωδικούς πρόσβασης τους και άλλα στοιχεία, τα οποία αποστέλλονται σε μια διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο domain hotmail.fr.

Οι σελίδες phishing είναι σχεδιασμένες πολύ καλά. Το μόνο πράγμα που δείχνει τον πραγματικό τους σκοπός του είναι η διεύθυνση URL του site, η οποία δεν έχει καμία σχέση με την Apple.

 

MyApple_ID

 

Τα spam emails έχουν σαν τίτλο «Συγχαρητήρια! κερδίσατε ένα iPhone 5S!»

Σε αντίθεση με άλλες παρόμοιες απάτες, αυτή δεν έχει σχεδιαστεί για να διανέμει malware.

«Υπόψη: χχχχχχχ. REFG: ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΝΑΘΕΣΗΣ & τελικής ανακοίνωσης. Σας ανακοινώνουμε ότι κερδίσατε ένα IPHONE 5S! Για να υποβάλετε την αίτησή σας, παρακαλούμε δώστε μας τις παρακάτω πληροφορίες,» αναφέρουν τα μηνύματα

“ATTN: OUR WINNER. REFG: AWARD NOTIFICATION & FINAL NOTICE. We happily announce that you win the latest IPHONE5S! To file your claim, please provide us with the information below”

Οι πληροφορίες που ζητάνε από τα θύματα τους οι κακόβουλοι χρήστες είναι: όνομα, διεύθυνση, ηλικία, εθνικότητα, τον αριθμό τηλεφώνου και e-mail.

Είναι πιθανό ότι οι χρήστες που απαντούν στο email, να τους ζητείται να πληρώσουν τα μεταφορικά έξοδα, ή τους φόρους για την αποστολή.

Πηγή: iguru.gr

 

Βρήκατε αυτό το άρθρο χρήσιμο; Αν ναι, και θέλετε να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας, τις απάτες και τα ψέματα του ιντερνετ, γρήγορα και εύκολα, επισκεφτείτε τη σελίδα μας στο facebook (ΕΔΩ) και ενισχύστε μας πατώντας Like (μου αρέσει).

Παρακαλούμε να ενημερώσετε τους φίλους σας στο facebook για αυτό το άρθρο.Συμβάλουμε όλοι στην ενημέρωση των συνανθρώπων μας, από τις απάτες και τα ψέματα, κοινοποιώντας τα, και μαθαίνουμε να χρησιμοποιούμε σωστά το internet

 

Αρθρογράφος Administrator

Δείτε επίσης

Ποια είναι η σέξι χήρα από την Ουκρανία που σε «βομβαρδίζει» στο Facebook

Διαστάσεις καθημερινής και συνεχόμενης ενόχλησης λαμβάνουν τα… ελκυστικά προφίλ Η καλύτερη Ασφάλεια για και εσείς …