Επισκεφτείτε μας https://www.facebook.com/Mpes.Sto.Internet.Me.Aleksisfairo κάνοντας Like για να ενημερώνεστε εύκολα και γρήγορα για θέματα που αφορούν την ασφάλεια σας αλλά και την ασφάλεια των παιδιών σας στο διαδίκτυο . Συμβάλουμε όλοι στην ενημέρωση των συνανθρώπων μας , μαθαίνουμε για τα ψέματα και τις απάτες στο ίντερνετ , μαθαίνουμε να χρησιμοποιούμε σωστά το διαδίκτυο , προστατεύουμε τα παιδιά μας και εμάς . Η προστασία των χρηστών αποτελεί κοινή ευθύνη. Η χρήση των καλύτερων τεχνολογιών και τεχνικών ασφαλείας είναι προς όφελος όλων . Για οποιαδήποτε απορία μπορείτε να κάνετε αίτημα φιλίας και στο προφίλ της σελίδας αυτής στο Facebook πατώντας ΕΔΩ αλλά και να μπείτε και στην ομάδα μας στο Facebook για απορίες , διάλογο κ.α πατώντας ΕΔΩ
Να αναφέρουμε ότι η απάτη έχει ξεκινήσει στην Κύπρο και πολύ πιθανόν να εμφανιστεί και στην Ελλάδα για αυτό να είστε προσεκτικοί .
Τις τελευταίες ημέρες η Αστυνομία έγινε δέκτης αρκετών τηλεφωνημάτων από πολίτες, οι οποίοι κατάγγελλαν, ότι στα κινητά τους τηλέφωνα δέχονταν συγκεκριμένο μήνυμα, το οποίο θεώρησαν ως ύποπτο.
Συγκεκριμένα, άγνωστοι αποστέλλοuν μηνύματα στα κινητά τηλέφωνα πολιτwν με το ακόλουθο περιεχόμενο “Η επιταγή σας για το ποσό των Ευρώ 1,152 είναι έτοιμη και παρακαλώ όπως επικοινωνήσετε στο τηλέφωνο 0088183776023 για να συμπληρώσετε τα στοιχεία σας πριν το βράδυ”.
Ως αποστολέας των μηνυμάτων αναγραφόταν η λέξη “Α ΒΑΝΚ”.
Τα εν λόγω μηνύματα είναι ΑΠΑΤΗ και καλούμε το κοινό, όπως είναι ιδιαίτερα προσεκτικό και μόλις λάβει τέτοιο μήνυμα να το αγνοεί και να το διαγράφει.
Όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ ( Κuπριακό Πρακτορείο Ειδήσεwν ) ο Βοηθός Υπεύθυνος του Γραφείου Διερεύνησης Οικονομικού Εγκλήματος Χρίστος Χριστοδούλου. Ο κ. Χριστοδούλου προέτρεψε τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί όταν λαμβάνουν στο κινητό τους ή στο ηλεκτρονικό τους ταχυδρομείο ύποπτα μηνύματα, τα οποία τους καλούν να προβούν σε συγκεκριμένες ενέργειες.
Όπως είπε, στόχος αυτών που κρύβονται πίσω απ’ αυτά τα μηνύματα είναι να τους εξαπατήσουν αποσπώντας τους χρήματα, καλώντας τους να τα αγνοούν και να διαγράφουν. Ανέφερε, ωστόσο, ότι το θετικό είναι ότι οι πολίτες είναι πιο υποψιασμένοι σήμερα απ’ ό,τι στο παρελθόν και δεν πέφτουν εύκολα θύματα μιας τέτοιας απάτης, καλώντας τους παράλληλα να συνεχίσουν να καταγγέλλουν αυτές τις υποθέσεις στην Αστυνομία.
Ο κ. Χριστοδούλου απέδωσε την αύξηση των υποθέσεων αυτών και στο γεγονός ότι κάποιοι επιτήδειοι θεωρούν ότι μπορούν να εκμεταλλευτούν τη δύσκολη οικονομική κατάσταση στην οποία βρίσκονται όλο και περισσότεροι πολίτες λόγω της οικονομικής κρίσης, με το να τους υπόσχονται εύκολα και γρήγορα χρήματα.
Παραδέχτηκε, ωστόσο, ότι η διερεύνηση των υποθέσεων αυτών, που χαρακτηρίζονται ως «υποθέσεις νιγηριανής απάτης», είναι εξαιρετικά δύσκολη λόγω του ότι οι δράστες δρουν από το εξωτερικό και από χώρες με τις οποίες η Κύπρος δεν έχει συνεργασία, γεγονός που καθιστά δύσκολο τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών.
Πηγή : ΚΥ.Π.Ε
Διαβάστε επίσης ( πατήστε πάνω στην πρόταση )
Ποιες μορφές διαδικτυακής απάτης συναντώνται συχνότερα ;
Βρήκατε αυτό το άρθρο χρήσιμο; Αν ναι, και θέλετε να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας για την ασφαλεια σας στο ιντερνετ , τις απάτες και τα ψέματα του ίντερνετ, γρήγορα και εύκολα, επισκεφτείτε τη σελίδα μας στο facebook πατωντας ΕΔΩ και ενισχύστε μας πατώντας Like (μου αρέσει) ή μπείτε στην ομάδα μας πατώντας ΕΔΩ ή ακόμα και αίτημα φιλίας στο προφίλ στο Facebook πατώντας ΕΔΩ
Παρακαλούμε να ενημερώσετε τους φίλους σας στο facebook για αυτό το άρθρο.Συμβάλουμε όλοι στην ενημέρωση των συνανθρώπων μας, από τις απάτες και τα ψέματα,κοινοποιώντας τα, και μαθαίνουμε να χρησιμοποιούμε σωστά το internet