Οι κίνδυνοι του να συνδέεσαι στο Facebook μέσω μιας εφαρμογής ή ενός site

1046

facebook_security

Η επιλογή Facebook Connect για σύνδεση του Facebook λογαριασμού σου με ένα site ή με μια εφαρμογή ακούγεται πολύ αθώα. Ο λόγος που το κάνεις μπορεί να είναι για να μοιραστείς περιεχόμενο στο Facebook από μία εφαρμογή ή για να αφήσεις ένα σχόλιο σε ένα site ή για να συνδεθείς με το Facebook λογαριασμό σου σε ένα site κ.ο.κ.

Facebook-app-permissions

Οι περισσότεροι χρήστες δυστυχώς παραβλέπουν ένα πολύ σημαντικό σημείο όταν πατούν την επιλογή Facebook Connect. Τα δικαιώματα που αποκτά η κάθε Facebook εφαρμογή στο λογαριασμό τους. Άλλες φορές αυτά είναι σημαντικά, άλλες φορές ασήμαντα.

Το site MyPermissions.com εξέτασε 10 εκατομμύρια εφαρμογές οι οποίες συνδέονται με το Facebook και ανακάλυψε τα εξής πολύ σημαντικά:

  • Οι 5.7 εκ. εφαρμογές είχαν το δικαίωμα πρόσβασης στις φωτογραφίες, στα βίντεο και στα αρχεία του χρήστη.
  • Οι 3.5 εκ. εφαρμογές είχαν το δικαίωμα να δημοσιεύουν περιεχόμενο με το όνομα του χρήστη.
  • Οι 50.000 εφαρμογές είχαν το δικαίωμα να βλέπουν τα εισερχόμενα μηνύματα των χρηστών.
  • Οι 900.000 εφαρμογές είχαν το δικαίωμα να επισκέπτονται το προφίλ του χρήστη ακόμη κι όταν ο ίδιος δε χρησιμοποιούσε την εφαρμογή.
  • Οι 60.000 εφαρμογές είχαν το δικαίωμα προβολής των check in (τοποθεσιών) των χρηστών.
  • Όλες οι εφαρμογές είχαν το δικαίωμα να δουν το πλαίσιο About (τις βασικές πληροφορίες) των χρηστών.

MyPermissions-Infographic-288x480

Μήπως την επόμενη φορά που σκεφτούμε να συνδεθούμε σε μια εφαρμογή ή σελίδα να το σκεφτούμε ξανά ; 

 

Πηγή : digitallife.gr by Θοδωρής Κόνσουλας

Με 23 Χρόνια εμπειρία στο διαδίκτυο , γνωρίζω και τα καλά και τα κακά του διαδικτύου και μανιακός με την τεχνολογία , κατασκευές ιστοσελίδων , φιλοξενια ιστοσελίδων . Πολυετή εμπειρία πάνω στην ασφάλεια του Διαδικτύου και ειδικά στα Social Media . Εργάζομαι πάνω σε Ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις , Συστήματα Πυρανίχνευσης , Συστήματα Parking , Φωτισμούς ασφαλείας , Hotel Access , Συναγερμούς . Στον ελεύθερο μου χρόνο ασχολούμαι με την μεγάλη μου αγάπη τον Προσκοπισμό . Είμαι βαθμοφόρος - στέλεχος του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων και έχω καθήκοντα Υπαρχηγού Συστήματος στο 5ο Σύστημα Προσκόπων Βέροιας ( Www.Proskopoi.Gr ) ο οποίος Προσκοπισμός είναι μια εθελοντική, πολιτική , μη κομματική, παιδαγωγική κίνηση για νέους ανθρώπους, ανοικτή σε όλους χωρίς διακρίσεις που ιδρύθηκε στην Ελλάδα το 1910 , έχοντας αυτή τη στιγμή πάνω από 25,000 ενεργά μέλη σε 350 γειτονιές σε ολόκληρη την Ελλάδα . Συστάθηκε με το Νόμο 1066/1917 και αποτελεί Ίδρυμα Ιδιωτικού Δικαίου (Ν.Π.Ι.Δ.) . Έχει χαρακτήρα κοινωφελή μη κερδοσκοπικό και εποπτεύεται από το Υπουργείο Παιδείας , Έρευνας και Θρησκευμάτων . Αποστολή του Προσκοπισμού είναι να συμβάλλει στη διαπαιδαγώγηση των νέων μέσω ενός συστήματος Αξιών και να βοηθήσει στην οικοδόμηση ενός καλύτερου κόσμου, όπου οι άνθρωποι ολοκληρώνονται ως άτομα και διαδραματίζουν έναν εποικοδομητικό ρόλο στην κοινωνία .